به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۳۶ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش، به ۶۹ دلار و هفت سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۴۷ سنت معادل ۰.۹ درصد افزایش، به ۶۶ دلار و ۹۹ سنت در هر بشکه رسید.
قیمت نفت در دو روز گذشته که بازار پس از تهدید ترامپ برای اعمال تعرفه بر خرید نفت روسیه، احتمال اختلال عرضه را کم اهمیت تلقی کرده بود، نزولی شده بود.
تولیدکنندگان بزرگ نفت به نشانههای رشد اقتصادی بهتر در نیمه دوم سال اشاره میکنند و دادههای منتشره در چین هم رشد مستمر را نشان داده است.
تحلیلگران شرکت LSEG در یادداشتی اعلام کردند با اوج گرفتن سفرهای تابستانی و فعالیت صنعتی، تقاضای فصلی قوی در حال حاضر، نیروی صعودی برای قیمت نفت فراهم کرده است. مصرف بالاتر بنزین به خصوص در آمریکا در تعطیلات اخیر این کشور، وجود تقاضای قوی را بارز کرد و به جبران فشار نزولی ناشی از ذخایر رو به رشد و نگرانیهای تعرفهای کمک کرد.
دادههای جدید نشان داد رشد اقتصادی چین در سه ماهه دوم امسال آهسته شده است، اما این کندی کمتر از میزان پیشبینی شده بود و تا حدودی نگرانیها نسبت به وضعیت بزرگترین واردکننده نفت جهان را برطرف کرد. همچنین آمار نشان داد پالایش نفت خام چین در ژوئن، ۸.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته که نشانه تقاضای قویتر برای سوخت است.
با این حال، برخی این بهبود قیمت را موقتی دانستند. پریانکا ساچدوا، تحلیلگر بازار شرکت «فیلیپ نووآ» اظهار کرد تثبیت بازارهای نفت پس از دو روز معامله پرنوسان، نتیجه اصلاح فنی ملایم بوده و تغییر قابل ملاحظهای در عوامل بنیادین بازار روی نداده است.
سرمایهگذاران باید انتظارات تورمی و نرخ بهره در آمریکا را زیر نظر داشته باشند، زیرا ترامپ همچنان به دنبال اعمال تعرفههای گسترده است که میتواند تورمزا باشد و به تقاضا برای سوخت در میان مدت لطمه بزند.
بر اساس گزارش رویترز، ساچدوا به گزارش ماهانه اوپک که عملکرد بهتر اقتصاد جهانی در نیمه دوم سال را پیشبینی کرده بود، اشاره کرد و گفت: روایت اوپک همچنان خوشبینانهتر مانده است.
اوپک پیشبینی کرد رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۵، به ۲.۹ درصد و در سال ۲۰۲۶، به ۳.۱ درصد برسد. پیشبینی اوپک از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۵، نسبت به گزارش قبلی این گروه، تغییر نکرد و همچنان انتظار دارد که تقاضا ۱.۳ میلیون بشکه در روز رشد کند.
انتهای پیام
نظرات