دکتر فرشاد رشیدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مهمترین نکات تغذیهای که زوار اربعین هنگام پیادهروی باید به آن توجه کنند، گفت: مصرف آب کافی در این روزهای گرم از مهمترین این نکات است. یک فرد در شرایط عادی باید روزانه هشت لیوان آب مصرف کند، اما برای افرادی که در این روزهای گرم پیادروی میکنند این میزان مصرف میتواند تا ۱۲ لیوان در روز نیز افزایش یابد. خصوصا دو گروه سالمندان و کودکان حتما باید مصرف آب کافی داشته باشند، چون در برابر گرما حساستر هستند.
وی مصرف شربتهای سالم مانند شربت خاکشیر و تخم شربتی همراه با آبلیموی تازه را نیز برای تامین آب بدن و جلوگیری از گرمازدگی برای زوار مفید دانست و افزود: مصرف آبمیوههای طبیعی چنانچه در دسترس باشد نیز مفید خواهد بود.
این متخصص تغذیه به افراد توصیه کرد که نوشیدنیهای داغ مانند چای را در ساعات خنک استفاده کنند و یادآور شد: مصرف نوشابه، انرژیزاها و سایر نوشیدنیهای حاوی قند مصنوعی برای زوار توصیه نمیشود.
رشیدی به این مهم نیز اشاره کرد که چنانچه زوار نوشیدنی داغ از مواکب دریافت میکنند، حتما این نوشیدنی در لیوانهای کاغذی باشد و از مصرف مایعات داغ در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی پرهیز شود.
وی اظهار کرد: بهترین آب برای مصرف زوار آب بستهبندی شده است که سلامت آن مورد تایید میباشد. به علاوه اگر افراد آب غیر بستهبندی مصرف میکنند حتما باید از سلامت آب و یخی که آب با آن خنک شده، مطمئن شوند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه زوار در زمینه غذا نیز باید عمدتا از خوراکیهای سبک و پر انرژی استفاده کنند، خرما و انواع مغز را از بهترین خوراکیها برای زوار عنوان کرد.
رشیدی با بیان اینکه بهتر است زوار مقداری غذای کنسرو شده نیز همراه خود داشته باشند، خاطرنشان کرد: غذای کنسروی برای شرایطی که ممکن است ساعاتی غذا در اختیار نباشد، مفید است.
وی با بیان اینکه زوار باید از مصرف غذاهای سنگین، پُرنمک و چرب خودداری کنند، گفت: این غذاها زوار را تشنهتر خواهد کرد.
به گفته این متخصص تغذیه، مصرف غذاهای داغ نیز نباید در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی صورت گیرد و باید ترجیحا از ظروف کاغذی استفاده شود.
رشیدی مصرف میوه تازه و تمیز شسته را نیز برای زوار ضروری دانست و افزود: مصرف میوه تازه هم به تامین ویتامینها و هم آب مورد نیاز بدن زوار کمک میکند.
انتهای پیام
نظرات