سرهنگ هادی ربانی در گفتوگو با ایسنا در رابطه با فعالیتهای دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی خراسان رضوی اظهار کرد: دفتر اطلاعات کاربردی سرپل ارتباطی بین فرماندهی انتظامی استان با مراکز علمی پژوهشی و شرکتهای دانشبنیان است؛ طی چندسال اخیر با برنامهریزیهای هدفمند انجام شده، ارتباطات گسترده با مراکز علمی-پژوهشی، دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری برقرار شده است تا بتوانیم تعامل دو طرفه با این مراکز داشته باشیم و از طرفی نیازهای خود را منعکس کرده و از سوی دیگر از ظرفیتهای علمی این مراکز مانند نخبگان و شرکتهای دانشبنیان استفاده کنیم که تا کنون توفیقات خوبی را در این زمینه به دست آوردهایم.
رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی خراسان رضوی با اشاره به وجود ظرفیتهای دفتر تحقیقات کاربردی که سبب ارتباط قویتر آن با سایر نهادهای علمی پژوهشی شده است، اظهار کرد: کسر خدمت سربازی و موارد مرتبط با جایگزین خدمت سربازی، وجود نشریه برای انتشار مقالات دانشجویان و اساتید و پروژههای پژوهشی مشترک با دانشگاهها از جمله این ظرفیتها است؛ در دفتر تحقیقات معتقد هستیم با قله مدنظر در حوزه علم و پژوهش فاصله داریم اما با برنامههای در دست اقدام مطمئن هستیم با ظرفیتی که وجود دارد، به اهداف دست پیدا خواهیم کرد.
ربانی در رابطه با نقش فناوریهای جدید در نیروی انتظامی تصریح کرد: تحولات جهانی در حوزه فناوری بدون شک تاثیر خود را بر جوامع میگذارد، جرائم نیز با توجه به این تحولات تغییرات چشمگیری پیدا کرده است؛ به طور مثال یک لینک آلوده در فضای مجازی میتواند به تمام اطلاعات شخصی افراد دسترسی پیدا کرده و وجوه نقد را منتقل کند، فرد سارق دیگر سرقت سنتی نخواهد کرد و بدون شناخت از مالباخته و بدون حضور فیزیکی، مبالغ هنگفتی را به سرقت میبرد.
وی با بیان اینکه سازمان فراجا جامعهمحور است، تصریح کرد: اگر سازمان فراجا خود را به روز نکرده و از فناوریهای جدید و تکنولوژی استفاده نکند، نمیتواند همراه توسعه و پیشرفت فناوری و جرائم نو ظهور، ماموریت اصلی خود یعنی برقراری نظم و امنیت پایدار و پیشگیری از جرائم را به نحو مطلوب خود انجام دهد.
رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی خراسان رضوی با بیان اینکه هوشمندسازی پلیس به عنوان یکی از اولویتهای ماموریتی فراجا مطرح شده است، خاطرنشان کرد: هوشمندسازی صرفا مرتبط با تجهیزات، سامانه و فناوریها نیست بلکه نگاه فراتری در سازمان وجود دارد و حتی مرتبط با فرآیندهای انجام کار هوشمندسازی کارکنان تعریف شده است و به عنوان یکی از مسائل در سازمان، مدنظر همه مسئولان قرار گرفته است. اهداف تعریف شده تمام سازمان و یگانها بر اساس این اولویت جلو خواهند رفت تا با توجه به فناوری و علم روز رفتار کنند.
ربانی با بیان اینکه پیشرفت فناوری در پیشگیری از وقوع جرائم و شناسایی آنان کمک شایانی کرده است، ادامه داد: ما ماموریتهای گستردهای در سطح جامعه به صورت شبانه روزی انجام میدهیم، تاسیس مرکز تحلیل داده که با نگاه هوشمندسازی تحول بسیار خوبی در سازمان ایجاد کرده است تا با استفاده از این تحلیلها زیرساخت تصمیمهای مدیریت فراهم میشود. نگاه و اقدامات علمی پژوهشی و حرکت رو به رشد شتابان در سازمان در حال انجام است که آینده روشنی دارد.
وی با اشاره به دوربینهای پایش تصویری افزود: فناوریهای حوزه دیجیتال، دوربین پایش تصویری و سیستم پلاکخوان فناوریهای به روزی هستند که فرصت بسیار خوبی در اختیار پلیس قرار داده است. با استفاده از این سیستمها و تجهیزات توانستهایم جرائم را پیگیری و شناسایی کنیم که در ماموریت سازمانی راهگشا است. خیلی از موضوعات که قبلا برای آن مستنداتی وجود نداشت اکنون با وجود دوربین مستندات محکمهپسندی را ارائه میکند.
رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی خراسان رضوی با بیان اهمیت استفاده از دوربینهای مداربسته گفت: پلیس مسئولیت دارد و تلاش خود را انجام میدهد تا نظم و امنیت را به بهترین نحو برقرار کند، اما مردم نیز در این موضوع نقش دارند؛ ما هر چه بتوانیم برای امنیت خود به توصیههای پیشگیری پلیس توجه و عمل کنیم، خود منفعت میبریم و زمینه بروز ارتکاب جرم را کاهش میدهیم. ما به عنوان شهروند و مردم باید به نکات پلیس توجه کنیم.
تاکید بر استفاده از ظرفیت دانشگاهها و مراکز علمی پژوهشی در حوزه امنیت و پیشگیری از جرائم
ربانی با اشاره به گسترش فناوریهای جدید بیان کرد: استفاده از ظرفیت دانشگاه، مراکز علمی پژوهشی و پارک علم و فناوری به عنوان یکی از اولویتهای ما و تدابیر هیات رئیسه این است که از این ظرفیت عظیم مراکز دانشگاهی استفاده کنیم و میخواهیم به قطب علمی و پیشرو در تولید و استفاده از فناوریهای بهروز کشور تبدیل شویم.
وی تصریح کرد: تا کنون کارگروههای هدفمند متشکل از افراد نخبه و متخصصین ایجاد شده و همچنین سند چشمانداز در حوزه شهر امن با اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در مسائل انتظامی استان تعریف شده و با استفاده از فناوری نوین و گسترش علوم نوین مانند هوش مصنوعی مطمئن هستیم میتوانیم به اهداف مدنظر برسیم.
وی گفت: دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی خراسان رضوی از تمام محققان، اساتید و نخبگانی که دلسوز کشور و نظام هستند دعوت میکند تا از توان عظیم موجود در دانشگاههای مختلف سطح استان مانند دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با دغدغههای حوزه امنیت استفاده کند و ما از ایده این افراد استقبال کرده و تا حد ممکن به صورت کاربردی از آن استفاده خواهیم کرد.
انتهای پیام
نظرات