• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۴:۴۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404022417681
  • خبرنگار : 71263

کدام اقتصادهای بزرگ به واردات وابستگی بیشتری دارند؟

کدام اقتصادهای بزرگ به واردات وابستگی بیشتری دارند؟

در سال ۲۰۲۴، کالاهایی به ارزش ۲۴.۷ تریلیون دلار در سراسر جهان وارد شد و برخی از کشورها بیشتر از سایرین به واردات متکی بودند.

به گزارش ایسنا، برای مثال، مکزیک با توجه به وابستگی‌اش به آمریکا برای کالاهای کشاورزی و قطعات خودرو، وابستگی زیادی به واردات دارد. در همین حال، به دلیل واردات بالای غذا و انرژی، معادل بیش از یک سوم تولید ناخالص داخلی در کره جنوبی است.

سایت ویژوال کپیتالیست، در نموداری، ارزش کالاهای وارداتی را به عنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی در اقتصادهای بزرگ، نشان داده که بر اساس داده‌های منابع متعدد، تهیه شده است.

اقتصاد

واردات کالا به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی اسمی

(۲۰۲۴)

اتحادیه اروپا ۳۵ درصد
مکزیک ۳۵ درصد
کره جنوبی ۳۴ درصد
کانادا ۲۶ درصد
انگلیس ۲۳ درصد
ژاپن ۱۸ درصد
چین ۱۴ درصد
آمریکا ۱۲ درصد

وابستگی به واردات کالا تحت تاثیر عوامل بسیاری از جمله کمبود منابع طبیعی، ظرفیت تولید و تفاوت هزینه‌ها قرار دارد. در اتحادیه اروپا، با توجه به وابستگی این بلوک به واردات انرژی از نروژ و آمریکا، کالاهای وارداتی معادل ۳۵ درصد از تولید ناخالص داخلی است. در همین حال، این بلوک حجم قابل توجهی لوازم الکترونیکی از چین وارد می‌کند که بزرگترین شریک وارداتی این بلوک است و ۲۰.۱ درصد از کل سهم واردات را پوشش می‌دهد.

کانادا نیز مانند اتحادیه اروپا به شدت به واردات کالا  به ویژه واردات وسایل نقلیه موتوری و قطعات، ماشین آلات و لوازم الکترونیکی وابسته است. جالب توجه است که آمریکا، تقریبا نیمی از این واردات را تامین می‌کند، در حالی که چین حدود ۱۱ درصد از آن را تشکیل می‌دهد. تجارت در بخش خودرو میان آمریکا و کانادا از دهه ۱۹۶۰، چنان در هم تنیده شده است که برخی از قطعات، هفت بار از مرز عبور کرده‌اند.

در همین حال، هنگامی که واردات به عنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی مقایسه می‌شود، چین در مقایسه با آمریکا، وابستگی بیشتری به واردات کالا دارد. به طور کلی، کالاهای وارداتی ۱۴ درصد از تولید ناخالص داخلی چین را تشکیل می‌دهند و بزرگترین صادرکنندگان به این کشور در سال ۲۰۲۳، کره جنوبی (۷.۴ درصد)، آمریکا (هفت درصد) و ژاپن (۶.۳ درصد) بوده‌اند. نفت خام بزرگترین صادرات به چین بود که عمدتا توسط روسیه و عربستان سعودی تامین می‌شود.

در مقابل، کالاهای وارداتی به آمریکا، برابر با ۱۲ درصد از تولید اقتصادی این کشور است که به طور قابل توجهی کمتر از چندین اقتصاد بزرگ است. کانادا و مکزیک در سال ۲۰۲۳، به اتفاق، ۲۸.۸ درصد از واردات آمریکا را تامین کردند که عمدتا نفت خام و خودرو بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha