• سه‌شنبه / ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۷:۲۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404051408978
  • خبرنگار : 71658

تغذیه‌ای که احتمال ابتلا به بیماری‌ها را در سالمندی کاهش می‌دهد

تغذیه‌ای که احتمال ابتلا به بیماری‌ها را در سالمندی کاهش می‌دهد
عکس تزئینی است

متخصصان هشدار می‌دهند آنچه می‌خورید می‌تواند تعیین کند در سال‌های بعدی زندگی به چه تعداد بیماری مزمن مبتلا خواهید شد.

به گزارش ایسنا، تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی سالم مانند رژیم مدیترانه‌ای که سرشار از گیاهان، ماهی و چربی‌های غیراشباع است، می‌تواند روند تجمع بیماری‌های مزمن ازجمله زوال عقل را در سالمندان کاهش دهد. رژیم‌های التهابی که سرشار از گوشت فراوری‌شده و قند هستند، ممکن است این روند را تسریع کنند.

متخصصان موسسه کارولینسکا در سوئد، چهار رژیم غذایی را بررسی کردند تا تاثیر آنها بر بیماری‌های مزمن در سالمندان را ارزیابی کنند.

سه رژیم بررسی‌شده سالم بودند و بر مصرف سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل، مغزها، حبوبات، چربی‌های غیراشباع و کاهش مصرف شیرینی‌ها، گوشت قرمز، گوشت فراوری‌شده و کره/مارگارین تمرکز داشتند.

اما رژیم چهارم التهابی بود و بر مصرف گوشت قرمز و فراوری‌شده، غلات تصفیه‌شده و نوشیدنی‌های شیرین تمرکز داشت و میزان مصرف سبزیجات، چای و قهوه در آن پایین بود.

متخصصان، رژیم غذایی ۲۴۰۰ فرد بالای ۶۰ سال در سوئد را به مدت ۱۵ سال پیگیری کردند و بیماری‌های مزمن آنها را ثبت.

میزان مصرف غذایی با پرسش‌نامه‌های تعداد دفعات مصرف غذا اندازه‌گیری شد و پایبندی به چهار الگوی غذایی شامل «شاخص تجربی التهاب‌زای رژیم غذایی» (EDII)، «شاخص تغذیه سالم جایگزین» (AHEI)، «رژیم مدیترانه‌ای جایگزین» (AMED) و رژیم غذایی «مایند» (MIND) که مخفف «مداخله مدیترانه‌ای-دش (DASH) برای تاخیر در بیماری‌های تحلیل‌برنده عصبی» است، ارزیابی شد.

چند بیماری به‌عنوان تعداد بیماری‌های مزمن تعریف شد و براساس سیستم اندام‌ها شامل بیماری‌های اسکلتی‌عضلانی، قلبی‌عروقی و روان‌عصبی گروه‌بندی شد.

به گزارش ایندیپندنت، نتایج منتشرشده در مجله «نیچر ایجینگ» (Nature Aging) نشان داد روند پیشروی بیماری‌های مزمن در کسانی که از رژیم‌های سالم پیروی می‌کردند، کندتر بود.

برای مثال، پایبندی طولانی‌مدت به الگوهای غذایی سالم به‌ویژه «رژیم مدیترانه‌ای جایگزین» (AMED)، «اِی‌اچ‌ئی‌آی» (AHEI) و «مایند» (MIND)، با تجمع کندتر بیماری‌های مزمن در سالمندان مرتبط بود.

این ارتباط در مورد بیماری‌های قلبی‌عروقی و زوال عقل وجود داشت اما در مورد بیماری‌های مرتبط با عضلات و استخوان‌ها مشاهده نشد.

اما در میان کسانی که از رژیم التهابی پیروی می‌کردند، این رژیم خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش داد.

«آدریان کاربالوـ‌کاسلا»، پژوهشگر پسادکتری در مرکز پژوهش سالمندی، بخش علوم اعصاب، علوم مراقبت و جامعه در موسسه کارولینسکا و یکی از نویسندگان اصلی مقاله، گفت: نتایج پژوهش‌های ما نشان می‌دهد که رژیم غذایی چقدر در تاثیرگذاری بر پیش‌روی ابتلای همزمان به چند بیماری در جمعیت سالمند مهم است.

اثرات محافظتی رژیم غذایی ممکن است با کاهش التهاب توضیح داده شود که عاملی مهم در بیماری‌های مرتبط با پیری است.

نویسندگان این مقاله می‌خواهند پژوهش خود را ادامه دهند تا آن دسته از توصیه‌های غذایی‌ را شناسایی کنند که بیشترین تاثیر را بر طول عمر دارند و همچنین براساس سن، جنسیت، پیش‌زمینه روانی‌ـ‌اجتماعی و بیماری‌های مزمن سالمندان، گروه‌هایی از آنها را مشخص کنند که ممکن است بیشترین بهره را از آن‌ توصیه‌های غذایی‌ ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha