به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، محمدرضا ظفرقندی در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو، با تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت دیدار و گفتوگو کرد.
ظفرقندی پس از این دیدار در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «نگاه جامع دکتر تدروس از وضعیت موجود، تأثیر مهمی در عملکرد سازمان جهانی بهداشت در منطقه ما خواهد داشت.
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت همچنین از نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه در ایران به عنوان الگویی برای منطقه یاد کرد و جایگاه کشورمان در شاخصهای سلامت را شایسته تقدیر دانست.»
تاکید ظفرقندی بر کمک همه کشورها به مردم غزه
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در حاشیه هفتاد و هشمین مجمع جهانی سلامت دیدار و در زمینه گسترش همکاری با دفتر منطقه ای به بحث و گفتگو پرداخت.
به گزارش ایسنا، محمدرضا ظفرقندی در این دیدار ضمن تقدیر از سخنان انسان دوستانه دکتر حنان بلخی در اجلاس وزرای منطقه مدیترانه شرقی در مورد مردم غزه و لبنان و تحت تاثیر قرار گرفتن حاضران، یادآور شد: همه کشورها باید در راستای کمک به مردم غزه و رفع مشکلات آنها تلاش کنند.
وی با اشاره به پذیرش و ارائه خدمات درمانی در بیمارستانهای کشورمان به بیش از ۵۰۰ نفر از مجروحان حادثه افنجار پیجرها در لبنان، گفت: ۲ هزار عمل جراحی برای این مجروحان انجام دادیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در حوزه بهداشت عمومی حدود ۹۸ درصد از مردم ایران تحت پوشش مراقبتهای بهداشتی اولیه هستند، افزود: در ۲۰ سال گذشته، فلج اطفال و بسیاری از بیماریهای عفونی و واگیر در کشور ما ریشه کن و کنترل شده است.
ظفرقندی تاکید کرد: در حال حاضر در ایران بر روی گسترش برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع تمرکز داریم البته اقداماتی نظیر «پویش ملی نه به تصادف!» را در جهت کاهش مرگ و میر حوادث رانندگی را اجرا کردیم. همچنین در زمینه تربیت مدیران نظام سلامت نیز اقداماتی را انجام داده ایم.
همچنین علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در دیدار تاکید کرد: دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت میتواند در اجرای برنامههای کشوری نظیر تربیت مدیران سلامت، تولید دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی و کنترل بیماریهای واگیر نظیر مالاریا و ریشه کنی هپاتیت به کشورهای عضو، نقش آفرینی کند.
نان بلخی، مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نیز در این دیدار، ایران را کشوری پیشرو در اجرای برنامه های سلامت دانست و گفت: در سفری که به اصفهان و تهران داشتم برنامههای حوزه سلامت را بسیار پیشرفته دیدم و میدانیم ایران استعداد و تجارب زیادی در حوزه سلامت دارد.
وی افزود: برنامه مراقبت بهداشت اولیه (PHC) از جمله برنامههای موفق جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و سیستم نظارت در حوزه دارو و حمایت از صنایع دارویی ایران نیز بسیار موفق بوده چراکه ایران توانسته بیش از ۹۰ درصد نیازهای داخلی خود را تامین کند.
بلخی با بیان اینکه ایران میتواند تامین کننده دارو و واکسن از طریق دفتر منطقه مدیترانه شرقی به کشورهای منطقه باشد، یادآور شد: با توجه به شایع بودن فلج اطفال در افغانستان و پاکستان، ایران میتواند نقش موثری در کنترل فلج اطفال با کمک دفتر منطقه ای، ایفا کند.
در این دیدار، دکتر جعفریان، مشاور عالی وزیر بهداشت، جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و بیگلری، دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت نیز حضور داشتند.
انتهای پیام
نظرات