محسن اسفندیاری، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سطح زیرکشت سبزیجات در استان بالغ بر ۱۴۲۰ هکتار است که پیشبینی میشود ۴۱ هزار و ۲۷۷ تن محصول تولید شود. همچنین سطح زیرکشت صیفیجات ۲۱۵۹ هکتار بوده که برداشت ۷۴ هزار و ۶۵۹ تن محصول از آن انتظار میرود.
وی زمان برداشت سبزیجات را تقریباً در طول سال (بهجز ماههای سرد) عنوان کرد و افزود: برداشت صیفیجات نیز از خرداد آغاز و تا نیمه مهرماه ادامه دارد.
اسفندیاری مهمترین محصولات استان را خربزه با بیش از ۱۱۶۰ هکتار، هندوانه با ۸۲۰ هکتار و شوید با ۲۰۰ هکتار ذکر کرد و گفت: بیشترین سطح سبزیجات در شهرستان طبس با ۸۰۰ هکتار و تولید ۲۰ هزار و ۱۷۰ تن قرار دارد. همچنین شهرستان بشرویه با ۶۰۰ هکتار سطح زیرکشت خربزه و هندوانه (به ترتیب ۴۰۰ و ۲۰۰ هکتار) و تولید حدود ۲۴ هزار تن محصول، رتبه نخست صیفیجات استان را دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه محصولات تولیدی علاوه بر مصرف در داخل استان به استانهای همجوار نیز ارسال میشوند، تصریح کرد: بخش عمده سبزیجات تولیدی شهرستان طبس به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آمریکا و کانادا صادر میشود.
وی با اشاره به افزایش قیمت این محصولات نسبت به سال گذشته، بیان کرد: نوسانات بازار مصرف، بالا بودن هزینه حملونقل، کیفیت پایین نهادهها، نبود خرید تضمینی و ضعف در شبکه توزیع از مهمترین مشکلات کشاورزان استان است.
اسفندیاری در خصوص چالش تأمین نهادهها گفت: در برخی موارد دسترسی به بذر، کود و سموم در زمان مورد نیاز وجود ندارد و بخشی از نهادههای موجود نیز کیفیت مطلوبی ندارند. بذرهای بیکیفیت وارداتی گاهی به دلیل قوه نامیه پایین باعث واکاری و تحمیل هزینه مضاعف به کشاورزان میشوند.
وی خشکسالی را از عوامل کاهش سطح زیرکشت دانست و افزود: با تداوم شرایط اقلیمی، پیشبینی میشود تولید نیز با کاهش عملکرد مواجه شود.
رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در ادامه از حمایتهای این سازمان برای توسعه کشت سبزی و صیفیجات خبر داد و گفت: پرداخت تسهیلات کمبهره، اعطای یارانه در کشت زیر پلاستیک، توسعه آبیاری نوین و کشت نشائی بخشی از این حمایتهاست.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به سیاستهای کلان الگوی کشت و بحران آب، برنامهای برای افزایش سطح زیرکشت وجود ندارد و حتی در سند چشمانداز توسعه هفتم کاهش سطح ابلاغی مدنظر قرار گرفته است. البته بارشها و منابع محلی همچون قنات و چشمهها میتواند بر وضعیت آینده تأثیرگذار باشد.
اسفندیاری از برگزاری آموزشهای متنوع برای کشاورزان خبر داد و گفت: معرفی ارقام پُرمحصول، ایجاد مزارع الگویی و تحقیقی، برگزاری کارگاههای آموزشی و روز مزرعه و ارائه دستورالعملهای فنی از جمله خدمات ترویجی جهاد کشاورزی است.
وی توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری سبزی و صیفیجات در استان را ضروری دانست و افزود: تجهیز کارگاهها و ایجاد واحدهای سبزی خشککنی میتواند به افزایش ماندگاری محصولات، توسعه اشتغال و تقویت امنیت غذایی کمک کند.
انتهای پیام
نظرات