احسان گرایلی، مدیرکل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی در این نشست اظهار کرد: پرسشی که هر روز از خودم میپرسم، این است که آیا توانستهایم مطالبات مردم و تلاشهای مجموعه دولت را به درستی منتقل کنیم؟ آیا ارتباط ما با جامعه معنادار، مؤثر و مستمر بوده است؟
وی افزود: واقعیت این است که پس از دورهای از عدم تعادل ارتباط، امروز نیازمند بازنگری جدی در ساختارها و فرآیندهای روابط عمومی هستیم. ساختارهای فعلی به اندازه کافی برای تحقق مأموریتهای ارتباطی آمادگی ندارند و ادبیات بهروز این حوزه در همه سطوح جاری نشده است.
مدیرکل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی با اشاره به ظرفیتهای مدیریتی در استان، بیان کرد: استاندار خراسان رضوی با برخورداری از تجربیات گسترده در حوزه ارتباطات، فضای مناسبی برای توسعه ارتباطی استان فراهم کردهاند. در سطح ملی نیز رئیسجمهور با تکیه بر مدل ارتباطی خاص خود، نشان دادهاند که تعامل مؤثر با افکار عمومی تا چه اندازه حائز اهمیت است.
گرایلی ادامه داد: نخستین گام ما، بازتعریف ماموریت روابط عمومیها بوده است. روابط عمومی فقط خبر نیست، بلکه فرایندی برای گفتوگو با جامعه است. در همین راستا، شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاههای اجرایی استان با هدف همافزایی و انتقال مأموریتهای معنادار به زیرمجموعهها احیا شده است.
وی با بیان اینکه ۱۰رویکرد مشخص برای اصلاح وضعیت تدوین شده است، گفت: تلاش ما این است که روابط عمومی استانداری نه بهعنوان ستاد خبری استاندار، بلکه بهعنوان نهادی تحلیلگر و سیاستگذار در حوزه افکار عمومی ایفای نقش کند.
مدیرکل روابط عمومی استانداری با اشاره به تدوین زیستبوم ارتباطی در استان، خاطرنشان کرد: اگر این اکوسیستم ارتباطی بهدرستی شکل بگیرد، تمام ظرفیتهای دستگاهها، فرمانداریها و بخشداریها در یک شبکه ارتباطی منسجم قرار خواهند گرفت. در این ساختار، خبر فقط یک خروجی است؛ اصل ماجرا، مشارکت در فرآیند تصمیمسازی و هدایت افکار عمومی است.
خراسان رضوی در عرصه رسانه کشور، جایگاهی تاریخی و راهبردی دارد
در ادامه محسن سمیع، رئیس دبیرخانه رسانههای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز گفت: استان خراسان رضوی همواره یکی از قطبهای اصلی رسانهای کشور بوده و بسیاری از رسانههای ملی ریشه در تخصص و فعالیت روزنامهنگاران این خطه دارند.
وی اظهار کرد: در گذشته و امروز، بارها از واژه «قطب رسانهای شرق کشور» برای خراسان رضوی استفاده شده است. این یک تعبیر احساسی یا اغراقآمیز نیست؛ بلکه نگاهی به تاریخ رسانه در ایران نشان میدهد که خراسانیها جزو پیشگامان تاسیس و مدیریت رسانههای کشور بودهاند.
وی با اشاره به سابقه مطبوعات در مشهد، بیان کرد: استان ما دارای پیشینهای طولانی در عرصه رسانه است. بسیاری از اپلیکیشنها، پایگاههای خبری پرمخاطب و رسانههای اثرگذار امروز کشور، خاستگاهشان مشهد بوده و از دل نیروهای متخصص رسانهای استان جوشیدهاند.
رئیس دبیرخانه رسانههای خراسان رضوی با اشاره به ظرفیتهای خاص استان، گفت: مشهد به واسطه موقعیت خاص خود در حوزه زیارت، فرهنگ و گردشگری، سالانه میزبان میلیونها زائر و گردشگر داخلی و خارجی است و این مسئله، اهمیت نقش رسانههای محلی و استانی را دوچندان میکند.
سمیع در پایان تأکید کرد: تاریخ رسانه در خراسان رضوی نشان داده که این استان نهتنها آمادگی کامل برای ایفای نقش مؤثر در سطح ملی را دارد، بلکه با توجه به تخصص، تجربه و انگیزه موجود در میان فعالان رسانهای، شایسته توجه و حمایت ویژهتری در طراحی و اجرای سیاستهای رسانهای کشور است.
دولت باید افکار عمومی را اقناع کند
محمدصادق جوادیحصار، فعال سیاسی اصلاحطلب و رئیس ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان در خراسان رضوی در ادامه این نشست با اشاره به اهمیت مواجهه منطقی دولت با افکار عمومی، عنوان کرد: ما باید بفهمیم که آغاز تحول از درون و از طریق فراهم شدن شرایط ممکن است. بهعنوان فعال رسانهای، بارها در میدانهای مختلف از جمله رسانه سیار در جنگ حضور داشتم. اما معتقدم یکی از مهمترین مسائلی که دولتها در آن ناکام بودهاند، فقدان ساماندهی حرفهای در حوزه رسانه است.
وی ادامه داد: رسانه نباید انحصاری باشد. اگر بخواهیم استعدادهای جامعه شکوفا شود و انتقال مفاهیم بهدرستی انجام گیرد، باید گفتوگو را جایگزین انحصار کنیم. حتی طرفداران دولت نیز باید مسلح به استدلال باشند تا بتوانند مخاطب را مجاب کنند که در شرایط فعلی، وضعیت بهتر از این ممکن نیست، زیرا دولت تمام تلاش خود را به کار گرفته است. ما باید جریانهای فکری معترض را به رسمیت بشناسیم، نه اینکه از آنها فاصله بگیریم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تأکید کرد: حافظ میگوید آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است؛ با دوستان مروت، با دشمن مدارا. مدارا یعنی اینکه حق خود را مطالبه کنیم، نه اینکه دیگران برای ما تصمیم بگیرند. امروز به نظر میرسد برخی با این دولت مدارا میکنند، درحالیکه باید خود دولت میداندار گفتوگو و مطالبهگری باشد. ما رقابت دموکراتیک را پذیرفتهایم.
جوادیحصار اظهار کرد: سعدی میگوید به اندازه بود باید نمود؛ نباید خجالت کشید از آنچه هستیم. ما دولتی پیروز هستیم. عقلانیت، اعتدال و دوری از افراط و تفریط، مسیر ماست. اقتدار از دل عدل میآید نه از حذف مخالف. برخی فکر میکنند این دولت خودشیفته است، اما ما معتقدیم که باید شفاف با مردم سخن بگوییم و علل ناترازیها را توضیح دهیم. ذهنیت بیعدالتی از خود بیعدالتی خطرناکتر است.
وی گفت: ما ستاد انتخاباتی یکبار مصرف نبودیم. ما یک جریان فکری هستیم که باید بهروز و آماده بماند. برای آینده نیازمند مشارکت فعالتر هستیم و این جریان باید تقویت شود. ما میخواهیم با تحجر، انحصار و رانتخواری مبارزه کنیم. رسانه و روابط عمومی پیشانی دولت در مواجهه با جامعه است. وظیفه این بخش صرفاً اطلاعرسانی نیست، بلکه اقناع افکار عمومی است. جامعه باید نسبت به داشتههای خود قانع شود و این کار با گفتوگوی صادقانه و شفاف ممکن است.
انتهای پیام
نظرات