به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی کشور با صدور دو هشدار سطح نارنجی و یک هشدار سطح زرد به ترتیب از فعالیت دو سامانه «موج گرمایی» و «افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا» و یک سامانه «تشدید گرادیان فشاری» خبر داد.
هشدار نارنجی برای افزایش محسوس دما و بیهنجاری دمایی
بر همین اساس از امروز شنبه (۲۸ تیرماه) تا چهارشنبه (اول مردادماه) برای افزایش محسوس دما همراه با تشدید و استمرار بیهنجاری گرما هشدار سطح نارنجی صادر شده است.
این شرایط بر استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، خراسان شمالی، اصفهان، تهران، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، قزوین، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، سواحل استانهای گیلان، مازندران و گلستان، لرستان، همدان، شمال بوشهر، ایلام و خوزستان اثرگذار خواهد بود و افزایش مصرف حاملهای انرژی، گرمازدگی برای افراد در معرض گرما، آتشسوزی در مراتع و جنگلها، آسیب به محصولات کشاورزی و تنش دمایی در سالنهای پرورشی را در پی خواهد داشت.
در این شرایط صرفه جویی و مدیریت بهینه در مصرف انرژی، اجتناب اکید از ترددهای غیرضروری در فضای باز در ساعات گرم روز، خودداری از برپا کردن آتش و رها کردن زبالههای براق در طبیعت، تدارک برق اضطراری در واحدهای صنعتی و تولیدی و کنترل دما و رطوبت در سالنهای پرورشی توصیه شده است.
افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج در خلیج فارس
به گزارش ایسنا، در هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود.
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی دیگری نیز از افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریا خبر داده است که از یکشنبه (۲۹ تیرماه) تا دوشنبه (۳۰ تیرماه) به سبب افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۸ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱/۸ متر در مناطق دور از ساحل رخ خواهد داد.
این شرایط در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان خوزستان و مناطق ساحلی و دور از ساحل شمالی و مرکزی استان بوشهر، در خلیج فارس مورد انتظار است و احتمال غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس های پرورش ماهی، اختلال در فعالیتهای تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی قایقهای صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین و سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتیهای تجاری و اختلال در فعالیت های فراساحلی و فعالیتهای سکوهای نفتی را در پی خواهد داشت.
سازمان هواشناسی کشور در این شرایط منع شنا، منع فعالیتهای تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین و سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحلی و فعالیتهای سکوهای نفتی همچنین آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی را توصیه کرده است.
وزش باد و کاهش کیفیت هوا در ۲۵ استان
این سازمان یک هشدار سطح زرد را نیز در خصوص تشدید گرادیان فشاری صادر کرده است که از امروز (۲۸ تیرماه) آغاز میشود و تا چهارشنبه (۱ مردادماه) ادامه خواهد داشت. این شرایط وزش باد شدید و خیزش گردوخاک و افزایش غلظت آلایندهها، کاهش کیفیت هوا و کاهش دید افقی را در پی دارد که شنبه و یکشنبه (۲۹ تیرماه) در استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان، اصفهان، یزد، کرمان، فارس، بوشهر، خوزستان، لرستان، مرکزی، همدان، قم، تهران، البرز، قزوین، زنجان، کردستان، کرمانشاه، جنوب آذربایجان شرقی و دوشنبه (۳۰ تیرماه) در خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان، شرق گلستان، یزد، کرمان، اصفهان، فارس، بوشهر، خوزستان، ایلام، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، همدان، قم، جنوب تهران و البرز، قزوین، زنجان، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی مورد انتظار است.
به گزارش ایسنا، هشدار سطح زرد به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
وزش باد شدید و خیزش گردوخاک و افزایش غلظت آلایندهها سهشنبه (۳۱ تیرماه) و چهارشنبه (اول مردادماه) نیز بر خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، سمنان، اصفهان، فارس، بوشهر، خوزستان، ایلام، کرمانشاه، لرستان، قم، مرکزی، همدان، کردستان، زنجان، جنوب آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، شرق گلستان اثرگذار خواهد بود.
در این شرایط کاهش کیفیت هوا به سبب افزایش غلظت آلایندهها، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، شکستن نهال و درختان فرسوده، خسارت به سازههای موقت، آسیب به تاسیسات و سازههای سبک و اختلال در ناوگان حمل و نقل به سبب کاهش دید محتمل است و در صورت افزایش شاخص آلودگی هوا عدم حضور بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان در فضای باز توصیه و به سبب کاهش حوادث ناشی از وزش باد، بر احتیاط در ترددها به ویژه بین شهری، خودداری از توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمانهای نیمه کاره و اطمینان از استحکام سازههای موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانهها تاکید میشود.
انتهای پیام
نظرات