• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404030603384
  • خبرنگار : 51012

انجمن علمی حقوق دانشگاه اصفهان و تلاش برای پیوند تئوری و عمل در آموزش حقوق

انجمن علمی حقوق دانشگاه اصفهان و تلاش برای پیوند تئوری و عمل در آموزش حقوق

ایسنا/اصفهان با گذشت یک سال از آغاز به کار شورای جدید انجمن علمی حقوق دانشگاه اصفهان، دبیر این انجمن از برگزاری بیش از ۲۰ برنامه علمی، برگزاری نشست‌هایی با استادان داخلی و بین‌المللی و تمرکز بر پیوند میان آموزش نظری و مهارت‌های عملی خبر داد؛ او با انتقاد از فرایندهای اداری پیچیده و مشارکت پایین دانشجویان، خواستار بازنگری در شیوه حمایت از فعالیت‌های دانشجویی شد.

امین اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به فعالیت‌های یک‌ساله این انجمن، چالش‌ها، دستاوردها و افق‌های پیش‌رو اظهار کرد: فعالیت خود را به‌عنوان دبیر در این انجمن از خرداد سال گذشته آغاز کردم و می‌توان گفت ساختار انجمن حقوق  به دلیل جمعیت بالای دانشجویان این رشته، گسترده‌تر از سایر انجمن‌ها است.

وی افزود: انجمن علمی حقوق از یک شورای ۹ نفره تشکیل شده که از طریق انتخابات عمومی بین دانشجویان برگزیده می‌شوند و پس از رأی‌گیری در جلسه‌ای بین اعضای منتخب، دبیر انجمن تعیین می‌شود.

دبیر انجمن علمی حقوق دانشگاه اصفهان با اشاره به اهمیت پیوند میان دانش حقوقی و مسائل جامعه بیان کرد: انجمن علمی حقوق تلاش می‌کند خلأهایی را که در آموزش صرفاً نظری دانشگاه احساس می‌شود با برگزاری برنامه‌های تخصصی و فنی پر کند.

اسماعیلی در تشریح عملکرد یک‌ساله انجمن گفت: در مدت یک سال گذشته حدود ۲۳ برنامه برگزار کرده‌ایم که بین هفت تا هشت برنامه آن کاملاً آکادمیک و مناسب دانشجویان ارشد و دکترا بوده‌ است، همچنین نشست‌هایی با اساتید بین‌المللی از جمله پروفسور آلن سوپیو و دومینیک گوری از فرانسه و اساتید برجسته داخلی همچون دکتر حکمت‌نیا و دکتر علیزاده برگزار شد.

وی افزود: پس از تمرکز اولیه بر برنامه‌های آکادمیک، انجمن به‌سوی برنامه‌های عملی‌تر و شغل‌محور حرکت کرده، از جمله کارگاه‌هایی درباره آزمون وکالت، مهارت‌های حقوقی بازار کار و آشنایی دانش‌آموزان با رشته حقوق که با همکاری آموزش‌وپرورش برگزار شده‌اند.

دبیر انجمن علمی حقوق دانشگاه اصفهان با تأکید بر وجود فاصله زیاد میان محیط دانشگاهی و فضای واقعی اشتغال در حوزه حقوق خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین چالش ما، نبود زیرساخت‌های کافی برای آشنایی دانشجویان با دنیای واقعی وکالت و دیگر مشاغل حقوقی است، حتی شبیه‌سازی‌هایی که در دانشگاه‌ها انجام می‌شود، نمی‌تواند جای تجربه‌های واقعی را بگیرد.

اسماعیلی مهم‌ترین مانع گسترش پژوهش در رشته حقوق را نیز، ناآگاهی دانشجویان از مسیرهای پژوهشی دانست و افزود: اکثراً تفاوت بین پژوهشگر بودن و تکنسین بودن را نمی‌دانند، از طرف دیگر گستردگی حقوق در حوزه‌های مختلف مانند فلسفه، اقتصاد، جامعه‌شناسی و سیاست پژوهش، این رشته را پیچیده‌تر کرده است.

دبیر انجمن علمی حقوق دانشگاه اصفهان ادامه داد: محدودیت‌های بودجه‌ای و فرایندهای اداری پیچیده از مهم‌ترین موانع فعالیت‌های انجمن‌ها است.

 وی در تشریح محدودیت‌ها گفت: فرایند اخذ مجوزها و هماهنگی‌ها به‌شدت زمان‌بر و خسته‌کننده است، حتی گاهی برای برگزاری یک برنامه هفته‌ها باید دنبال مجوزهای مختلف باشیم و از سوی دیگر حتی بودجه‌هایی که باید در اختیار انجمن‌ها قرار گیرد، در بسیاری موارد یا اختصاص داده نمی‌شود یا بسیار دیر و با ابهام پرداخت می‌شود.

اسماعیلی مطرح کرد: دانشگاه می‌تواند با طراحی یک جدول امتیازی رقابتی بین انجمن‌ها، بودجه‌ها را هدفمندتر و منصفانه‌تر تخصیص دهد تا هم انگیزه رقابت علمی بیشتر شود و هم فرایندها بهبود یابند.

 دبیر انجمن علمی حقوق دانشگاه اصفهان با بیان لزوم تقویت فعالیت‌های دانشجویی اظهار کرد: متأسفانه مشارکت دانشجویان در انجمن‌ها کم است و با بیش از ۴۰۰ دانشجوی رشته حقوق، فقط ۱۷ نفر کاندید عضویت در انجمن می‌شوند و این نگران‌کننده است، در حالی‌که این چنین فعالیت‌ها در دوران دانشجویی باعث رشد شخصیتی، افزایش مهارت اجتماعی و حتی روشن‌تر شدن مسیر شغلی افراد می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم در آینده، انجمن علمی حقوق با تمرکز بر برنامه‌های حوزه حقوق عمومی و دعوت از مسئولان عالی‌رتبه قضایی، بتواند برنامه‌هایی در مقیاس ملی برگزار کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha