عضو انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي: برنامهاي جامع براي گردشگري سلامت نداريم بيمارستانها در كار گردشگران و آژانسها دخالت ميكنند
عضو انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي ايران گفت: ايران به حوزهي گردشگري سلامت وارد شده است؛ اما با آنچه در دنيا مرسوم و رايج است، بسيار فاصله دارد.
محمود فرزانه در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه آژانسها وقتي گردشگري را براي درمان به كشور وارد ميكنند، نميتوانند اعتماد كنند كه گردشگر را كامل در اختيار بيمارستانها قرار دهند، اظهار كرد: در اين نوع گردشگري بهدليل اينكه هر بخشي حدود كاري خود را نميداند، كار درست انجام نميشود، چون تاكنون گردشگري سلامت در كشور بهخوبي نهادينه نشده است.
وي ادامه داد: بيمارستانها معمولا ميخواهند از ابتدا تا انتهاي كار گردشگر را انجام دهند. بنابراين بهجاي اينكه از انجامدهندهي واقعي كار، يعني آژانسها بخواهند كه وارد عمل شوند، خود چند نفر را استخدام و با متقاضيان ارتباط برقرار ميكنند و در نمايشگاهها حضور مييابند. آنها اعتماد نميكنند كه فقط سود حوزهي خود را بهدست آورند و چون در اين حوزه تخصصي كار نميكنيم، با مشكل مواجه ميشويم.
اين تورگردان بيان كرد: بيمارستانها در اموري كه در حوزهي اختيار آنها نيست، دخالت و گاهي برنامههاي گردشگري را از تنظيم خارج ميكنند. در اين شرايط، آژانسها كه گمان ميكنند با ورود مسافر و كسب سود خود، برنامه اجرا شده است، بايد نيازهاي اضافي گردشگر را رفع و خارج از برنامه اقدام كنند، چون بيمارستانها اين حق و اجازه را به خود ميدهند كه در كار گردشگران و آژانسها دخالت كنند.
او دربارهي اين احتمال كه فعاليت منسجم در گردشگري سلامت به وجود تعريف مشخصي از اين نوع گردشگري نياز دارد؟ گفت: تعريف گردشگري سلامت خيلي مهم نيست، اينكه در خارج از كشور اطلاع داشته باشند، امور درماني در ايران با قيمت ارزان انجام ميشوند، كافي است.
فرزانه تأكيد كرد: در حوزهي گردشگري سلامت بايد تخصصي كار شود و نبايد در امور يكديگر دخالت كنيم، چون مسافران وقتي شاهد اين ناهماهنگي باشند با جزييات رفتارها و فعاليتها آشنا ميشوند كه در اين شرايط، امكان دارد ديگر به ايران سفر نكنند، چون در ذهن آنها تأثيرات منفي ايجاد شده است.
به اعتقاد او، ايران به گردشگري سلامت وارد شده است؛ اما با دنيا فاصله دارد، براي نمونه به فعاليتهايي كه در تركيه انجام ميشوند ميتوان اشاره كرد؛ فقط در يك همايش گردشگري سلامت در اين كشور، حدود 70 دكتر حضور داشتند، آنها براي اين گردشگري برنامهي بلندمدت دارند و برنامههاي جامع طراحي كردهاند و براساس آنها حركت ميكنند. درحاليكه ما برنامهاي جامع در گردشگري سلامت نداريم كه خط مشي، مراحل كار و وظيفهي هر بخش را مشخص كند.
اين عضو انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي با تأكيد بر اينكه ميان بيمارستانها و آژانسها در حوزهي گردشگري سلامت تعاملي وجود ندارد، افزود: بارها پيشنهاد شده است كه فعاليت در اين گردشگري با تعامل و همكاري بخشهاي مربوط انجام شود. بيمارستانها كارهاي درماني را انجام دهند و آژانسها به مسايل ورودي گردشگري بپردازند و در فعاليت يكديگر دخالت نكنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات