مصطفی آذرکیش در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به استقبال دانشآموزان از رشتههای هنرستانی و آموزشهای مهارتی و تلاش برای عبور از مرز ۵۰ درصد در پوشش آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش، گفت: این هدف نیازمند استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود، از جمله تعامل سازنده با دستگاههای اجرایی بویژه سازمان فنیوحرفهای کشور است که آمادگی خود را اعلام کرده است.
وی با بیان اینکه برای اولین بار توانستیم زیرساختهای آموزشی مراکز آموزش دولتی سازمان فنی و حرفهای را به اشتراک بگذاریم تا دانشآموزان هنرستانها از این امکانات استفاده کنند افزود: در ابتدا این طرح در ۱۰ استان شروع شده بود اما اکنون تقریبا تمامی مراکز دولتی سازمان آموزش فنی و حرفهای میتوانند در این برنامه مشارکت کنند.
یکی از اهداف مهم طرح همنوا، دستیابی به سهم ۵۰ درصدی آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش در دوره دوم متوسطه
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اهمیت توسعه مهارتآموزی در کنار ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی، ادامه داد: یکی از اهداف مهم طرح همنوا، دستیابی به سهم ۵۰ درصدی آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش در دوره دوم متوسطه است. در حال حاضر این سهم حدود ۴۳ درصد است و برای رسیدن به هدف تعیینشده، نیازمند برنامهریزی هستیم.
آذرکیش با اشاره به راهکارهای اجرایی این هدف گفت: افزایش استفاده از نوبتهای اول و دوم هنرستانها، تکمیل ظرفیت موجود، توسعه هنرستانهای وابسته و جوار و اجرای آموزشهای مشارکتی (دوگانه) در محیط واقعی کار از جمله راهکارهایی است که میتواند به تحقق این سهم کمک کند. همچنین ایجاد دهکدههای مهارتی در دانشگاهها، راهاندازی هنرستانهای ضمیمه در مدارس شاهد و غیردولتی و اجرای طرح برونسپاری رایگان از جمله اقداماتی است که در چارچوب طرح همنوا دنبال میشود.
توسعه هنرستانهای جوار کارخانه کمکی در جهت تجهیز هنرستانها
وی درباره اقدامات انجامشده برای جبران کسری تجهیزات هنرستانها اظهار کرد: یکی از منابع مهم، توسعه هنرستانهای جوار کارخانه است که میتواند کمک قابل توجهی به تجهیز هنرستانها داشته باشد. همچنین، بودجه سنواتی که هر ساله در بودجه آموزش و پرورش لحاظ میشود، یکی دیگر از منابع تأمین تجهیزات است. از ظرفیت خیرین نیز بهره میبریم و این همکاریها با توجه به اهمیت مهارتآموزی در هنرستانها، روز به روز در حال گسترش است.
انتهای پیام
نظرات