• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404043119735
  • خبرنگار : 51048

افراد گرمادیده را ناگهانی در آب سرد غوطه‌ور نسازید

افراد گرمادیده را ناگهانی در آب سرد غوطه‌ور نسازید

ایسنا/خراسان رضوی یک متخصص طب اورژانس نسبت به غوطه‌ورسازی کودکان و سالمندان به طور ناگهانی در آب سرد هشدار داد و گفت: این کار می‌تواند منجر به ریتم ناگهانی قلب و حتی مرگ افراد شود.

سیدرضا حبیب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: گاهی‌اوقات دیده می‌شود که افراد جوان برای خنک کردن فرد بیمار، در جمع‌های خصوصی و در تفرجگاه‌ها، فرد گرمادیده را ناگهانی در  داخل آب سرد می‌اندازند.

حبیب‌زاده افزود: برای افراد دو طیف سنی، یعنی کودکان زیر ۸ سال و افراد مسن بالای ۶۰ سال، این کار خیلی مخاطره‌آمیز است، چراکه می‌تواند باعث آسیب‌های ناگهانی ریتم قلب و حتی مرگ بشود؛ بنابراین غوطه‌ورسازی در آب سرد به صورت ناگهانی برای دو طیف سنی و بیماران خاص ممنوع است و نباید انجام بشود.

 وی با بیان اینکه برای خنک‌سازی سریع این افراد می‌توانیم از اسپری آب ولرم و یک پنکه در مجاورت آنها استفاده کنیم، توضیح داد:  باید دقت کرد که آبی که اسپری می‌شود هم باید حتما ولرم باشد و سرد نباشد، چراکه اسپری آب سرد در کنار دمش باد پنکه بر روی بدن می‌تواند باعث لرز بشود و خود آن لرز هم باعث بالا رفتن مجدد دمای بدن می‌شود.

این عضو هیئت علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه گرمازدگی مطرح کرد: گرمازدگی یک طیف است که معمولا از یک سری علائم کوچک و شاید غیراختصاصی شروع می‌شود و تا کاهش سطح هوشیاری و کما پیش می‌رود.

وی افزود:  بسته به اینکه فرد در کدام مرحله متوجه این علائم بشود و زودتر از آن محیط گرم خارج بشود، این علائم می‌تواند پیشرفت نکند یا اینکه اگر فرد توجه نکند و به فعالیت خودش در آن هوای گرم ادامه بدهد ممکن است که این علائم پیشرفت بکند.

حبیب‌زاده با بیان اینکه علائم خفیف گرمازدگی می‌تواند شامل سردرد، خستگی، احساس تشنگی، تهوع، استفراغ، احساس بی‌قراری و احساس تلو تلو خوردن باشد، گفت:  افراد زیادی از ما این علائم خفیف را در طول روز و در حین رانندگی و یا کار در فضای باز  تجربه کرده‌ایم و احساس می‌کنیم که شل و ول و خسته شده‌ایم، و گاهی اوقات دچار سردرد، سرگیجه و حالت تهوع هم می‌شویم اما خودمان می‌دانیم که اگر به محیط سرد برویم و کمی آب خنک بخوریم حالمان بهتر می‌شود که خیلی اوقات این کار را به صورت ناخودآگاه و به عنوان پاسخ رفتاری که یکی از مکانیزم‌های دفاعی بدن است انجام می‌دهیم.

این متخصص طب اورژانس در ادامه با اشاره به توصیه‌هایی در روزهای گرم افزود: علاوه بر نوشیدن آب و مایعات کافی حاوی املاحی مثل نمک و ... در روزهای گرم، باید با شروع اولین علائم مانند تعریق، سرگیجه، خستگی شدید و سردرد، تهوع و یا استفراغ، کار در محیط گرم را تعطیل کنیم و خودمان را به یک مکان سایه‌دار و یا سرد منتقل کنیم تا کمی انرژی بگیریم و بعد دوباره کار را ادامه دهیم.

وی افزود: این کار باعث می‌شود که دمای بدن تا حدی کاهش پیدا کند. می‌توانیم برای خنک کردن خودمان از یک حوله یا دستمال مرطوب در نواحی گردن و زیربغل استفاده بکنیم که بسیار کمک‌کننده است، که دیدیم مردم این کار را به صورت تجربی در پیاده‌روی‌ها مخصوصا پیاده‌روی اربعین انجام می‌دهند.

حبیب‌زاده خاطرنشان کرد: بهتر است از پوشیدن لباس‌هایی با رنگ تیره در ایام گرم سال خودداری کنیم، چراکه این لباس‌ها گرما را به خودشان جذب می‌کنند، بنابراین بهتر است که از لباس‌های رنگ روشن استفاده کنیم.

این متخصص طب اورژانس تاکید کرد: زمانی که علائم خیلی شدید بودند، فرد دچار کاهش هوشیاری شد و یا امکان مصرف مایعات به علت تهوع و استفراغ شدید وجود نداشت، بهترین کار تماس با اورژانس ۱۱۵ و انتقال فرد بیمار به بیمارستان است، چراکه بقیه درمان‌ها باید به صورت درمان وریدی و دریافت سرم، در بیمارستان و تحت نظارت پزشک متخصص ادامه پیدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha