غلامحسین محمدی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد:طبق آمارها نزدیک به ۷۰ درصد دانشآموزان در جهان وارد هنرستانها می شوند و دوره های آموزشهای مهارتی را فرا می گیرند؛ لذا باید تلاش کنیم افراد بیشتری را با توسعه فرهنگ کار و آموزشهای مهارتی به این سمت هدایت کنیم.
وی از صدور دو میلیون گواهینامه مهارتی در سال خبر داد و گفت:درحال حاضر الکترونیکی شدن گواهینامههای مهارتی در حال انجام است و هر سال دو میلیون گواهینامه الکترونیکی مهارت آموزی صادر میشود.
معاون وزیر کار تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی را مستلزم افزایش بهرهوری و مهارتافزایی نیروی کار دانست و گفت: سازمان آموزش فنیوحرفهای با تکیه بر سه سیاست کلیدی تقاضامحوری، مشارکتپذیری و تنظیمگری، مسیر پاسخگویی به نیازهای واقعی بازار کار، توسعه عدالت آموزشی و توانمندسازی گروههای هدف را در پیش گرفته است.
به گفته محمدی، ۳۰ درصد از رشد اقتصادی هشت درصدی از محل بهرهوری نیروی کار به وجود می آید و بهرهوری نیروی کار از طریق آموزشهای مهارتی محقق میشود.
وی تاکید کرد: هر ۱۰ درصد افزایش سرمایهگذاری در آموزشهای مهارتی تا ۳ درصد بهرهوری نیروی کار را بالا می برد.
معاون وزیر کار در ادامه از امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان فنیوحرفهای، وزارت آموزشوپرورش و انجمن ملی صنایع پلیمر ایران خبر داد و در تشریح جزییات آن گفت:با امضای این تفاهمنامه توانمندسازی شاغلین و تربیت نیروی ماهر مورد نیاز صنعت پلیمر اغاز می شود.
وی با اشاره به آغاز هفته ملی مهارت، اظهار کرد: در این هفته علاوه بر اقدامات فرهنگی و ترویجی، ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی را به صورت رسمی از طریق شرکتهای ذیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به منظور توسعه و نوسازی زیرساختهای آموزشی استفاده میکنیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای افزود: یکی دیگر از اقدامات این است که وزارت کار به دستور وزیر کار بخش عمدهای از هزینههای مربوط به مسئولیت اجتماعی شرکتها را در حوزه هنرستانها و مراکز آموزش فنیوحرفهای اختصاص داده است.
محمدی در پاسخ به این پرسش که آموزشهای مهارتی تا چه حد منجر به اشتغال می شود؟ گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور این موضوع متنوع است ولی از ۱۰۰ درصد افرادی که به ما مراجعه میکنند حدود ۵۰ درصد کارجو هستند که ۳۵ درصدشان جذب بازار کار می شوند.
انتهای پیام
نظرات