به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، متن پیام حمید ظهرابی، بدین شرح ذیل است: تنوع زیستی یا به عبارتی شبکه حیات، پایه و اساس اقتصاد، توسعه، سیستمهای غذایی، سلامت و میراث فرهنگی و رفاه ماست اما متاسفانه گزارشهای بینالمللی و ملی حاکی از تهدید بیسابقه تنوع زیستی در جهان و به خطر افتادن این سرمایه ارزشمند در اثر فعالیتهای انسانی و تغییرات اقلیمی است. تخریب طبیعت نه تنها یک بحران محیط زیستی به حساب می آید بلکه یک بحران توسعهای نیز هست. بدون جنگلها و کوهستانهای سالم، اقیانوسها و رودخانههای تابآور و تنوع گونهای مناسب، مسیر دستیابی به اهداف توسعه پایدار نیز ناهموار و دشوار میشود.
در همین راستا و با در نظر گرفتن چشمانداز برنامه جهانی تنوع زیستی، شعار امسال روز جهانی تنوع زیستی «همسویی با طبیعت و توسعه پایدار» انتخاب شده است؛ شعاری که به ما یادآور میشود ارتباط حیاتی بین بشریت و جهان طبیعی نیاز به تأمل بیشتری دارد و پیشرفت واقعی باید ریشه در احترام به اکوسیستمها و گونههایی داشته باشد که حیات روی زمین را حفظ و پشتیبانی میکنند و در محبت و خدمت رسانی ذرهای کوتاهی نمیکنند. شعاری که ما را به حمایت از سیاستها، رویکردها و ابتکاراتی وا میدارد که توسعه پایدار را ترویج میدهند و در عین حال قدر طبیعت و جهان طبیعی را میدانند و در حفظ تابآوری آن میکوشند. شعاری که به ضرورت همراستایی رفاه انسان با سلامت کره زمین اشاره دارد و به دنبال ساختن آیندهای مثبت برای طبیعت است که در آن توسعه اقتصادی به قیمت از بین رفتن تعادل اکولوژیک تمام نشود.
امسال همزمان با روز جهانی تنوع زیستی، با پیگیریها و حمایتهای جمعی از اساتید دانشگاه و همکاران سازمان حفاظت محیط زیست، مرجعیت ملی کنوانسیون تنوع زیستی که از معاهدات بسیار حائز اهمیت در حوزه تنوع زیستی است، به سازمان حفاظت محیط زیست سپرده شد. این اتفاق خوشایند را به فال نیک میگیریم و امیدواریم بتوانیم با همراهی همه بخشهای مرتبط، یک برنامه ملی جامع، جسورانه و تحولگرا برای حفاظت از تنوع زیستی کشور همراستا با برنامه جهانی تنوع زیستی یا همان چارچوب جهانی تنوع زیستی کنمینگ- مونترال و پیمان برای آینده و متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور تدوین کنیم.
برنامهای که حفظ تابآوری و سلامت تنوع زیستی و در دسترس بودن آن برای نسل حاضر و آیندگان را نیز تضمین کند. بیشک جذب و تامین منابع مالی پایدار ملی و بینالمللی برای اجرای برنامه حفاظت از تنوع زیستی، حذف مشوقهای آسیبرسان و تعریف و تدوین مشوقهایی برای فعالیتها و اقدامات هم راستا و هم سو با طبیعت، تاکید بر توسعه پایدار و در نظر داشتن مشارکت، منافع و رفاه مردم در عین رفاه و سلامت طبیعت میتواند به موفقیت هرچه بیشتر در اجرای چنین برنامهای منجر شود.
ضمن تبریک روز جهانی تنوع زیستی امیدوارم بتوانیم در کنار هم و با مشارکت حداکثری دستگاههای مختلف، بخش خصوصی و تشکلهای مردم نهاد به تعهدات خود در زمینه حفظ تنوع زیستی و توسعه پایدار جامه عمل بپوشانیم.
انتهای پیام
نظرات