پیروزی نهایی هر انسانی زمانی مسجل میشود که در پایان و عاقبت کار از آتش جهنم نجات یافته و وارد بهشت الهی شود و در واقع رضایت الهی را کسب کند و روشن است که کسب رضایت الهی و بهشت و ثوابهای بزرگ مرحلهای بالاتر از بخشش گناهان و ایمنی از مجازات است.
به گزارش سرویس دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، امام محمد باقر (ع) فرمود: "چهار خصلت در هر کس باشد خداوند خانهای در بهشت برای او بنا کند: کسی که یتیمی را پناه دهد و بر ناتوانی دلسوزی کند و به پدر و مادر خود مهر ورزد و با برده و زیر دست خود مدارا کند1".
امام پنجم شیعیان حضرت امام محمد باقر (ع) در جایی دیگر میفرمایند: "بهشت در لا بلای ناراحتیها و صبر و شکیبایی و استقامت پوشیده شده است، هر کس در برابر ناراحتیها ( و ترک شهوات) در دنیا شکیبایی کند داخل بهشت میشود و دوزخ در لا به لای لذات نامشروع و شهوات سرکش پیچیده شده و هرکس نفس خویش را در برابر این لذات و شهوات آزاد بگذارد داخل آتش میشود2".
اگر میخواهید به بهشت در کنار پیامبر(ص) باشید این حدیث بسیار گرانبها را به خاطر بسپارید که رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) فرمود: "کسی که یتیمی را سرپرستی کند و عهدهدار نفقه و مخارج او گردد من و او در بهشت پهلوی یکدیگر هستیم. سپس انگشت سبّابه و انگشت وسطی را پهلوی هم گذاشت و فرمود: مانند این دو که پهلوی یکدیگرهستند3".
آن حضرت همچنین فرمودند: "هرگاه کودک یتیمی گریه کند اشکهای او در کف پر مهر و محبّت خداوند رحمان میریزد و خدای تعالی میفرماید: چه کسی این یتیمی که پدرش را از دست داده (و اکنون زیر خاک آرمیده) به گریه درآورده است؟ هر کس او را آرام کند بهشت از آن اوست (پاداش او بهشت است)4".
امام صادق (ع) میفرمایند: "کسی که بخواهد مشمول رحمت خداوند گردد و وارد بهشت شود... باید نسبت به یتیمان دلسوز و مهربان باشد5".
منبع:
1- خصال صدوق، ج 1 / صفحه 211، حدیث 46
2- نورالثقلین ج 5 ص 507 حدیث 46 به نقل از تفسیر نمونه
3- قرب الاسناد، صفحه 45.
4- تفسیر فخررازی، ج 31 / صفحه 220
5- امالی صدوق، صفحه 318، مجلس 61، حدیث 15.
انتهای پیام
نظرات