صادق جعفری در گفت و گو با ایسنا، تاکید کرد: در خراسان شمالی ۱۱۳ هزار نفر بالای ۶۰ سال هستند و این امر میطلبد که مراکز سالمندی شبانه و روزانه بیشتری در این استان راه اندازی شود.
وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی جزو استانهای متوسط در موضوع سالمندی است، گفت: در سال گذشته طرح پیشگیری از سالمندی برای ۲۱۰۰ نفر در استان اجرا شد.
جعفری با بیان اینکه جمعیت این استان به سمت پیری میرود، افزود: سالمند به جمعیت بالای ۶۰ سال اطلاق میشود جمعیت زنان سالمند در این استان بیش از مردان است.
وی با اشاره به اینکه میانگین جمعیت سالمند در کشور ۱۱.۲ درصد است، ادامه داد: این وضعیت در خراسان شمالی بهتر بوده و رقم آن حدود ۱۰.۷ درصد است.
این مقام مسئول به سلامت روان جمعیت سالمند اشاره و بیان کرد: جمعیت سالمند بیشتر از اختلالات افسردگی و اضطراب رنج میبرند که این اختلالات نیز بیشتر از مواردی همچون کم تحرکی و ... ناشی میشود. سالمندانی که همزمان دو بیماری را با یکدیگر داشته باشند و یا از ناتوانی حرکتی رنج ببرند و یا تحت پوشش سیستم بیمهای نباشند، سالمندان پرخطر محسوب میشوند. بیشتر سالمندان پرخطر خراسان شمالی، مشکلِ داشتن دو بیماری به صورت همزمان را دارند.
مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی افزود: ۱۲۶ هزار نفر از این اداره کل خدمات دریافت میکنند که از این تعداد ۲۶ هزار نفر معلولیت دارند.
انتهای پیام
نظرات