• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۸:۴۴
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1404050603524
  • منبع : سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی چالش‌های تاریخی در دیپلماسی فرهنگی کشور را تشریح کرد

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی چالش‌های تاریخی در دیپلماسی فرهنگی کشور را تشریح کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر بازگشت به انسجام‌بخشی در فعالیت‌های فرهنگی بین‌المللی تأکید و برنامه‌های تحولی دوره جدید را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که در در نشستی با نیروهای تازه‌وارد این سازمان سخن می‌گفت،با اشاره به سی‌امین سالگرد تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اظهار کرد که هدف اولیه این نهاد، هماهنگی میان ۱۴ نهاد موازی فعال در حوزه فرهنگی بین‌المللی بود.  

ایمانی‌پور افزود: امروز تنها چهار نهاد اصلی در این عرصه فعالیت دارند، اما هم‌افزایی مطلوب همچنان محقق نشده و مقاومت نهادها در برابر همکاری مشترک، به عنوان یک چالشی تاریخی باقی مانده است. 

علت تشکیل سازمان

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از برنامه‌ای جامع برای بازگشت به علت تأسیس این سازمان خبر داد و گفت: تشکیل شورای سیاست‌گذاری فرهنگی بین‌المللی یکی از برنامه های نخستین سازمان بود که در آن، نمایندگان دستگاه‌های مرتبط وظیفه طراحی برنامه‌ها را بر عهده دارند. از سوی دیگر، تدوین سند جامع فعالیت فرهنگی بین‌المللی در دستور کار اولیه تشکیل سازمان قرار گرفته بود که این سند به‌عنوان نقشه راه برای نخستین‌بار در کشور تهیه شده است. 

وی همچنین تقویت ساختار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ارتقای ساختار آن به چهار معاونت و افزایش جایگاه ریاست آن به سطح مشاور رئیس‌جمهوری عنوان کرد و ادامه داد: از سوی دیگر، ستاد اجرایی‌سازی سند جامع فعالیت فرهنگی بین المللی هم طبق برنامه های گذشته، می باید تشکیل شود. این ستاد در داخل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نظارت بر اجرای برنامه‌ها را بر عهده خواهد داشت. 

سرمایه تمدن ساز

ایمانی‌پور، نیروهای جدید را که از طریق آزمون اختصاصی جذب شده‌اند، سرمایه انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خواند و از آن‌ها خواست تا با ابتکار، نوآوری و پشتکار، به‌جای تمرکز صرف بر رعایت فرآیندها، کار اثربخش و تمدن‌ساز ارائه دهند.

وی معیار اعزام به مأموریت‌های خارجی را نیز شایستگی و خلاقیت نیروها عنوان کرد، نه صرفاً سابقه کاری.

ارائه متوازن هویت ایرانی

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مأموریت کلان این سازمان را بهبود تصویر جمهوری اسلامی ایران و مقابله با تحریف‌هایی دانست که به تحریم‌ها منجر شده‌اند و گفت: ارائه متوازن هویت ایرانی شامل مؤلفه‌های ایرانیت، اسلامیت، انقلابی‌گری و انسانیت، امری ضروری است.

وی همچنین به چالش‌های کار در خارج از کشور، از جمله آسیب‌های فردی و خانوادگی اشاره و موفقیت در این مأموریت‌ها را منوط به نیت خالص و انگیزه خدمت دانست و ابراز کرد: برنامه‌ای پنج‌ساله با نگاهی آینده‌پژوهانه و مبتنی بر گام دوم انقلاب در حال تدوین است که هدف آن نقش‌آفرینی ایران به‌عنوان کشوری تمدن‌ساز در نظام بین‌الملل است.

وی همچنین فعالیت‌های فرهنگی را پشتیبان معیشت مردم دانست و گفت که بهبود تصویر ایران می‌تواند تحریم‌ها را تضعیف کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha