قاضيعسكر در ديدار با وزير جهانگردي عراق: اگر امكانات رفاهي عراق افزايش يابد سالانه 10ميليون ايراني به عتبات ميروند
وزير جهانگردي و آثار باستاني عراق و هيأت همراه با نمايندهي ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني ديدار كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از پايگاه اطلاعرساني حج وابسته به بعثهي مقام معظم رهبري، در اين ديدار كه در بعثهي مقام معظم رهبري برگزار شد، دو طرف بر گسترش همكاريهاي فيمابين تأكيد كردند.
حجتالاسلام والمسلمين قاضيعسكر ـ نمايندهي ولي فقيه در امور حج و زيارت و سرپرست حجاج ايراني ـ در اين ديدار بيان كرد: موفقيتهاي اخير دولت عراق را به دولت و ملت اين کشور تبريك ميگوييم و اميدواريم هر روز شاهد رشد و پيشرفت کشور عراق باشيم.
او ادامه داد: وضعيت کنوني کشور عراق، بار ديگر يادآور اين سنت الهي است كه پيروزي نهايي از آن مستضعفان و مبارزان در راه خداست.
وي ديدارهاي صورتگرفتهي وزير جهانگردي و آثار باستاني عراق با سازمان حج و زيارت و ديگر مسؤولان ايراني را مثمر ثمر ارزيابي کرد و گفت: مواضعي كه در جلسهي رييس سازمان حج و زيارت ايران و وزير جهانگردي و آثار باستاني عراق صورت گرفته، دربرگيرنده توقعها و خواستهاي ماست.
سرپرست حجاج ايراني ظرفيت ايران و عراق در زمينهي گردشگري را بسيار بيش از وضعيت كنوني دانست و بيان كرد: درآمد گردشگري در جهان حدود 500ميليارد دلار است؛ ولي متأسفانه سهم كشورهاي ايران و عراق از اين درآمد بسيار ناچيز است. تمام کساني که در ايران و عراق متولي اين امر مهم هستند، سنگيني اين بار مسؤوليت را به درستي احساس کردهاند.
وي در ادامه اظهار كرد: امروز وضعيت امنيتي در عراق نسبت به گذشته بهتر شده است و اگر امكانات رفاهي در اين كشور افزايش يابد، ميتوان سالانه شاهد حضور بيش از 10ميليون زائر ايراني در عراق بود.
نمايندهي ولي فقيه در امور حج و زيارت اشتياق براي زيارت قبور ائمهي اطهار (ع) را مختص به ايرانيها و شيعيان ندانست و افزود: بسياري از مسلمانان اهل سنت در سراسر جهان مشتاق زيارت عتبات عاليات هستند.
وي ديدگاه بعثهي مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت ايران را به زيارت عتبات، يک نگاه فرهنگي و معنوي دانست و ادامه داد: زيارت قبور مطهر ائمهي اطهار (ع) مستلزم رعايت آداب و فرهنگ خاص خود است و کساني که به زيارت عتبات مشرف ميشوند، از گناه فاصله ميگيرند و پاكشده بازميگردند. همين امر سبب تأثير بر ديگر افراد جامعه ميشود و بهطور طبيعي اجتماع منزه شود.
قاضيعسکر سرمايهگذاري در امور فرهنگي زيارت عتبات را يکي از سياستهاي راهبردي بعثهي مقام معظم رهبري دانست و گفت: بعثهي مقام معظم رهبري سرمايهگذاري عظيمي در زمينههاي فرهنگي انجام داده و اين امر روبه توسعه است.
وي در ادامه به آموزشهاي مقدماتي براي توجيه زائران و اموري كه زائران در عراق با آن مواجه ميشوند، اشاره و بيان كرد: اقلام آموزشي در قالب كتاب، مجله، سيدي و ديگر امکانات ديداري و شنيداري تهيه شده و در اختيار زائران قرار گرفته است. به اين وسيله، زائران ايراني با آثار و امور معنوي کشور عراق بيشتر آشنا ميشوند.
نمايندهي ولي فقيه در امور حج و زيارت رعايت قوانين عراق توسط زائران ايراني را يکي ديگر از نکات مهم آموزشي زائران ارزيابي كرد و گفت: رعايت قوانين و مقررات كشور ميزبان همواره به روحانيها، مداحان و زائران ايراني توصيه ميشود.
وي آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي تبادل تجربه و گسترش همکاريهاي فرهنگي در زمينهي حج و زيارت با طرف عراقي اعلام کرد و افزود: بعثهي مقام معظم رهبري در زمينههاي فرهنگي، آثار ارزندهاي توليد كرده است که ميتواند در اختيار طرف عراقي قرار گيرد.
قاضيعسکر فرهنگسازي دربارهي زيارت و نحوهي برخورد با زائران را يکي از کليديترين کارهاي فرهنگي در حوزهي عتبات دانست و تأکيد کرد: متوليان اين امر در دو کشور ايران و عراق بايد هرچه زودتر نسبت به آموزش و گسترش همکاري در اين زمينه اقدام کنند و مسائل موجود در اين زمينه را بررسي كنند تا راهکارهاي مناسبي براي آن اتخاذ شود.
او ظرفيتهاي دو طرف در زمينهي فيلم و کارهاي هنري مربوط به عتبات را بسيار بالا دانست و اظهار كرد: قسمت بزرگي از تاريخ اسلام در کشور عراق رقم خورده است و بايد براي شناساندن اين بخش از تاريخ اسلام، تلاش گستردهتري انجام شود.
قاضيعسکر يکي ديگر از راههاي نشر فرهنگ اهل بيت (ع) را ايجاد و گسترش موزههاي ديني دانست و گفت: موزهي ديني، يكي از بخشهايي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد تا علاوه بر اينکه نسبت به معرفي اماکن ديني ايران و عراق اقدام ميشود، به نوعي فرهنگ تشيع و اهل بيت نيز از اين طريق به جهانيان معرفي شود.
لواء سميسم ـ وزير جهانگردي و آثار باستاني عراق ـ نيز در اين ديدار، همکاريهاي ايران و عراق را رو به گسترش دانست و بيان كرد: همکاري ميان دو کشور ايران و عراق در حوزهي عتبات داراي ظرفيت بسيار بالايي است و رسيدن به وضعيت مطلوب به برنامهريزي مناسب نياز دارد.
او بر تعميق و گسترش همکاريهاي دو طرف تأکيد کرد و گفت: دولت و ملت عراق نسبت به گسترش همکاري با کشور دوست و برادر، جمهوري اسلامي ايران خوشبين هستند.
وزير جهانگردي و آثار باستاني عراق ادامه داد: عراق نيازمند سرمايهگذاري بيش از پيش در زمينههاي مختلف اقتصادي و خدماتي است، بويژه در زمينههاي ساختوساز فرودگاهها و هتلها و همچنين بازسازي حرم امامان معصوم (ع) نيازمند مشارکت، همکاري و سرمايهگذاري بيش از پيش ايران است.
او افزود: با مستقر شدن دولت مقتدر، توانمند و مردمي در عراق، وضع امنيت در اين کشور بهبود يافته و سطح امکانات رفاهي نيز ارتقا پيدا كرده است. در آيندهاي نزديک شاهد افزايش تعداد زائران از سراسر جهان براي زيارت عتبات عراق خواهيم بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات