به گزارش ایسنا به نقل از بیبیسی، بیمارستان اصلی شهر سارایوو در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۱۲ مورد جدید ابتلا به «لپتوسپیروز» یا «تب شالیزار» را گزارش کرده است.
پزشکان میگویند علت شیوع این بیماری، ناتوانی مقامات محلی در کنترل و کاهش جمعیت موشهاست.
ساکنان این شهر هم نسبت به پر شدن سطلهای آشغال، تخلیه غیرقانونی زباله و رها شدن حیوانات مرده در خیابانها شکایت دارند.
لپتوسپیروز یک عفونت باکتریایی است که بر انسان و حیوانات تأثیر میگذارد و ممکن است علائم مختلفی در انسان ایجاد کند که برخی از آنها را میتوان با بیماریهای دیگر اشتباه گرفت. با این حال، برخی از افراد آلوده ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند.
نوعی باکتری به نام لپتوسپیرا باعث لپتوسپیروز میشود. این عفونت در واقع یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، به این معنی که ممکن است انسان را از طریق حیوانات آلوده کند. باکتریهایی که باعث لپتوسپیروز میشوند از طریق ادرار حیوانات آلوده منتقل میشوند و میتوانند به خاک یا آب نفوذ کنند و هفتهها تا ماهها در آنجا زنده بمانند. انواع مختلفی از حیوانات اهلی یا وحشی میتوانند حامل این باکتری باشند.
هنگامی که این حیوانات آلوده میشوند، ممکن است هیچ علامتی از بیماری نداشته باشند.
در انسان، این باکتری میتواند در پی تماس با ادرار حیوانات یا خاک و آب آلوده رخ دهد. گاهی اوقات، لپتوسپیروز منجر به علائم خفیف شبیه آنفلوآنزا میشود یا هیچ علامتی ایجاد نمیکند. با این حال، گاهی اوقات لپتوسپیروز میتواند منجر به عوارض شدید مانند آسیب کلیه، مننژیت، نارسایی کبد، ناراحتی تنفسی و حتی مرگ شود.
انتهای پیام
نظرات