• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1404050100135
  • منبع : ستاد مبارزه با مواد مخدر

مدیرکل روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر:

کشورها باید فارغ از مسائل سیاسی در زمینه مبارزه با موادمخدر همکاری کنند

کشورها باید فارغ از مسائل سیاسی در زمینه مبارزه با موادمخدر همکاری کنند

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه کشورها باید فارغ از مسائل سیاسی در زمینه مبارزه با موادمخدر همکاری کنند، آمادگی ایران را برای به اشتراک‌گذاری تجارب خود در زمینه مبارزه با موادمخدر با کشور عربستان اعلام کرد.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ سعید محمد الوداعی؛ رئیس دفتر مبارزه با موادمخدر سفارت عربستان سعودی روز گذشته با حضور در ستاد مبارزه با موادمخدر با محمد نریمانی؛ مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر دیدار و گفت‌وگو کرد.

نریمانی در این دیدار ضمن خیر مقدم به طرف سعودی، با اشاره به ساختار ستاد مبارزه با موادمخدر، اظهار کرد: موادمخدر یک موضوع چندبعدی و چندوجهی است، ما از یک طرف با کشت، تولید و ترانزیت غیرقانونی مواجهیم و از طرف دیگر با بحث مصرف موادمخدر، معتادان و درمان آن‌ها روبه‌رو هستیم.

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر خاطرنشان کرد: در بعد سوم نیز موادمخدر ممکن است در یک کشور کشت و تولید شود، در کشور دیگری تبدیل به محصول شده، از چند کشور ترانزیت و در نهایت در کشور مقصد مصرف شود.

نریمانی، دو کشور ایران و عربستان را دوست و برادر یکدیگر دانست و یادآور شد: ما در مذاکره با برادرمان از عربستان سعودی نیاز به دستور کار تهیه شده از قبل نداریم، ساختار مبارزه با موادمخدر در عربستان با ساختار ما در جمهوری اسلامی از نظر سازمانی تشابهات زیادی دارد که این تشابهات روابط و همکاری ما را تسهیل می کند.

وی با تأکید بر قرارگیری دو کشور ایران و عربستان در مسیر ترانزیت موادمخدر، گفت: کشورهای واقع شده در مسیر ترانزیت موادمخدر بیشترین خسارت را متحمل می‌شوند.

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: میزان مصرف کشورهای اروپایی به هروئین از منشاء افغانستان ۱۰۰ تن در سال است اما درآمد قاچاقچیان طبق گزارش UNODC (دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد) در این مسیر ترانزیت ۶۸ میلیارد دلار است.

وی با اشاره به تبعات قرارگیری ایران در مسیر ترانزیت موادمخدر و شهادت حدود چهار هزار و جانبازی حدود ۱۲ هزار نفر در راه مقابله با این پدیده شوم، تأکید کرد: با توجه به گزارش UNODC به دلیل تشدید اقدامات در مرزهای کنترلی ایران با افغانستان از سال ۲۰۱۷ به بعد ترانزیت از مسیر دریایی افزایش پیدا کرده است.

اصل مشارکت عمومی در مقابله با موادمخدر باید درنظر گرفته شود

نریمانی با اشاره به یک اصل پذیریش شده در اسناد سازمان ملل مبنی بر جهانی بودن مسئله موادمخدر، افزود: در مقابله با این مسئله اصل مشارکت عمومی باید درنظر گرفته است.

وی با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در بحث مقابله با قاچاق موادمخدر در سال ۲۰۲۴، از کشف حدود ۴۳۰ تن انواع موادمخدر شامل حدود ۴۰ تن متامفتامین خبر داد و یادآور شد:  ما در بحث کاهش تقاضا، پیشگیری و درمان به خاطر استراتژی پنج ساله توانستیم موارد ابتلا به H.I.V و هپاتیت ناشی از تزریق سوزن مشترک را کنترل نماییم

آمادگی ایران برای به اشتراک‌گذاری تجارب خود در زمینه مبارزه با موادمخدر با کشور عربستان

وی بر ارتقاء تبادل اطلاعات عملیاتی در زمینه مقابله با عرضه موادمخدر، به اشتراک‌گذاری تجارب علمی ایران با کشور دوست و برادر عربستان در زمینه کاهش آسیب و درمان هم به صورت دوجانبه و هم در قالب ائتلاف منطقه‌ای و UNODC تأکید کرد.

کشورها باید فارغ از مسائل سیاسی در زمینه مبارزه با موادمخدر همکاری کنند

نریمانی تصریح کرد: یکی از موضوعات مطرح شده در سی‌امین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ «اصل مسئولیت مشترک» بود که بر مبنای آن کشورها باید فارغ از مسائل سیاسی در زمینه مبارزه با موادمخدر همکاری کنند.

وی یادآور شد: ما با برادران سعودی خود وجه افتراغ نداریم و تمام آن وجه اشتراک است لذا پیشنهاد می‌کنم ذیل توافق‌نامه امنیتی بین دو کشور، یادداشت تفاهم‌نامه بین دو کشور درباره تمام موضوعات موادمخدر اعم از تبادل اطلاعات، اشتراک‌گذاری تجارب، پیشگیری و درمان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و … منعقد کنیم و این تفاهم‌نامه می‌تواند به عنوان نقشه راه صرفاً در رابطه با همکاری بین دو کشور در زمینه مبارزه با موادمخدر باشد.

ابراز تمایل عربستان برای گسترش همکاری‌ها در زمینه مبارزه با موادمخدر با ایران

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ سعید محمد الوداعی - رئیس دفتر مبارزه با موادمخدر سفارت عربستان سعودی روز گذشته با حضور در ستاد مبارزه با موادمخدر با محمد نریمانی؛ مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه و دیدار با مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر و تأکید بر روابط تنگاتنگ بین دو کشور در زمینه مبارزه با موادمخدر، اظهار کرد: در حال حاضر شاهد گسترش و همکاری میان ملت‌های دو کشور و همچنین ترقی قابل ملاحظه روابط بین دو کشور هستیم و ما درصددیم این روابط دوستانه بین دو کشور برادر را از طریق همکاری در زمینه مبارزه با موادمخدر به عرصه ظهور برسانیم.

وی تأکید کرد: جرائم این حوزه از مرزهای کشورها و بعضاً از قاره‌ها فراتر می‌رود و برای همین همکاری بین‌المللی بین کشورها برای مبارزه با موادمخدر و این آفت ضروری است.

الوداعی با بیان اینکه دین مبین اسلام قاچاق موادمخدر را تحریم کرده و آن را جرم دانسته، یادآور شد: دو کشور برادر ایران و عربستان هم در این زمینه با تمام توان و امکانات موجود برای مبارزه با موادمخدر همکاری می‌کنند.

رئیس دفتر مبارزه با موادمخدر سفارت عربستان سعودی گفت: نگاه ما این است که همکاری‌ها در زمینه مبارزه با موادمخدر در سطوح مبادله اطلاعات، تجارب، آموزش نیروهای انسانی و … افزایش پیدا کند.

الوداعی افزود: ستاد ملی مبارزه با موادمخدر عربستان درصدد ایجاد یک استراژی کلی و ملی در زمینه مبارزه با موادمخدر است، در همین حین هم اداره کل مبارزه با موادمخدر در مراحل پایانی به شکل دادن نقشه راه پنج ساله برای مبارزه با موادمخدر است، اکنون شکل کلی این نقشه به اتمام رسیده و این نقشه علاوه بر هدف اصلی شامل اهداف عملیاتی بسیار بزرگ و تعدادی فرعی بوده که یکی از این اهداف همکاری بین‌المللی در زمینه مبارزه با موادمخدر است.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از مواد ضبط شده در کشور عربستان، از طریق همکاری با کشورهای مجاور پادشاهی عربستان سعودی حاصل شده است، یادآور شد: در میان توافق‌نامه امنیتی بین دو کشور، بندی در زمینه مبارزه با موادمخدر وجود دارد که بسیار خوشحال می شویم این بند دوباره فعال شود.

الوداعی، با تأکید بر تحکیم روابط بین‌المللی در زمینه مبارزه با موادمخدر، ابراز امیدواری کرد تا دیدار مذکور ادامه پیدا کرده و برای دو کشور برادر نتیجه‌بخش باشد.

وی از فعال شدن مجدد دفتر مبارزه با موادمخدر سفارت عربستان سعودی در ایران خبر داد و گفت: همکاری ما در زمینه‌های گوناگون و نه فقط در زمینه تبادل اطلاعات باید ادامه پیدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha