احمد نوروزی ـ معاون برونمرزی سازمان صداوسیما ـ در گفتوگویی با ایسنا درباره لزوم ساخت و حفظ برندهای سیاسی در تلویزیون و رسانههای ایران و تولید برنامههایی که بتوانند مقامات کشورهای مختلف را به پشت میز مصاحبه بکشانند و آنها را به چالش بکشند، معتقد است: اینطور نیست که بخواهیم از ساخت چنین برنامههایی تفره برویم. ما نه فقط در زمان جنگ بلکه از قبل و همین حالا هم این مکاتبات را انجام میدهیم اما به هر حال رسیدن به چنین گفتوگوهایی اینگونه نیست که صرفا بگوییم بر عهده رسانههاست و آنها انجام میدهند. تقریبا در همه جای دنیا سیستم سیاسی کشورها یک حمایت تام و تمام از سیستم رسانهای میکنند تا برخی از این گفتوگوها که شما میبینید رقم بخورد و این لازمه کار است.
او لازمه مرسوم شدن چنین گفتگوهایی را حمایت دستگاه سیاسی از سیستم رسانهای میداند و گفت: بخشی از این موضوع به دستگاه سیاسی و بخش دیگری از آن به رسانهها مربوط است که این کار را انجام دهند. ضمن اینکه اینگونه هم نیست که بگوییم در رسانه ملی گفتوگو و برنامهای در این خصوص نبوده است. در همین ایامی که گذشت یکی از مشهورترین مجریان سابق تلویزیون فاکسنیوز با شبکه پرستیوی گفتوگوی اختصاصی داشت و مباحثی که در این گفتوگو مطرح شد، بسیار عالی بود؛ البته ما کارمان این نیست که هر اتفاقی در آنتن شبکه های برون مرزی افتاد باید در داخل هم مخابره شود؛ چرا که حوزه کاری ما متفاوت است.
در این زمینه بخوانید:
معاون سیما: به دنبال تقویت برنامههای سیاسی هستیم
چگونه مقامات جهان را مقابل دوربین تلویزیون و رسانههای ایران بنشانیم؟
خبرنگار ایرانی چگونه با گورباچف مصاحبه کرد؟
رییس صداوسیما: مجری مسلط، کم نداریم، از مواجه شدن با ما میترسند
معاون برونمرزی سازمان صداوسیما سپس به گفتوگوهایی اشاره کرد که شبکههای برونمرزی صداوسیما با مقامات خارجی کشورها داشتهاند و گفت: وزیر خارجه اسبق اتریش در همین ایام درباره کژکارکردهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی مصاحبهای با پرستیوی انجام داد. شبکه العالم همین طور مصاحبههایی داشته است. این گفتوگوها در حال انجام است و ادامه دارد و مقامات خارجی هم که به ایران میآیند این گفتوگوها شکل میگیرد.

برای گفتگو با مقامات با کشورهایی مکاتبه کردهایم
نوروزی در ادامه درباره نقش صداوسیما در این زمینه و موانع ساختاری تولید چنین برنامههایی، میگوید: اینکه در این طرف رسانه پیگیریهایش را انجام میدهد، از آن طرف هم سازوکار سیاسی کشور باید اهتمام ویژهتری به خرج دهد و این موضوع را جزو مطالباتش بیاورد. این اهتمام در رفتار سایر کشورها کاملا رقم میخورد؛ حتی برای بزرگترین رسانهها سیستم سیاسی واسطهگری میکند تا این اتفاق رقم بخورد.
وی درباره اقدامات صداوسیما برای گفتوگو با مقامات خارجی کشورها توضیح داد: همین حالا هم با بعضی کشورها که ممکن است شما باور نکنید از طرف صداوسیما رایزنی و مکاتبه صورت گرفته و پیگیری میشود، اما خب کشورهای غربی تقریبا هیچکدام نمیپذیرند و اصلا نمیخواهند وارد گفتوگوهای چالشی با رسانههای ما بشوند؛ چون میدانند نشستن و گفتوگو با رسانههای ایرانی یعنی پاسخگو بودن و بنابراین هیچوقت نمیپذیرند.
انتهای پیام
نظرات