به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در مراسم اطلاعرسانی و رونمایی از پوستر نخستین جشن بومگردیهای کشور که ۳۱ اردیبهشت ماه تا ۲ خرداد ماه در شهر کرمان برگزار میشود، اظهار کرد: بومگردی باید تقویت شود تا روستاها خالی نشود و حاشیهنشینی در شهرها افزایش نیابد. با تقویت بومگردی مهاجرت از روستا به شهر معکوس میشود و شرایط کار برای نسل جدید در روستا فراهم میشود.
او با بیان اینکه اگر بتوانیم این رویداد را به بهترین نحوه برگزار کنیم، زمینهای برای تبلیغ تاسیسات گردشگری در نوع بومگردی فراهم میشود، افزود: گردشگران خارجی به دنبال محیطهای بکر هستند. اگر بومگردی به درستی تعریف و تبلیغات خوبی انجام شود، گردشگران خارجی زیادی به ایران سفر میکنند.
محسنی بندپی همچنین با این یادآوری که ۱۰ اثر جهانی و ۸۴۰ اثر ملی در کرمان ثبت شده است، افزود: در نوروز امسال فقط مسافرانِ اقامتگاههای رسمی بومگردی ما افزایش داشتند. ظرفیت بومگردیها سال گذشته ۴۸ درصد و امسال ۵۲/۵ درصد پر شده بود.
معاون گردشگری با بیان اینکه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به دنبال ارتقاء جایگاه گردشگری در حکمرانی کشور است و ایرانهراسی با برگزاری رویدادها و مشارکت در رویدادهای ملی و بینالمللی ممکن است، گفت: استاندار کرمان عزم جدی برای تحول به ویژه صنعت گردشگری دارد.
محسنی بندپی با بیان اینکه نخستین جشن بودمگردی ۳۱ اردیبهشت در کرمان برگزار میشود، افزود: یکی از برنامههای کرمان برای سال آینده برگزاری رویداد لبخند در کرمان است. ما میگوییم در جشن بومگردی همه ایران لبخند میزنند.
همچنین در حاشیه این برنامه، رویداد گردشگری خوراک با عنوان راه ادویه برگزار میشود که به گردشگری نوآورانه و خلاقانه کمک میکند و حضور مردم و انسجام آنها را به دنبال دارد.
محمد علی طالبی، استاندار کرمان گفت: با برگزاری جشن بومگردی در کرمان این فرصت در اختیار ما قرار گرفته است تا داشتههای فرهنگی و ظرفیتهای گردشگری خود را به نمایش بگذاریم.
او اظهار کرد: استان کرمان دارای بیشترین بناهای ثبت جهانی و ۸۴۰ اثر ثبت ملی است و نامزدهای متعدد برای ثبت جهانی دارد و فرصت خوبی برای بازنمایی نقش پررنگ استان کرمان در حوزه گردشگری به وجود آمده است.
طالبی تاکید کرد: استان کرمان دارای بیشترین جذب گردشگر خارجی بود اما کمی از آن فاصله گرفتهایم و برگزاری این رویداد، بهترین فرصت برای جذب گردشگران خارجی است. همراهی و همافزایی خوبی برای تداوم این مسیر و نقشآفرینی دستگاههای مختلف برای جذب بیشتر گردشگران ایجاد شده است و دستگاههای دولتی در کنار بخش خصوصی قرار گرفتند.
استاندار کرمان گفت: مهمترین برنامه در حوزه گردشگری در قالب سند کرمان بر فراز سند توسعه بخشی و تحرک استان بود و از ۱۰ برنامه در نظر گرفته شده، برگزاری جشن بومگردی یکی از آنهاست.
طالبی اضافه کرد: برگزاری برنامه لبخند دنیا به کرمان در سال ۱۴۰۵ در خصوص معطوف کردن نگاه مردم در سطح ملی و بینالمللی به ظرفیتهای گردشگری کرمان است. در واقع نگاه دنیا به ظرفیتهای گردشگری کرمان است. رویدادهای فرهنگی متعددی برای سال آینده پیشبینی شده و امسال رویدادهای مختلفی برگزار میشود که اولین آن، جشنواره بومگردی است.
یاور عبیری، رئیس جامعه بومگردی کشور نیز در این نشست گفت: با کمتر از یکسال تلاش، ۳۱ اردیبهشت در تقویم به نام روز ملی بومگردیها ثبت شد که اتفاق بزرگی برای جامعه بومگردی کشور به شمار میآید.
او افزود: علاوهبر خبرنگاران، ۶۰۰ نفر در جشن بومگردی کرمان شرکت میکنند. این برنامه در دو روز و نیم برگزار میشود و تاکنون چند استان برای برگزاری این رویداد در سال آینده اعلام آمادگی کردهاند.
عبیری ادامه داد: جامعه بومگردی کشور بحث آموزش را دنبال میکند و در شب دوم این رویداد، کارگاه انتقال تجربه را در راستای ارتقای کیفی بومگردی برگزار میکند. نگاه ما به سمت جهانی شدن است. بومگردیها میتوانند در سطح جهان بدرخشند.
رئیس جامعه بومگردی کشور گفت: بسیاری از بومگردانان اماکن خود را بدون کمکهای دولتی در کتابهای جهانی ثبت کردند.
عبیری توضیح داد: در حاشیه جشن بومگردی یک رویداد با محوریت جامعه ادویه در کرمان برگزار میشود.
همچنین در این نشست، علیرضا دژبد، فعال گردشگری و مجری برنامه خوراک راه کرمان با بیان اینکه کرمان یکی از خاستگاههای قدیمی ادویه و پایتخت زیره است، گفت: بیشترین کاروانسراها در کرمان بودند.
او افزود: جشنواره و مسابقه خوراک و رالی درون شهری ادویه با ماشین از برنامههای جانبی این رویداد است.
انتهای پیام
نظرات