به گزارش ایسنا، شینا انصاری امروز در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا که با حضور محمد جعفر قائم پناه - معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، سید محمدرضا موالی زاده - استاندار خوزستان، صدیقه ترابی - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست و جمعی دیگر از نمایندگان دستگاههای اجرایی برگزار شد، گفت: در این جلسه از کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بررسی سه موضوع در دستور کار قرار گرفته است که شامل بررسی استفاده از موتورسیکلت برقی جهت کاهش میزان آلودگی هوا در پایتخت، کاهش فلرینگ در استان خوزستان و بررسی برنامههای وزارت نفت در چارچوب این حوزه میشود.
وی ادامه داد: بررسی مصوبات وزارت نیرو در زمینه آلودگی هوا به منظور اثربخشی هرچه بهتر اقدامات نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که بررسی خواهد شد.
در بخش دیگری از این جلسه محمدرضا موالی زاده - استاندار خوزستان - با اشاره به اثرگذاری گاز H2S بر این ناحیه گفت: آلودگی گاز سولفید هیدروژن ۳۵۰ هزار ppm است. این گاز بهشدت سمی است و باید یا دفن یا سوزانده شود یا به مجتمع شیمیایی رازی منتقل تا از آن گوگرد استحصال شود.
وی ادامه داد: از پیشتر حدود ۹۰ کیلومتر خط لوله برای انتقال این گاز به مجتمع شیمیایی رازی احداث شده است و نیازمند تاسیسات در مبدا و ترغیب شرکت شیمیایی رازی برای برداشت آن هستیم.
محمد جواد اشرفی - مدیر کل محیط زیست خوزستان - نیز اظهار کرد که چند سال است جمعآوری گازها به سال بعد موکول شده است این در حالیست که در شعاع یک کیلومتری مشعل سوزی بخشهایی با کاربری مسکونی قرار دارد و سلامت شهروندان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
در ادامه جعفر قائم پناه - معاون اجرایی رییس جمهوری - با اشاره به گزارش انصاری در هیات دولت، در خصوص اهمیت محیط زیست، گفت: پس از گزارش رییس سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور درباره محیط زیست صحبت و اعلام کرد که شخصا حاضر است در جلسات کلانی درباره محیط زیست، حضور یابد و موضوع محیط زیست را پیگیری کند.
وی ادامه داد: بر همین اساس دغدغه همه اعضای دولت نیز حفظ محیط زیست است.
قائم پناه تاکید کرد: محیط زیست جان ماست. محیط زیست محل زندگی و تنفس و آینده فرزندان ماست بر همین اساس باید «باوری» با محیط زیست برخورد کرد.
وی در بخش دیگری از این نشست که به بررسی آلودگی هوای خوزستان اختصاص داشت، از نمایندگان شرکت نفت درخواست کرد که برای جمع آوری گاز سولفید هیدروژن برنامه زمانی ارائه بدهد.
به گفته نماینده شرکت نفت باید ۳ ماه برای تعیین تکلیف این شرایط زمان اختصاص داده شود و اجرای این امر ۱۸ تا ۲۴ ماه زمان نیاز دارد.
در همین رابطه قائم پناه از نمایندگان وزارت بهداشت نیز درخواست کرد که گزارش حدود ۳ تا ۴ ساله وزارت بهداشت در رابطه با مسمومیت باران اسیدی را اعلام کند و گفت: مردم اهواز نباید بعد از گذراندن جنگ ۸ ساله، حالا از سم آسیب ببینند.
در ادامه این جلسه نیز به موضوعاتی درباره دستور کار بررسی استفاده از موتورسیکلتهای برقی جهان کاهش آلودگی هوای پایتخت ارائه شد.
انتهای پیام
نظرات