• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404050100400
  • خبرنگار : 50105

ابراز نگرانی خودروسازان آمریکایی در مورد توافق تجاری با ژاپن

ابراز نگرانی خودروسازان آمریکایی در مورد توافق تجاری با ژاپن

در پی مذاکرات پیرامون توافق تجاری جدید، نمایندگان خودروسازان بزرگ دیترویت، نسبت به کاهش احتمالی تعرفه واردات خودرو از ژاپن به ۱۵ درصد، همزمان با حفظ تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک، ابراز نگرانی کردند.

به گزارش ایسنا، «مت بلانت»، رئیس شورای سیاست‌گذاری خودروسازی آمریکا که نماینده خودروسازان دیترویت، همچون «جنرال موتورز»، «فورد» و «استلانتیس» است، گفت: آنها هنوز این توافق را بررسی می‌کنند اما هر توافقی که تعرفه کمتری برای واردات ژاپنی که عملا هیچ قطعه آمریکایی در آن استفاده نشده است، نسبت به تعرفه اعمال شده بر خودروهای تولید آمریکای شمالی با قطعات آمریکایی بالا وضع کند، توافق خوبی برای صنعت آمریکا و کارگران خودروسازی آمریکا نیست.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تهدید کرده که در اول اوت، تعرفه‌ بر مکزیک را به ۳۰ درصد و بر کانادا را به ۳۵ درصد افزایش خواهد داد.

«کوش دسای»، سخنگوی کاخ سفید، از این توافق، دفاع کرد و با پایان دادن به موانع تجاری ناعادلانه ژاپن برای خودروهای تولید آمریکا، آن را یک پیروزی تاریخی برای خودروسازان آمریکایی خواند.

جنرال موتورز، سه‌شنبه اعلام کرد که درآمد سه‌ماهه دوم آن ۱.۱ میلیارد دلار از تعرفه‌ها آسیب دیده است و انتظار دارد که این تاثیر در سه‌ماهه سوم، بدتر شود.

شرکت استلانتیس، دوشنبه، اعلام کرد که انتظار دارد تعرفه‌های آمریکا بر واردات خودرو و قطعات خودرو در نیمه دوم سال میلادی جاری، تاثیر بیشتری داشته باشد و گزارش داد که تعرفه‌های ترامپ از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، تحت تاثیر کاهش فروش خودرو این شرکت و کاهش تولید،  ۳۰۰ میلیون یورو (۳۵۲ میلیون دلار) برای این شرکت هزینه داشته است.

انجمن خودروسازان آمریکا (AAPC) در ماه مه، از توافق تجاری اعلام شده توسط ترامپ با انگلیس، انتقاد کرد و گفت: این توافق به بخش خودروسازی آمریکا، آسیب خواهد رساند.

به خودروسازان انگلیسی، سهمیه‌ای معادل ۱۰۰ هزار خودرو در سال داده خواهد شد که می‌توانند با نرخ تعرفه ۱۰ درصد، تقریبا معادل کل صادرات انگلیس در سال میلادی گذشته، به آمریکا صادر شوند. انجمن خودروسازان آمریکا، اعلام کرد: این به خودروسازان، تامین‌کنندگان و کارگران خودروسازی آمریکایی آسیب خواهد رساند.

طبق گزارش رویترز، ترامپ در آوریل با کاهش تاثیر تعرفه بر قطعات و مواد، ضربه تعرفه‌های خودرو را کاهش داد اما تعرفه‌های ۲۵ درصد بر خودروهای وارداتی را همچنان حفظ کرد. او همچنین برای قطعات آمریکای شمالی که با قوانین مبدا توافق تجاری آمریکا-مکزیک-کانادا مطابقت دارند، معافیت از پرداخت تعرفه گمرکی را تمدید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha