به گزارش ایسنا، سیدجواد حسینی ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در جنگ ۱۲ روزه، ملت ایران همگی با همدلی شرکت کردند، از جمله در سازمان بهزیستی نیز دو نوع فعالیت در زمان جنگ اتفاق افتاد، اظهار کرد: یک نوع از فعالیتهای بهزیستی نسبت به جامعه هدف بوده است؛ در تهران ۳۰ هزار معلول، بیماری روانی مزمن یا کودکانی داریم که به صورت شبانه روزی از آنها نگهداری میشود. در همین راستا با استفاده از ظرفیتهای قانونی از جمله طرح حامی و فرزند خواندگی و طرح میزبان، ۶۰۰۰ مددجو از مراکز تجمیعی به نقاط امن منتقل شد.
وی افزود: همچنین با ۲۵ خیر و موسسه اصلی تهران جلساتی برگزار و ۲۰ هزار اسکان اضطراری ظرفیتسازی شد و لذا با اقدامات ویژه، خللی در امور وارد نشد.
خدمات بهزیستی در جنگ ۱۲ روزه
برقراری۲۰ هزار تماس با سامانه ۱۴۸۰ درخصوص آثار جنگ و اضطراب ناشی از آن
رییس سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: در کنار این اقدامات، سازمان بهزیستی به کل جامعه نیز خدماتی ارائه داد؛ به طوریکه در این جریان سامانه ۱۴۸۰ به بیش از ۲۰ هزار تماس مربوط به آثار جنگ و اضطراب ناشی از آن را پاسخ داد. این سامانه به صورت شبانه روزی فعالیت کرد. همچنین سامانه ۱۲۳ و اورژانس اجتماعی نیز شبانه روزی شد و خدمات محله محور مبتنی بر تاب آوری نیز صورت گرفت.
حسینی در ادامه از برنامه سازمان برای طراحی محله تاب آور خبر داد و گفت: در هفته بهزیستی ۱۰ هزار و ۵۶۹ پروژه را افتتاح خواهیم کرد که ۷۷ درصد پروژه مربوط به اشتغال، ۲۱ درصد مربوط به مسکن و ۲ درصد مربوط به پروژه های اجتماعی و توانبخشی است. همچنین ۳۵۹ پروژه با ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان کلنگزنی خواهد شد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، از استقرار نظام جامع برنامهریزی در سازمان بهزیستی خبر داد و ادامه داد: در حال حاضر بر مبنای بهبود عملکرد، برنامهها در حال بازبینی است. این برنامهها مشتمل بر ۲۳ راهبرد و ۱۱۴ فعالیت تدوین شده است. همچنین در این برنامه که در ۴۷۰ شهرستان به تفکیک مشخص شده ۹ برنامه سلامت در خدمت جامعه هدف قرار میگیرد.
استخدام ۵۰۰۰ معلول
به صفر رسیدن پشت نوبتیهای مستمریبگیر
رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه این نشست، تصریح کرد: همچنین برای نوسازی نیروی انسانی با جایگزینی بازنشستگان و پر کردن خلاءهای نیروی انسانی، ۲۰۰۰ نیروی جدید را وارد بدنه سازمان کردهایم. همچنین باتوجه به برگزاری ۳ درصد آزمون استخدامی، موفق شدیم طی سال گذشته، نزدیک به ۵۰۰۰ معلول را به استخدام دربیاوریم.
حسینی در ادامه از به صفر رسیدن پشت نوبتیهای مستمریبگیران پایه سازمان بهزیستی خبر داد و افزود: همچنین پشت نوبتیهای ارائه خدمات توانبخشی به صفر رسیده است.
> Najme: وی در بخش دیگری از این نشست، با تاکید بر اینکه حوزه توانبخشی را با استفاده از هنر جدی گرفتهایم، تصریح کرد: ۱۶۱۰ مرکز توانبخشی به خانهها یا اتاقهای هنری مجهز شدهاند که ۶۰ هزار نفر از مددجویان را تحت پوشش قرار دادهاند. همچنین، ۱۳۰ پایگاه هنری در روستاها ایجاد شده و ۱۳۵ گروه هنری معلولان مورد حمایت ویژه قرار گرفتند و ۱۰۰۰ مربی آموزشدیده در حوزه هنر برای توانیابی افراد در حال فعالیت هستند.
وی در همین راستا از راهاندازی بزرگترین خانه هنر افراد دارای معلولیت بهزودی در تهران خبر داد تا به پاتوقی فرهنگی برای آنان تبدیل شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین اعلام کرد: افراد دارای معلولیت از خدماتی از جمله خدمات اندامهای مصنوعی، کمک هزینه وسایل توانبخشی و ارائه خدمات توانبخشی و به ویژه ۳۰۰۰ هزار نفر از کمک هزینه کاشت حلزون بهرهمند شدهاند.
حسینی همچنین با اشاره به کودکان اوتیسم گفت: خانواده این کودکان زندگی شان تحت تاثیر تربیت و نگهداری این فرزندان است. در همین راستا ۷ مرکز توسعه مراکز موقت افراد دارای معلولیت راه اندازی شده است. علاوه بر این نیز باتوجه به اینکه یکی از سیاستهای سازمان خانواده محوری است، خانههای توانبخشی توسعه یافته و به ۲۷۷ خانه رسیده است.
رییس سازمان بهزیستی در ادامه از توسعه برنامه توانمندسازی مبتنی بر جامعه افراد دارای معلولیت خبر داد و گفت: باتوجه به اینکه این برنامه در ۱۰ درصد مناطق شهری پوشش داده شده است، امسال میخواهیم این نرخ را به ۳۰ درصد افزایش دهیم.
رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اورژانس اجتماعی کشور، خاطرنشان کرد: مراکز اورژانس اجتماعی را از ۳۷۵ مرکز در سال ۱۴۰۳ به ۳۸۶ مرکز ارتقاء دادهایم و در سال جاری ۲۹ مرکز به این مراکز اضافه خواهد شد.
غربالگریهای بیماریهای شایع زنان در هفت استان
وی افزود: برای اولین بار در تاریخ سازمان بهزیستی، غربالگریهای بیماریهای شایع زنان در هفت استان انجام شده است. در حوزه توانبخشی سال گذشته قادر شدیم بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایر را ارتقا دهیم.
حسینی با بیان اینکه کمکهزینه درمان معلولان و زنان سرپرست خانوار سال گذشته از ۷۰ هزار مورد به ۸۵ هزار مورد افزایش یافته است، تصریح کرد: در جریان استعدادیابی و توسعه مهارتهای نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال نیز از ۱۲۸۸ نفر در مراکز شبه خانواده به ۲۰ هزار نفر ارتقاء یافته است.
وی همچنین با اشاره به حوزه مسکن، گفت: در سال گذشته ۱۴ هزار واحد ساختمانی ساخته و تحویل مددجویان بهزیستی شد. تاکنون ۲۰۴ هزار واحد ساختمان مسکونی ساخته شده است؛ همچنین ۱۴۳ هزار نفر فاقد مسکن هستند.
تحویل ۱۹۴۲ واحد مسکونی به مددجویان در هفته بهزیستی
حسینی با اشاره به اینکه ۴۵ هزار و ۹۶۶ واحد مسکونی در حال احداث است، خاطرنشان کرد: در هفته بهزیستی ۱۹۴۲ واحد مسکونی نیز تحویل مددجویان بهزیستی خواهد شد.
حسینی در ادامه به حوزه اشتغال پرداخت و افزود: صندوق حمایت و ضمانت از فرصتهای شغلی راه اندازی شده است. همچنین تاکنون حدود ۲۰۰ هزار نفر از مددجویان توسط خدمات بهزیستی به اشتغال رسیدند. ۱۲ درصد از اشتغالهای ایجاد شده در حوزه صنعت، ۲۵ درصد در حوزه کشاورزی و ۶۲ درصدر در حوزه خدمات بوده است.
رییس سازمان بهزیستی برای پایدارسازی مشاغل هدف اعلام کرد که ۵۰۰ تسهیلگر شغلی را به استانها فرستادیم. امسال علاوه بر ۶۰ هزار فرصت شغلی که سهم آن را داریم، ۳۵ ساختگاه پنل خورشیدی را با ۱۰۵ مگابایت تولید برق در استانها راه اندازی میکنیم که ۲۱ هزار نفر از معلولان سهامدار این ساختگاه ها و صاحب درآمد ماهانه میشوند.
وی تصریح کرد: بانک اطلاعات سامانه اشتغال برای ۳۷۰ هزار معلول راه اندازی شده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به توسعه مشارکتهای مردمی گفت: سازمان بهزیستی، سازمان مردمی و امدادی و انسانی است و در تمامی دنیا بخش رفته اجتماعی علاوه بر کمکهای دولتی با مشارکتهای مردمی و خیران و موسسات اتفاق می افتد. در سال گذشته مجموع مشارکتها حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان بوده که البته نسبت به سال قبل با رشد ۳۲ درصدی همراه بوده است. به دنبال این هستیم که شبکه داوطلبان ایجاد کنیم. اکنون بهزیستی دارای ۱۱۰۰۸ گروه داوطلب اجتماع محور است که ۱۰۷ هزار تسهیلگر داوطلب محلی در قالب طرحهای گوناگون فعالیت دارند.
وی افزود: در جریان جنگ ۱۲ روزه و با راه اندازی پویش ایران همدل، ۱۳ هزار پزشک و پرستار و مددکار ثبت نام کردند و آماده داوطلبی هستند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره برخی انتقادها از تاخیر در واریز کمکهزینه لوازم بهداشتی و توانبخشی در خردادماه گفت: این هزینه حدود ۹۰۰ هزار تومان بود که روز گذشته واریز شد و اما خبر خوش این است که این میزان از ماه آینده به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میرسد.
حسینی درباره وضعیت کودکان بیسرپرست اتباع خارجی تحت سرپرستی بهزیستی نیز گفت: کودک اتباع با حکم قضایی تحت سرپرستی سازمان هستند و وارد چرخه مراقبت شبانهروزی شدهاند. بازگشت آنها به خانواده یا هرگونه خروج از کشور، صرفاً با حکم قضایی امکانپذیر است.
وی افزود: تمام این کودکان دارای برگه سبز یا کارت اقامت هستند.
انتهای پیام
نظرات