*گزارشي از ديدار وزيرخارجه هند با مقامات ايراني* هشدار ايران به هند براي تعلل نكردن در خط لوله صلح
سفر وزير خارجه هند به تهران و ديدار وي با مقامات ايراني در حالي انجام شد كه مقامات ايران از مسوولان اين كشور خواستهاند با پروژه صادرات گاز ايران از طريق پاکستان به هند جديتر برخورد کنند؛ ضمن اينكه تدابير لازم براي تضمين ايمني جريان گاز قبلا مورد بحث قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين درخواست از سوي نوذري، وزير نفت ايران پس از گفتگوهايي در تهران ميان مقامات ايران و وزير خارجه هند مطرح شد، رئيس جمهور ايران نيز در ديدار با وزير خارجه هند اظهار اميدواري کرد مشارکت اين کشور در خط لوله گاز ميان دو کشور بيشتر شود.
وزير نفت همچنين گفت: در ديدار با وزير امور خارجهي هند درباره همكاريها در بخشهاي مختلف توسعه ميدانهاي نفتي، توسعه بالادستي فاز 12 پارس جنوبي و ميدان فارسي كه توسط يك شركت هندي در خليج فارس كشف شده، اعلام آمادگي كردهايم.
تحليلگران هندي ميگويند كه اين كشور نگران خطر قطع جريان گاز اين خط لوله در موارد بروز تنش با پاکستان است و به همين دليل با احتياط در جهت عملي شدن اين پروژه هفت ميليارد و 600 ميليون دلاري که به خط لوله صلح معروف است، گام برمي دارد.
اما وزير نفت ايران ميگويد "با توجه به اينکه فرصت هاي زيادي را در پروژه خط لوله صلح به دليل تعلل هند از دست دادهايم، به اين کشور اعلام کرده ايم که فعالتر برخورد کند."
اين درحالي است كه ايران قبلا هم گفته است که حتي در صورت عدم مشارکت هند نيز اين پروژه را پيش خواهد برد.
نوذري گفت: امنيت اين پروژه در هر کشور با آن کشور خواهد بود و مذاکرات صورت گرفته شرايطي را ايجاد مي کند که به ما اطمينان مي دهد اين امنيت برقرار خواهد شد.
درهمين حال، پرناب موکرجي، وزير خارجه هند نيز گفته است: "اعلاميه هند براي پيوستن به خط لوله صلح به اين معني است که هند هيچ برنامهاي براي ترک اين پروژه ندارد."
وي افزود: "مذاکرات زيادي درباره تعرفه انتقال و برقراري امنيت در طول خط لوله صلح با پاکستان انجام شده است."
موکرجي همچنين در پاسخ به اين سوال که آيا هند ممکن است تحت فشار آمريکا از پروژه خارج شود؟ گفت: "ما يک کشور مستقل با مناسبات مستقل هستيم."
در صورت رسيدن به توافق نهائي، ايران سالانه 60 ميليون متر مکعب گازطبيعي از ميدان گازي پارس جنوبي به اين دو کشور صادر خواهد کرد. اين دومين سفر وزير امور خارجه هند به تهران طي سه ماه گذشته بوده است.
وي هدف از سفر سه روزه خود را گسترش همکاريهاي دو کشور به خصوص همکاري هاي اقتصادي در بخش انرژي اعلام کرده است. اقتصاد هند به سرعت در حال گسترش بوده است و اين کشور براي يافتن منابع تازه انرژي در تقلاست.
وزير امور خارجه هند گفته که ايران يکي از اصلي ترين تامين کننده هاي منابع انرژي در منطقه است و از اين رو گسترش روابط اقتصادي با اين کشور يکي از اولويتهاي هند است.
موکرجي حجم روابط دو جانبه اقتصادي دو کشور را حدود 13 ميليارد دلار اعلام کرده و گفته که در سهسال گذشته کل خريد نفت خام هند از ايران نزديک به 11 ميليارد دلار بوده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات