جليل گلشن: نظارت بر حفظ آثار كاوششدهي شهر سوخته به برنامهريزي نياز دارد /وضعيت شهر سوخته بهبود مييابد؟/28
مديركل حفظ و احياي محوطههاي تاريخي، شهر سوخته را ازجملهي مهمترين محوطههايي دانست كه براي نظارت بر حفاظت از آن بايد برنامهريزي شود.
جليل گلشن در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: كارشناسان دفتر حفظ و احياي محوطههاي تاريخي از سايتهاي باستانشناسي بازديد ميكنند و در جريان مسايل و مشكلات قرار ميگيرند؛ سپس با بحث و تبادل نظر، ميتوانند مشكلات را حل كنند.
وي پرداختن به بحث حفاظت در آن دفتر را در دو بخش خلاصه كرد: حفاظت فني كه براساس آن، محدودههاي قانوني محوطههاي تاريخي مشخص و علامتگذاري ميشوند؛ تا يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بتواند از حدود قانوني بخشهاي تاريخي مراقبت كند. بخش ديگر نيز حفاظت از آثار معماري غيرمنقول كشف شده است كه براي اين كار درحال تدوين دستور العملهاي مناسبي هستيم.
او با اشاره به اينكه شهر سوخته جزو پايگاههاي ميراث فرهنگي دستهبندي ميشود، گفت: حفاظت از آثار آن پايگاه برعهدهي مسؤولان شهر سوخته است؛ البته اگر مساله و مشكلي باشد، به آنها اعلام خواهد شد. همچنين در بحث انتخاب پوشش مناسب براي نگهداري از آثار كشف شده، درحال تحقيق و آزمايش هستيم.
گلشن اضافه كرد: شيوهي حفاظت از آثار كشف شده به شرايط آبوهوايي هر منطقه بستگي دارد؛ در شهر سوخته نيز با گوني يا حصير روي آثار را ميپوشانند و سپس لايهاي از كاهگل بر آنها ميكشند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات