دکتر افشین دلشاد در گفتوگو با ایسنا، با یادآوری اینکه کودکان، سالمندان و زنان باردار، افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای، قلبی و عروقی، تنفسی و آسم از گروههای حساس و مستعد ابتلا به بیماریهای مرتبط با آلودگی هوا و بسیار آسیبپذیر هستند، اظهار کرد: در شرایط آلودگی هوا برای کسانی که خروج از منزل ضرورتی ندارند، ماندن در خانه بهترین راهکار است تا خود را از مواجهه با هوای آلوده دور نگهدارند.
وی افزود: در مواجه با آلودگی هوا در و پنجرهها را بسته و خانه را مرطوب نگه دارید و از کشیدن سیگار نیز خودداری کنید، آلودگی هوا سبب تحریک ناحیه فوقانی سیستم تنفسی و ایجاد سرفه میشود و بهتر است با نوشیدن آب و مایعات از خشک شدن گلو جلوگیری کنید.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: از ورزش کردن در فضای باز به ویژه فعالیتهای سنگین و طولانی مدت مثل دویدن و دوچرخهسواری که سبب افزایش میزان تعداد تنفس میشود، خودداری شود.
توصیههای تغذیهای در هنگام آلودگی هوا
نسرین علیزاده مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، توصیههای تغذیهای در هنگام آلودگی هوا را مطرح و بیان کرد: در شرایط آلودگی هوا با مصرف برخی مواد غذایی میتوانیم تا حدی از اثرات مضر آلودگی هوا در امان بمانیم.
وی اظهار کرد: مهمترین راهکار مصرف مواد غذایی کاهش دهنده التهاب در بدن است افزایش مصرف آنتی اکسیدانها و همچنین سایر مواد مغذی ضد التهابی، استرس اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا و التهاب را در همه افراد به خصوص بیماران قلبی عروقی، آسم و سایر بیماریهای التهابی مزمن مثل دیابت کاهش میدهد.
علیزاده افزود: مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدانها مثل سبزیجات رنگی میوهها به دلیل داشتن ویتامین c و A میتواند به این امر کمک کند، همچنین لبنیات به خصوص شیر و ماست نیز میتواند منجر به کاهش فاکتورهای التهابی شوند.
وی ادامه داد: هر روز مصرف این مواد غذایی را در رژیم غذایی خود فراموش نکنید، مصرف مواد غذایی حاوی امگا۳ مثل تخم خرفه، ماهیهای چرب مثل ماهی تن یا مکمل امگا۳ نیز بسیار مفید است چراکه این مواد غذایی التهاب را در بدن کاهش میدهند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: کلم بروکلی ، گل کلم و کلم برگ مادهای دارند که میتواند به روند حذف سموم و پیشگیری از سرطان کمک کند.
انتهای پیام
نظرات