مجموعهي سنگنگارهها و سنگنوشتههاي تاق بستان استان كرمانشاه در كنار چشمه، كوه و فضاي سبز اين منطقه به يكي از دلانگيزترين مكانهاي گردشگري اين استان تبديل شدهاند كه متاسفانه نبود امنيت و خدمات گردشگري، چهرهي آنرا بهشدت مخدوش كرده است.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مجموعهي تاريخي تاق بستان كه به دورهي ساساني متعلق است شامل سنگنگارهي تاجگذاري اردشير دوم و دو تاق است که تاق کوچکتر، شاهپور دوم و سوم و تاق بزرگتر، خسرو پرويز را به تصوير کشيده است. در سمت راست تاق کوچکتر و در بيرون از تاق، سنگنگارهاي تراشيده شده است که تاجگذاري اردشير دوم را نشان ميدهد.
اين مجموعه در بيرون از محوطهي تاريخي قرار دارد و بيشتر به محلي براي اسكان مسافران و گردشگران ورودي به اين استان تبديل شده است؛ اما كمبود امكانات از جمله سرويسهاي بهداشتي، نبود محل كمپ چادرها، تعدد دستفروشان و از همه مهمتر نبود امنيت كافي و وقوع نزاعهاي جمعي ميان برخي جوانان، موجب نگراني و دلزدگي گردشگران از اين مجموعه بزرگ و تاريخي ميشود.
مديريت بهرهبرداري از مجموعهي تاق بستان برعهدهي شهرداري استان كرمانشاه است. به همين دليل، بهنظر ميرسد، وجه درآمدزايي اين مجموعه بر وجه گردشگري آن غالب و سبب شده است، توجه به سرويسدهي و خدمترساني به گردشگران اعم از گردشگران بومي و غير بومي كم شود. در اين مجموعهي بزرگ تاريخي و تفريحي، نبود فروشگاههاي صنايع دستي و فروشگاههاي عمدهي عرضهي محصولات مشهود است.
اين وضعيت نابهسامان در مجموعهي تاريخي بيستون نيز ديده ميشود، بهطوري كه بهتازگي جهانبخش اميني ـ نمايندهي مردم کرمانشاه و عضو هيات رييسهي فراکسيون ميراث فرهنگي و گردشگري مجلس ـ با اشاره به وجود هشتمين اثر جهاني کشور در استان کرمانشاه كه نقش موثري در جذب گردشگران داخلي و خارجي ميتواند داشته باشد، گفت: متاسفانه از هنگام جهاني شدن بيستون هيچ اقدامي براي رونق بخشيدن به اين محوطهي تاريخي انجام نشده و حتا امکانات اوليه مانند سرويس بهداشتي، مسير عبور مناسب و ... در اين محوطه براي گردشگران وجود ندارد.
وي با اشاره به اينکه وضعيت گردشگري در استان خوب نيست، بيان کرد: مديريت ميراث فرهنگي در استان دچار روزمرگي شده است و خلاقيتي از خود براي معرفي آثار تاريخي استان و جذب گردشگر نشان نميدهد. با وجود همهي انتقادهايي که نسبت به وضعيت گردشگري در استان مطرح شدهاند، هيچ پاسخي ازسوي سازمان ميراث فرهنگي داده نشده است و اين نشان از درست بودن انتقادها دارد، چراکه اگر خلاف اين موضوع بود، حتما پاسخي داده ميشد.
او ادامه داد: با وجود پتانسيلهاي زياد گردشگري در استان کرمانشاه، متاسفانه اين استان در جذب گردشگر در ردههاي آخر کشور قرار دارد كه نبود زيرساختهاي حمل و نقل مناسب براي گردشگران خارجي، تهيهي بليط براي سفر به استانهاي مختلف و فعال نبودن آژانسهاي مسافرتي و کانونهاي سير و سياحت، از مشکلاتياند که در تلاش هستيم، هرچه سريعتر رفع شوند تا جذب گردشگر در کشور به وضعيت بهتري برسد.
بهنظر ميرسد، تعلل و ضعف برنامهريزيهاي خلاقانهي مسؤولان گردشگري براي استفاده از اين ظرفيتهاي ارزشمند تاريخي در كرمانشاه در عرصهي اشتغالزايي و كسب درآمدهاي اقتصادي با استفاده از پتانسيلهاي گردشگري اين استان عامل اصلي ضعف خدمات و امنيت در دو مركز مهم گردشگري و تاريخي اين استان باشد كه بايد هرچه سريعتر و در سطح ملي نسبت به رفع اين نواقص چارهاي انديشيده شود.
انتهاي پيام
نظرات