• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1404022921123
  • خبرنگار : 71619

«سند ملی توسعه صنایع‌دستی» به فاز اجرا رسید

«سند ملی توسعه صنایع‌دستی» به فاز اجرا رسید

در نخستین نشست نهایی‌سازی «نگاشت نهادی» سند ملی توسعه صنایع‌دستی بر هم‌افزایی بین‌دستگاهی برای تحقق اهداف سند و اجرای ۶۷ برنامه عملیاتی با هدف روزآمدسازی و جهانی‌سازی صنایع‌دستی ایران تأکید شد.

به گزارش ایسنا، نخستین نشست نهایی‌سازی «نگاشت نهادی» سند ملی توسعه صنایع‌دستی دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور معاون صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی و نمایندگان دستگاه‌ها برگزار شد و هر دستگاه موظف شد جدول ماموریت‌های خود را بر پایه ظرفیت‌های قانونی و بودجه‌ای تکمیل کند تا ۶۷ برنامه اجرایی این سند برای پیوند زنجیره تولید تا صادرات صنایع‌ دستی ایران عملیاتی شود.

مریم جلالی، معاون صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی در این نشست با اشاره به تصویب سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ آن از سوی رئیس جمهور، بر انسجام و هم‌افزایی بین‌دستگاهی برای تحقق اهداف سند تاکید کرد.

او صنایع‌ دستی را امری فرابخشی و تکمیل زیست‌بوم آن را بدون همکاری تمامی دستگاه‌ها ناممکن دانست و افزود: این سند، در ادامه ۱۵ راهبرد کلان «۹ سند تحول» شورای عالی انقلاب فرهنگی و بند ۱۷ سیاست‌های کلان برنامه هفتم توسعه، برای رونق سرمایه‌گذاری جدی و گسترش بازارهای جهانی صنایع‌ دستی و با هدف محوری، «حفظ، احیا و روزآمدسازی» صنایع‌ دستی در تراز سبک زندگی اصیل ایرانی ـ اسلامی تدوین شده است.

بهزاد احمدی فارسانی، مدیرکل حمایت از تولید صنایع‌ دستی با اشاره به وجود ۲۹۹ رشته در ۱۸ گروه صنایع‌ دستی کشور، سند ملی توسعه صنایع‌ دستی را فرصتی برای تبدیل موازی‌کاری به هم‌افزایی دانست و بیان کرد: امیدواریم اجرای ۶۷ برنامه عملیاتی، زمینه توسعه صنایع دستی و ارزش‌آفرینی بیشتر برای هنرمندان را فراهم آورد.

اعظم میرزمانی، مدیر امور هنر و صنایع خلاق شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین سند را فرایندی نوآورانه و تعاملی عنوان کرد و گفت: هر دستگاه باید جدول نگاشت نهادی را متناسب با توان قانونی و اعتباری خود تکمیل کند تا برنامه جامع برای تصویب هیأت دولت آماده شود.

میرزمانی پیشنهاد کرد که وزارت امور خارجه، در چارچوب «دیپلماسی اقتصاد فرهنگ»، صنایع‌ دستی را به‌ عنوان نخستین کالای فرهنگی مدنظر جدی قرار دهد.

نمایندگان وزارت امور خارجه، جهاد کشاورزی، رسانه ملی، کمیته امداد، سازمان بهزیستی نیز در این نشست، به ارائه دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha