• جمعه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۱:۴۸
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1404022618548
  • خبرنگار : 71442

مستند «میانجی» روایت می‌کتد

زبان فارسی به هیچ وجه تحمیلی نبوده است

زبان فارسی به هیچ وجه تحمیلی نبوده است
عکس تزیینی است

سازنده مستند رادیویی «میانجی» درباره سازختار این مستند که در جشنواره پژواک هم برگزیده شده است، اظهار کرد: این مستند به پیشینه انتخاب زبان فارسی به عنوان یک زبان میانجی و بین‌ اقوامی در ایران توسط خود مردم می‌پردازد و نشان می‌دهد که این زبان به هیچ وجه تحمیلی نبوده و از زمان ساسانیان به عنوان وسیله‌ای برای ارتباط بین اقوام مختلف انتخاب شده است.

انسیه شمس اللهی با برنامه «میانجی» اخیرا موفق به دریافت جایزه جشنواره پژواک رادیویی و نشان فردوسی شد او به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی در گفت‌وگویی با ایسنا درباره ساختار این برنامه و اهمیت روز پاسداشت زبان فارسی اظهار کرد: این روز فرصتی است برای تجلیل از زبان فارسی و فرهنگ غنی آن. زبان فارسی نه تنها وسیله‌ای برای ارتباط است، بلکه نماد هویت و تاریخ ماست.

وی در همین راستا درباره برنامه «میانجی» توضیح داد: این برنامه به هشتگی به نام «من و فارسی» می‌پردازد که در فضای مجازی راه‌اندازی شد. این هشتگ به بهانه حمایت از زبان‌های محلی، به زبان فارسی حمله می‌کند و علیه آن نفرت‌پراکنی می‌کند. مستند «میانجی» به پیشینه انتخاب زبان فارسی به عنوان یک زبان میانجی و بین‌ اقوامی در ایران توسط خود مردم می‌پردازد و نشان می‌دهد که این زبان به هیچ وجه تحمیلی نبوده و از زمان ساسانیان به عنوان وسیله‌ای برای ارتباط بین اقوام مختلف انتخاب شده است.

شمس اللهی همچنین درباره چالش‌های تولید این مستند گفت: یکی از چالش‌های اصلی ما، به تصویر کشیدن واقعیت‌های تاریخی و فرهنگی زبان فارسی و در عین حال ایجاد فضایی مثبت و امیدبخش بود. ما سعی کردیم تا با استفاده از گفتگو و مستندات، اهمیت و زیبایی این زبان را به خوبی منتقل کنیم.

این برنامه‌ساز در ادامه درباره تأثیر برنامه‌های رسانه‌ای بر حفظ و ترویج زبان فارسی توضیح داد: برنامه‌های رسانه‌ای می‌توانند نقش مهمی در ترویج زبان فارسی ایفا کنند. با ایجاد محتوای جذاب و آموزنده، می‌توانیم نسل جوان را به یادگیری و استفاده از زبان فارسی تشویق کنیم.

وی در پایان درباره ویژگی‌های مستند «میانجی» اظهار کرد: یکی از  ویژگی‌های برنامه انتخاب سوژه‌ای متفاوت و به‌روز و پرداختن به آن از زاویه‌ای مناسب بود. در عین حال روایت و متن مستند و طرح سوال درست و جستجوی پاسخ این سوال همواره ستون شکل‌گیری و جذابیت در یک برنامه مستند است که فکر می‌کنم «میانجی» این ویژگی‌ها را دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۲:۲۱

فارسی لحجه تحمیلی بر غیرفارس زبانان که اکثریت ایران را تشکیل می‌دهند .

avatar
دیروز ۱۷:۱۷

همه دانشمندان دیگر کشورها و زبانها، زبان زیبای پارسی را ستایش می‌کنند ولی عده‌ای که حتی همان گویش محلی و قومیشان را درست بلد نیستند با زبان پارسی دشمنی می‌کنند. زبانهای دیگر محترمند ولی زبان پارسی پیونددهنده‌ی همه اقوام ایران است.

avatar
دیروز ۱۷:۳۳

بعنوان یک بختیاری و لر ،،می‌گویم زنده باد پارس و زبان فارسی

avatar
دیروز ۱۳:۳۴

پاینده باد ایران زنده باد زبان ملی ایرانی ها پارسی جان

avatar
دیروز ۱۳:۴۴

بله درست فرمایش دارین ولی تا زمانی که به زبان دیگر اقوام احترام قائل میشد ولی الان هیچ ارزشی ندارد

avatar
دیروز ۱۶:۰۷

شاید تو ارزشی نداری ولی پارسی از هرچیز برای ماباا زش تر است. ضمنا من بختیاری هستم.

avatar
دیروز ۱۷:۳۵

اصلا اینطور نیست ،،،فارسی زبان ملی و اول کشور است ولی همیشه احترام به زبان و لهجه های دیگر بوده و هست ،،،شاید امثال جنابعالی احساس بی ارزشی داری

avatar
دیروز ۱۶:۰۴

ایران پارسی زبان اصلی همه جهان خواهد شد

avatar
دیروز ۱۸:۲۵

زمان عوض شده و این تغییر اگر چه برایتان تلخ است ولی واقعیت داره ،دیروز در یکی از خیابانهای شهر م برای اولین بار یک بنر تبلیغاتی که به دو زبان فارسی و ترکی نوشته شده بود توجه ام راجلب کرد حس خوبی بهم داد واین حق اولیه هر انسان هست