• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1404041006535
  • خبرنگار : 71573

«در مدرسه سالار شهیدان» منتشر شد

«در مدرسه سالار شهیدان» منتشر شد

«در مدرسه سالار شهیدان» نوشته محسن اسماعیلی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، این کتاب در  ۹۵ صفحه با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۸۰ هزار تومان  در دفتر نشر فرهنگ اسلامی راهی بازار کتاب شده است.

 در معرفی این کتاب عنوان شده است: «در مدرسه سالار شهیدان» در ۱۲ گفتار با عناوینی از جمله عاشورا به مثابه یک الگو و مکتب، فضیلت عزاداری و گریه بر سالار شهیدان، فلسفه عزاداری و حکمت لزوم آن، اصلاح امت و جامعه‌سازی در مکتب عاشورا، عزت نفس و کرامت انسان در مکتب عاشورا، ذلت و خواری خط قرمز مکتب عاشورا، زمینه‌سازان قتال قاتلان پنهان حسین(ع)، نقش سکوت نخبگان در انحراف مردم و جامعه، شقشقیه‌ای دیگر در سرزمین منا، حفظ اصالت حادثه کربلا و مبارزه با تحریف، احکام و آداب روضه‌خوانی گزارشی از کتاب لولو و مرجان، زیارت اربعین و اسرار آن جمع‌آوری شده است. 

محسن اسلامی نویسنده این کتاب در مقدمه نوشته است: عاشورا نباید به عنوان یک حادثه نگریسته شود، بلکه مدرسه و مکتبی است که بشر همواره نیازمند آموختن در آن و از آن است. اینکه هر زمان عاشورا و هر زمین کربلا خوانده شده، معنایی جز این ندارد که آن آزمون همواره برای یکایک ما تکرار  می‌شود؛ البته متناسب با جایگاه و ظرفیت و ادعایی که هریک از ما دارد. از این رو انسانی که در طلب رستگاری است هیچ‌گاه از «بازاندیشی و تحلیل درس‌های عاشورا» برای روزگار خویش بی‌نیاز نمی‌گردد و این است رمز و راز دستور به تکرار هرچه بیشتر و بهتر یاد سالار شهیدان. 
اسلامی همچنین درباره نگارش این کتاب نوشته است؛ بخشی از تحقیقات در زمینه مکتب عاشورا در آستانه ماه محرم ۱۴۰۱ با نام  «در طلب عیش مدام: بازاندیشی و تحلیل درس‌های عاشورا» توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شده است. اما به دنبال نیاز مخاطبان و با عنایت به وضعیت اقتصادی جامعه گزیده‌ای از این تحقیقات در این کتاب در دسترس مخاطبان قرار گرفته است. 

در بخشی از این کتاب آمده است:  تدبر در گفتارها و رفتارهای پیامبر و امامان(ص) تردیدی باقی نمی‌گذارد که سوگواری برای امام حسین(ع) و دیگر شهیدان کربلا از بالاترین و بهترین اعمال و برترین عبادات است؛ به گونه‌ای که کمتر عمل مستحبی می‌توان یافت که به اندازه اقامه عزا بر حضرت سیدالشهدا(ع) مورد تاکید پیشوایان دینی قرار گرفته باشد؛ چنان که گریستن در مصائب آنان و نیز گریاندن دیگران با خواندن اشعار و بازگو کردن مصائب آن بزرگواران، مستحب موکد و دارای پاداش بی‌شمار است. 
تاکید و تشویقی که نسبت به بزرگداشت قیام عاشورا و یادآوری حوادث کربلا صورت گرفته، هم از نظر کمیت و شمار توصیه‌ها، و هم از نظر کیفیت و مفاد وعده‌ها، شگفت‌انگیز است. علاوه بر سیره عملی پیامبر و امامان معصوم، و گذشته از آنکه حتی انبیای پیشین، جمیع فرشتگان و همه مخلوقات نیز به شیوه خود ذاکر و عزادار این حادثه بی‌نظیر تاریخی بوده‌اند، احادیث و روایات پرشماری در این باره به دست ما رسیده است که بی تردید از مرز تواتر فراتر رفته و در مجموع، شکی در اصالت سند و صحت و مفاد آنها باقی نمانده و نمی‌ماند. 
نه تنها یاد کردن مصائب عاشورا و گریستن بر آن چنین فضیلتی دارد، که ذکر مصیبت برای دیگران و گریاندن آنها نیز همین حکم را دارد؛ به ویژه اگر همراه با هنر ناب و موثر شعر باشد. تشویق شاعران و مرثیه‌سرایان حسینی از سوی آن حضرت در بسیاری از احادیث دیده می‌شود. 

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha