به گزارش ایسنا، جلال غفاری - دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت - پیش از ظهر امروز (سهشنبه، ۲۳ اردیبهشتماه) در نشست خبری تشریح برنامههای این دوره از جشنواره ضمن ادای احترام به شهدای گمنام حاضر در معراج شهدا اظهار کرد: حضور فیلمسازان در هفدهمین دوره در خلیج فارس و ناو شهید رودکی اتفاق ویژهای بود که کام هنرمندان را شیرین کرد و ما سعی کردیم نقاط قوت دوره پیش را در این دوره هم حفظ کنیم.
او با اشاره به بخشهای مختلف این دوره از جشنواره اظهار کرد: این دوره از جشنواره در هشت بخش به ترتیب جایزه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، بخش دفاع مقدس: جایزه مرحوم رسول ملاقلیپور، بخش روایت قلم: فیلمنامه جایزه شهید سیدمرتضی آوینی، بخش نقد و پژوهش علوم انسانی و سینمای مقاومت: جایزه مرحوم نادر طالبزاده، بخش نسل روایت: جایزه شهید محسن حججی، جهان بدون اسراییل: جایزه شهید سیدحسن نصرالله، بخش مواد تبلیغی و اطلاعرسانی: جایزه شهید داریوش گودرزینیا و بخش ویژه تولیدات با هوش مصنوعی جایزه شهید سیدحسین علمالهدی برگزار میشود.
غفاری ابراز کرد: شعار این دوره برپایه گفتمان سال پیش همان «گفتمان مقاومت، طوفان الاقصی، آزادی قدس شریف» است. اتفاقات بعد از هفتم اکتبر نادر است و این کودککشی که در غزه رخ داده قلب تاریخ را جریحهدار کرده است و ما در هر مسلک و صنفی باید به این اتفاق واکنش نشان دهیم و سینمای مقاومت دین خود را در واکنش به نسلکشی مردم در فلسطین ادا کرد.
او ابراز کرد: بخش ویژهای را از دوره قبل ایجاد کردیم به نام نسل جوان، زیرا در گام دوم انقلاب اسلامی نیازمند نسل دوم فیلمسازان جوان هستیم، مشارکت فیلمسازانی که گفتمان انقلاب در ۴۰ سال اول انقلاب را بیان کنند.
دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در مورد تعداد آثار ارسالی گفت: آثار رسیده به جشنواره ۵۱۲۳ اثر بوده است که به ترتیب فیلمنامه ۸۶۰ اثر، هوش مصنوعی ۳۶۸ اثر، نقد و پژوهش ۴۶۴ اثر و ۳۴۲۷ اثر هم در حوزههای فیلم و مدیا اعم از فیلم داستانی، انیمیشن و مستند ارسال شده است.
او افزود: در این دوره رقابت بین فیلم مستند و داستانی است و میتوان گفت یکی از شاخصهای این دوره افزایش آثار در بخش داستانی و مستند است.
غفاری بیان کرد: مرحله داوری هم طی چند مرحله انجام شد و در گام اول داوری، ۹۰۰ اثر در بخشهای مختلف انتخاب شدند و نهایتا در داوری نهایی آثار در بخشهای مختلف اعم از سینمایی بلند ۲۵ اثر، مستند بلند ۲۹ اثر، انیمیشن بلند ۱۱ اثر، فیلم کوتاه ۴۷ اثر، مستند کوتاه ۳۲ اثر و انیمیشن کوتاه ۳۹ اثر به مرحله پایانی رسیدند.
دبیر هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت بیان کرد: از زمان فراخوان تا به امروز دو رویداد هوش مصنوعی تدارک دیدهایم که ۷۰ تیم در هوش مصنوعی با یکدیگر رقابت کردند که دور اول در اسفندماه برگزار شد و دور دوم در زمان جشنواره برگزار خواهد شد.
او ابراز کرد: خانه جشنواره متناسب با محتوای آن در موزه مقاومت برگزار میشود. افتتاحیه ۲۷ اردیبهشتماه و اختتامیه هم سوم خرداد خواهد بود. فیلمها جدا از پایتخت در ۲۲ استان هم اکران خواهد شد.
غفاری اظهار کرد: هرشب در خانه جشنواره به تناسب موضوعات فیلمها یک عنوان برای روز جشنواره خواهیم داشت و از میهمانانی متناسب با همان موضوع تجلیل میشود. برای مثال در شب اکران فیلم «اسفند» از خانواده شهید علی هاشمی تجلیل خواهد شد.
به گفته دبیر هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت، یکی از جوایز این دوره جایزه اهالی رسانه در بخشهای مختلف است.
او بیان کرد: تفاوت جشنواره فیلم مقاومت با سایر فستیوالهای دیگر جهان این است که ما به دنبال یک همگرایی و یک اشتراک کار بین فیلمسازان همگفتمان هستیم. خوشبختانه مقاومت در جهان به یک گفتمان تبدیل شده و در حوزه فیلمسازی هم این گفتمان شکل گرفته است.
غفاری افزود: تلاش ما بر این است که این جشنواره به صورت مشترک در کشورهای اطراف هم برگزار شود. به همین منظور قبل از عید یک جشنواره مشترک در عراق برگزار کردیم. پس به دنبال یک روایت جهانی در حوزه مقاومت هستیم و سینما بستری برای همگرایی هنرمندان است.
دبیر هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت در مورد انتخاب باغموزه دفاع مقدس اظهار کرد: خانه جشنواره با اساتید صاحب فن و تکنیک سینمایی ارزیابی شده و کیفیت برخی سالنها ارتقا پیدا کرده است. همزمان پنج سالن آمادگی اکران فیلم را دارند.
او در پایان در مورد زمان برگزاری جشنواره هم توضیح داد: قرار بود جشنواره در اسفندماه برگزار شود اما همزمانی با جشنواره فیلم فجر و همچنین ماه مبارک رمضان باعث شد که این جشنواره را به اوایل سال جدید تغییر دهیم و احتمالا تا چندین سال در همین زمان برگزار شود. البته دلیل برگزاری در تهران به خاطر امالقرا بودن آن در امر مقاومت است اما رویدادهای جانبی برای اصحاب رسانه در خلیج فارس خواهیم داشت.
انتهای پیام
نظرات