شاپور جوركش و نگاهي ديگر به نظريه و شعر نيما يوشيج “دموكراسي و هنر” مجموعه 17 مقاله بلند از سران پستمدرن منتشر ميشود
شاپور جوركش در “بوطيقاي شعر نو، نگاهي ديگر به نظريه و شعر نيما يوشيج” بار ديگر نظريه و نظام انديشهيي پدر شعر نوي ايران را مورد بررسي قرار ميدهد.
به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به اعتقاد اين شاعر و منتقد، “بوطيقاي شعر نو،...” كه در نمايشگاه كتاب امسال توسط انتشارات ققنوس عرضه ميشود، بررسي تازهاي است از امكانات شعر نيما كه تا به حال ناديده گرفته شده است.
جوركش درباره اين اثر توضيح داد: در اين كتاب مطرح ميشود كه نظام فكري نيما برپايه چهار عنصر شعري، يعني ابژكتيويته، وصف، استقرار و روايت، شكل ميگيرد و بر اين مبناست كه او به دراما نزديك ميشود.
وي افزود: نيما به ابژه وفادار است، ”من” متكلم وحده در شعرش حذف و ديدگاههاي ديگر ضمائر مطرح ميشود و درواقع نوعي تساهل در شعر او به چشم ميخورد.
به گفته جوركش، عنايت سميعي - منتقد و شاعر - نيز در بخشهايي از كتاب با او همكاري داشته و به نگارش نگاه انتقادي خود درباره محتواي آن پرداخته و مطرح كرده است كه چگونه تئوري در كشور ما هميشه به من نسبت ميرسد.
ديگر كتاب جوركش در نمايشگاه كتاب امسال، “دموكراسي و هنر” مجموعه 17 مقالهي بلند است از سران پستمدرن، اين مقالهها در سميناري در آمريكا ارايه شده و به بررسي اين موضوع ميپردازد كه آيا هنر با دموكراسي ارتباط مستقيم دارد يا نه.
“دموكراسي و هنر” در زمينههاي مختلف هنري چون معماري، نمايشنامهنويسي، شعر، داستان و حتا تلويزيون به بررسي سازگاري نخبهگرايي هنر با عامگرايي و دموكراسي ميپرازد.
“نظريه ادبي از افلاطون تا بارت” نيز كه چندي پيش با ترجمهي جوركش توسط نشر چشمه منتشر شد و در بعضي دانشگاهها تدريس ميشود، احتمالاً تا يكي دو ماه ديگر تجديد چاپ خواهد شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات