• سه‌شنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۷:۴۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404060402272
  • خبرنگار : 71661

نروژ شرکت آمریکایی را به دلیل هم‌دستی با صهیونیست‌ها تحریم کرد

نروژ شرکت آمریکایی را به دلیل هم‌دستی با صهیونیست‌ها تحریم کرد
استفاده از تجهیزات کاترپیلار برای تخریب خانه‌ها در کرانه باختری

صندوق ثروت نروژ با دارایی ۲ تریلیون دلار اعلام کرد سهام خود در شرکت آمریکایی «کاترپیلار» و پنج بانک صهیونیستی را به دلیل نقش آن‌ها در نقض حقوق بشر در غزه واگذار کرده و این شرکت‌ها را از فهرست سرمایه‌گذاری‌های خود کنار گذاشته است.

به گزارش ایسنا، صندوق ثروت نروژ که توسط بانک مرکزی این کشور اداره می‌شود، اعلام کرد سهام خود در شرکت آمریکایی تجهیزات ساختمانی «کاترپیلار» و پنج بانک صهیونیستی شامل «هاپوآلیم»، «بانک لئومی»، «بانک مزراخی تفاهوت»، «بانک بین‌المللی اول اسرائیل» و شرکت «اف. آی. بی. آی هولدینگز» را فروخته است.

این صندوق در بیانیه‌ای اعلام کرد این ۶ گروه به دلیل «مشارکت در نقض جدی حقوق افراد در شرایط جنگ و درگیری» کنار گذاشته شده‌اند. بر اساس داده‌های این صندوق، پیش از واگذاری، سهم آن در کاترپیلار ۱.۱۷ درصد به ارزش ۲.۱ میلیارد دلار و مجموع سهام در پنج بانک صهیونیستی ۶۶۱ میلیون دلار بوده است.

شورای اخلاقی این صندوق در گزارش خود تأکید کرده است: «هیچ تردیدی وجود ندارد که محصولات کاترپیلار برای ارتکاب نقض‌های گسترده و سیستماتیک حقوق بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌شوند.» این شورا افزود که بولدوزرهای این شرکت توسط نظامیان صهیونیست برای تخریب غیرقانونی گسترده املاک فلسطینی در غزه و کرانه باختری به کار رفته‌اند و هیچ اقدامی از سوی این شرکت برای جلوگیری از چنین استفاده‌ای انجام نشده است.

در بیانیه شورا آمده است: «با توجه به ازسرگیری تحویل این ماشین‌آلات به اسرائیل، این احتمال جدی است که کاترپیلار در نقض جدی حقوق افراد در شرایط جنگ یا درگیری نقش‌آفرینی کند.»

در خصوص بانک‌ها نیز شورای اخلاقی اعلام کرد که این مؤسسات مالی با ارائه خدماتی که لازمه ساخت‌وساز در شهرک‌های غیرقانونی کرانه باختری از جمله قدس شرقی است به حفظ و گسترش شهرک‌ها کمک کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha