مواد پیشرفته در صنایع مختلف همچون صنایع هوافضا، خودروسازی، ساخت و ساز، تجهیزات پزشکی، برق و الکترونیک، صنایع انرژی و غیره کاربرد دارد ولی قیمت بالای این مواد و زمان مورد نیاز برای تولید آنها، چالشی برای توسعه بازار مواد مذکور است.
زمان فعلی برای طراحی مواد جدید از تحقیقات تا تولید اولیه معمولاً بین ۱۰ تا ۲۰ سال است بنابراین، کاهش هزینه و زمان در طراحی مواد و اجزای جدید برای دسترسی به بخش ارزشمندتر زنجیره تامین مواد ضروری است.
البته شبیهسازهای محاسباتی برای طراحی و تولید مجازی مواد در حال گسترش هستند که میتواند زمان و هزینه طراحی مواد را به طور چشمگیری کاهش دهند که از این فرایند به عنوان، ژنوم(انفورماتیک) مواد نام برده میشود؛ موضوعی که یکی از حوزههای تحقیقاتی پژوهشکده مواد نوین سرامیکی یزد محسوب میشود.
طی امروز و فردا (۲۸ و ۲۹ اردیبهشت) نمایشگاه جانبی اجلاس وزیران آموزش عالی، علوم و فناوری کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که با عنوان «سکوی گفتو گوی OIC-۱۵ بر پایه فناوری هوش مصنوعی» در تهران برپا شده و اعضای هیأت علمی پژوهشکده مواد نوین سرامیکی جهاددانشگاهی استان یزد طی این دو روز نتایج تحقیقات خود در حوزه کاربرد هوش مصنوعی در بهبود خواص مواد پیشرفته را ارائه میدهند.
گفتنی است؛ این اجلاس فرصتی برای شرکت کنندگان است تا چالشهای مشترک در حوزه هوش مصنوعی را به بحث و تبادل نظر بگذارند.
انتهای پیام
نظرات