• پنجشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۴ / ۰۴:۵۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404042516021
  • خبرنگار : 71664

آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟

آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟
عکس تزیینی است.

نتایج یک پژوهش بیانگر این است که مصرف روزانه چای با تکه‌ای کوچک شکلات تلخ ممکن است از سلامت قلب حمایت کند.

به گزارش ایسنا، نتایج یک پژوهش بیانگر این است که «فلاوانول‌ها» ( فلاوان-۳-اُل‌ها  )، به کاهش فشار خون و بهبود سلامت عروق خونی کمک می‌کنند. فلاوانول‌ها، ترکیباتی طبیعی هستند و در موادغذایی مانند کاکائو، چای، سیب و انگور یافت می‌شوند. محققان پس از تجزیه‌وتحلیل داده‌های ۱۴۵ کارآزمایی تصادفی کنترل‌شده، دریافته‌اند که مصرف منظم فلاوانول‌ها می‌تواند به کاهش‌ قابل‌توجه فشارخون به‌ویژه در افرادی که دارای فشارخون بالا و نزدیک به محدوده بالا هستند، منجر شود. در برخی موارد، این اثر با آنچه در مصرف برخی داروهای کاهش‌دهنده فشارخون مشاهده می‌شود، قابل‌مقایسه بود.

شکلات تلخ، چای سبز و سیاه، سیب، پودر کاکائو و انگور قرمز یا بنفش جزو غنی‌ترین منابع فلاوانول‌ها به حساب می‌آیند؛ به طور مثال، چای‌ سبز حدود  ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم «فلاوان-۳-اُل‌ها» در هر فنجان فراهم می‌کند. همچنین شکلات تلخ با توجه به میزان کاکائو موجود در آن می‌تواند ۱۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌گرم «فلاوان-۳-اُل‌ها» در هر ۱۰ گرم فراهم کند. پودر کاکائو، به طور معمول غنی‌ترین منبع متمرکز این ترکیبات محسوب می‌شود.

فواید فلاوانول‌ها به کنترل فشارخون محدود نمی‌شود، بلکه عملکرد «اندوتلیوم» یعنی پوشش ظریف داخلی رگ‌های خونی را  نیز بهبود می‌بخشند که یک عامل کلیدی در سلامت کلی قلب و عروق است. این بهبود در برخی موارد که فشارخون تغییری نکرده بود، مشاهده شد که نشان‌دهنده تأثیر گسترده‌تر این ترکیبات بر سامانه گردش خون است.

شکلات تلخ، منبع غنی فلاوانول‌ها است؛ به‌ویژه هنگامی که حاوی ۷۰ درصد کاکائو باشد. این نوع شکلات می‌تواند تا ۶۰۰ میلی‌گرم از این ترکیبات مفید برای قلب را در هر ۱۰ گرم فراهم کند، این درحالی‌ است که پودر کاکائوی طبیعی حتی مقادیر بیشتری دارد. شکلات شیری، سطوح بسیار پایین‌تری از فلاوانول‌ها را دارد و به طور کمتر از ۵۰ میلی‌گرم در هر ۱۰ گرم است. همچنین شکلات سفید به دلیل عدم وجود مواد جامد کاکائو، فلاوانول‌ ندارد. روش‌های فراوری مانند قلیایی‌کردن نیز می‌توانند محتوای فلاوانول‌ها را به طور قابل‌توجهی کاهش دهند؛ بنابراین شکلات خام یا شکلات حداقل میزان فرآوری، بهترین گزینه برای ارتقای سلامت محسوب می‌شود.

این یافته‌ها برای افرادی که به دنبال راه‌های در دسترس برای مدیریت فشارخون و حمایت از سلامت قلب خود از طریق تغییرات دلپذیر در رژیم غذایی هستند، دلگرم‌کننده است. گنجاندن مقادیر کمی از غذاهای پرمصرف مانند چای، سیب، شکلات تلخ یا پودر کاکائو در یک رژیم غذایی روزانه متعادل می‌تواند مقادیر مفیدی از فلاوانول‌ها را فراهم کند. اگرچه این ترکیبات جایگزینی برای داروهای تجویز شده یا توصیه‌های پزشکی نیستند، اما گنجاندن بیشتر غذاهای غنی از فلاوانول‌ها در برنامه روزانه می‌تواند یک مکمل ارزشمند برای یک سبک زندگی سالم  به‌ویژه برای افراد دارای فشارخون بالاتر باشد. 

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اگرچه نتایج این تحقیقات امیدوارکننده هستند اما به پژوهش‌های بیشتر نیاز دارند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha