• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1404041106848
  • خبرنگار : 71342

گزارش ایسنا از پنجمین شب خیمه هنر

ماجرای غم‌انگیز این پدر و پسر هنوز تماشاگران را به گریه می‌اندازد

ماجرای غم‌انگیز این پدر و پسر هنوز تماشاگران را به گریه می‌اندازد

روایتی است آشنا که هر سال شنیده‌ایم؛ پدری که شاهد کشته شدن فرزند خویش است و یارای رساندن پیکر او را به خیمه ندارد و جوانان بنی‌هاشم را به کمک می‌طلبد اما رازی است در این واقعه که هر بار اشک به چشم تماشاگران می‌آورد.

مجلس شبیه‌خوانی حضرت علی اکبر (ع) از جمله برنامه‌هایی بود که شامگاه سه‌شنبه، دهم تیر ماه در پهنه رودکی اجرا شد.

این برنامه به همت گروه تعزیه «فتح خیبر» اجرا شد و قوام‌الدین قاسمی، سرپرست این گروه تعزیه که خود معین‌البکا (کارگردان) هم هست، در گفتگو با ایسنا از راز علاقه مردم به تعزیه می‌گوید و البته دغدغه‌های همکاران خود را بابت آموزش تعزیه و نیز نبود مکانی ثابت برای اجرای این هنر با ما در میان می‌گذارد.

او معتقد است که تعزیه و عشق به امام حسین در خون و دل مردم ما جاری است و البته این جوشش را در مخاطبان دیگر کشورها هم دیده است.

ماجرای غم‌انگیز این پدر و پسر هنوز تماشاگران را به گریه می‌اندازد

خودش در این باره توضیح می‌دهد: «تعزیه در خون مردم عجین شده. در کشور ما چنین است و حتی در اجرایی که در فرانسه داشتیم، مردمی هم که همزبان ما نبودند، اشک به چشم می‌آوردند. مجالسی که ما اجرا می‌کنیم، همه تکراری است اما مردم چون عشق امام حسین در دل و جان‌شان است، تعزیه هنوز برایشان جذابیت دارد و حتی ایام خارج از محرم و صفر هم تعزیه، تماشاگر خود را دارد.

او که به گفته خودش، ۶۰ سال است در این هنرآیینی سنتی کار می‌کند، مهم‌ترین دغدغه هنرمندان تعزیه را نبود آموزش اصولی می‌داند و می‌گوید: متاسفانه این هنر در شرف از بین رفتن است. به این دلیل که ما مرکزی برای آموزش نوجوانان و جوانان علاقه‌مند نداریم. تعزیه‌خوانان امروز، اجراگران «نواری» هستند. یعنی ویدیوی دیگران را نگاه می‌کنند و از اجرای دیگران که اکثرا هم کیفیت قابل قبولی ندارند، الگو می‌گیرند.

ماجرای غم‌انگیز این پدر و پسر هنوز تماشاگران را به گریه می‌اندازد

قاسمی از مشکلی دیگر هم سخن می‌گوید :«نکته بعدی، نبود مکانی ثابت برای اجرای تعزیه است که بتوان در طول سال در آن اجرای هفتگی داشت. ما ایام شهادت و تولدها را داریم ولی نبود جا و بودجه، مشکل‌ساز است و تعزیه نیازمند حمایت است. البته الان وضعیت بهتر شده ولی هنوز هم نیازمند توجه و حمایت بیشتر هستیم.

ماجرای غم‌انگیز این پدر و پسر هنوز تماشاگران را به گریه می‌اندازد

در ادامه می‌توانید ویدیوی کوتاهی از این اجرا را مشاهده کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha