• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۲۱:۲۱
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404050502821
  • خبرنگار : 50023

توانمندسازی از پژوهش تا آموزش؛ رویکرد جامع جهاددانشگاهی البرز

توانمندسازی از پژوهش تا آموزش؛ رویکرد جامع جهاددانشگاهی البرز

ایسنا/البرز رئیس جهاددانشگاهی البرز با تأکید بر اینکه توانمندسازی نه تنها در حوزه پژوهش، بلکه در تمام ابعاد فرهنگی، آموزشی و خدمات تخصصی، محور اصلی فعالیت‌های این مجموعه است، گفت: این رویکرد جامع ضامن ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش و پاسخگویی به نیازهای جامعه است.

محمود علیگو، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، صادق زینالی، مدیرکل راهبری امور فرهنگی و علیرضا سامانی، مدیرکل برنامه ریزی معاونت فرهنگی این نهاد، روز یکشنبه پنجم مرداد با حضور در دفتر جهاددانشگاهی واحد البرز، با غلامرضا اسکندریان، رئیس این واحد و احمدرضا فیروزی، معاون فرهنگی آن دیدار و گفت‌وگو کردند.

اسکندریان، در این نشست با بیان اینکه توانمندسازی محور اصلی تمام فعالیت های این مجموعه است، گفت: ما توانمندسازی را نه‌تنها در سطح پژوهش، بلکه در تمام ابعاد فرهنگی، آموزشی و خدمات تخصصی دنبال می‌کنیم. در حوزه پژوهش، تمرکز ما بر توانمندسازی ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های حاشیه‌ای است و پروژه‌هایی در این زمینه به مرحله اجرا رسیده‌اند.

وی افزود: در بخش آموزش نیز تلاش کرده‌ایم فرآیند توانمندسازی را از سنین پایین آغاز کنیم. جامعه هدف ما شامل گروه‌های سنی مختلف است و سعی کرده‌ایم متناسب با نیاز آموزش‌های عمومی، تخصصی و اشتغال‌محور به آنها ارائه دهیم.

اسکندریان با بیان اینکه تمرکز درآمدی جهاددانشگاهی البرز در سال‌های گذشته عمدتاً از محل آموزش‌های عمومی بوده است، گفت: از سال گذشته با هدف اثرگذاری بیشتر، رویکردمان را به سمت آموزش‌های تخصصی و مهارت‌محور سوق داده‌ایم. در حوزه زبان، که پیش‌تر ۹۰ درصد سبد آموزش را تشکیل می‌داد، سیاست‌گذاری جدید بر این اساس بنا شد که سالانه ۱۰ درصد از ظرفیت به آموزش‌های نو و متناسب با نیاز بازار کار اختصاص یابد.

این مسئول توضیح داد: حوزه‌هایی مانند آموزش پزشکی و دوره‌های اشتغال‌محور اکنون جایگاه پررنگ‌تری در برنامه‌های ما پیدا کرده‌. این تغییر رویکرد نه‌تنها به ارتقای کیفیت آموزش منجر شده، بلکه پاسخ به نیازهای واقعی جامعه و بازار را نیز ممکن کرده است.

رئیس جهاددانشگاهی البرز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پروژه‌های پژوهشی جاری این نهاد گفت: گروه‌های پژوهشی ما در حال بررسی و اجرای طرح‌هایی در زمینه ارتقای زیست‌پذیری اجتماعی هستند. گروه آسیب‌شناسی اجتماعی، منشأ و بروز آسیب‌ها در فضاهای شهری و اجتماعی را بررسی می‌کند و همزمان، گروه‌های علوم شناختی با تمرکز بر علوم اعصاب، در حال مطالعه و ارتقای کیفیت تعامل و کنشگری شهروندان هستند.

اسکندریان در ادامه گفت: جهاددانشگاهی البرز در کنار فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی، به توسعه خدمات تخصصی نیز توجه جدی دارد. یکی از مراکز مرکز مشاوره این نهاد است. این مرکز توانسته است با ارائه خدمات روان‌شناختی و مشاوره‌ای، مخاطبان خاص خود را جذب کند. همچنین، نمایندگی بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی البرز نیز با عملکرد مطلوب خود در زمره پنج مرکز برتر کشور قرار گرفته است.

این مسئول توضیح داد: متأسفانه هنوز بسیاری از نهادها و حتی جامعه دانشگاهی از ظرفیت‌های واقعی جهاددانشگاهی اطلاعی ندارند. واقعیت این است که فعالیت‌های جهاددانشگاهی محدود به چند پروژه آموزشی نیست. ما به‌صورت تخصصی در حال کار روی موضوعاتی مانند تعامل دانشگاه و صنعت، کاربست پایان‌نامه‌ها در حل مسائل اجرایی و پیوند میان دانش و مهارت هستیم.

وی البرز در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره امیرکبیر گفت: طی چهار سال گذشته، این جشنواره به بستری برای شناسایی و حمایت از پایان‌نامه‌های کاربردی تبدیل شده است. سال گذشته، با مشارکت ۹۲ دستگاه اجرایی و ۷۰ دانشگاه، پایان‌نامه‌های متعددی بررسی و پس از داوری برگزیدگان معرفی شدند.

رئیس جهاددانشگاهی البرز در پایان خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت‌های مالی و منابع، تلاش کرده‌ایم که پروژه‌های مهمی را پیش ببریم اما استمرار و توسعه چنین پروژه‌هایی بدون حمایت مالی و معنوی مناسب امکان‌پذیر نیست. جهاددانشگاهی البرز به عنوان نهادی دانش‌بنیان و متکی بر تخصص‌های میان‌رشته‌ای، آماده همکاری و اجرای طرح‌های کاربردی است اما نیازمند همراهی و پشتیبانی از سوی دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی و جامعه علمی کشور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha