• سه‌شنبه / ۳۰ آبان ۱۳۹۱ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 91083019655
  • خبرنگار : 71356

/همایش احیای امر به معروف و نهی از منکر/

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح: در اجرای امر به معروف ونهی ازمنکر توفیق زیادی نداشته‌ایم

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح: در اجرای امر به معروف ونهی ازمنکر توفیق زیادی نداشته‌ایم

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح با اشاره به ایجاد دفاتر حمایت قضایی از آمرین به معروف و ناهیان از منکر در دفاتر دادگستری کل استان‌ها تاکید کرد که این مساله یک کار احتیاطی است و معنایش این نیست که آمرین به معروف و ناهیان از منکر با کسی درگیر شوند.

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح با اشاره به ایجاد دفاتر حمایت قضایی از آمرین به معروف و ناهیان از منکر در دفاتر دادگستری کل استان‌ها تاکید کرد که این مساله یک کار احتیاطی است و معنایش این نیست که آمرین به معروف و ناهیان از منکر با کسی درگیر شوند.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران‌(ایسنا)، حجت الاسلام کاظم بهرامی در همایش احیای امر به معروف و نهی از منکر که به میزبانی دادگستری کل استان تهران در مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین (ع) و گرامی داشت هفته بسیج گفت:‌ هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر است و ما توفیق داریم به مناسبت این دو فریضه مهم دور هم جمع شویم تا وظیفه خود را در این رابطه انجام دهیم.

وی اظهار کرد: به نظر می‌رسد که ما در جامعه اسلامی غالبا باورمان نسبت به این دو فریضه مهم خیلی باور عمیقی نیست چراکه با تاکیدات مکرر و بسیار مهمی که در قرآن کریم درباره امر به معروف و نهی ازمنکر وجود دارد و همچنین در روایات بسیار زیاد و تعابیری که از علمای دین در این رابطه حاصل شده عملا توفیق چندانی در اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نداریم.

بهرامی گفت:‌ شما بگویید در آیات قرآن کریم با چه تاکیدات و اوامری از این فریضه یاد شده است.

درقرآن کریم آمده‌است که باید ازمیان شما امتی باشند که دعوت به خیر و امر به معروف و نهی از منکر کنند. یا در آیه‌ای دیگر از کسانی که امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند به عنوان بهترین امت‌ها یاد می‌کنند.

وی ادامه داد:‌ در سوره توبه خصوصیت و ارتباط مومنین با یکدیگر در همین فریضه بیان می‌شود و می‌فرماید ولایتی که بین مومنین و مومنات است اقتضایش ایمان، ولایت و امر به معروف و نهی از منکر است.

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح تصریح کرد:‌ اصولا انتظاری که خداوند از جامعه اسلامی دارد یعنی جامعه‌ای که با اقتدار است و حاکمیت دارد همین است. خدا می‌فرماید، وقتی که ما به این‌ها مکنت،‌ قدرت،‌ سروری دادیم،‌ اینها نماز به پا دارند،‌ زکات می‌دهند و امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند.

وی با طرح این سوال که آیا این آیه درباره ما صدق نمی‌کند، افزود:‌ ما می‌توانیم بگوییم خداوند به ما مکنت،‌ قدرت و ثروت نداده است؟ ‌مگر نظم اسلامی دست ما نیست؟ مگر رتق و فتق امور به دست ما نیست؟‌ حال که اینها در دست ما هستند باید نماز را به پا داریم و امر به معروف و نهی از منکر کنیم اما چرا این دو فریضه در جامعه ما غریب و فراموش شده است؟

بهرامی ادامه داد:‌ آنقدر این دو فریضه فراموش شده که ستادی به نام ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شده است تا به مردم بگوید یک فریضه به نام امر به معروف و نهی از منکر هم در اسلام وجود دارد و یک واجب بر عهده همه است و استثنا هم ندارد.

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح اظهارکرد:‌ دلیل اینکه امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همه است این است که نیکی‌ها باید در همه‌جا باشند و بدی‌ها نباید در هیچ‌جا باشند و همه در همه‌ جا هستند. نمی‌شود بگوییم فقط وظیفه حکومت و یک عده خاص است که امر به معروف و نهی از منکر کنند زیرا حکومت یا آن عده خاص در همه جا نیستند.

وی گفت:‌ دو مساله در جامعه ما اثر گذار است که یکی از آنها امر به معروف و نهی از منکر و دیگری هم بحث ولایت است که درباره آن تعبیرات بسیار مهمی وجود دارد.

بهرامی با بیان اینکه در حال حاضر امر به معروف و نهی از منکر از همه ما طلب یاری می‌کند، گفت:‌ ما باید درمرحله اول خودمان به میدان بیاییم و بعد دیگران را وارد کنیم. اگر می‌خواهیم ارزش‌ها حاکم باشد و چیزی خلاف ارزش‌های انسانی و اسلامی در جامعه وجود نداشته باشد باید این کار را انجام دهیم.

وی با تاکید بر اینکه در اجرای امر به معروف و نهی از منکر باید یک سری از مقررات را رعایت کنیم گفت:‌ این طور نیست که به هرصورتی بشود امر به معروف و نهی از منکر کرد. در حدیثی از پیامبر (ص) سه ویژگی برای آمر به معروف و ناهی از منکر برشمرده شده است و این سه ویژگی این است که آمر به معروف و ناهی از منکر با مدارا و رفاقت عمل کند و خشونت نداشته باشد. ویژگی دوم این است که در چیزی که به آن امر و از آن نهی می‌کند عادل باشد و مرتکب فحش و تعدی به طرف مقابل نشود. سومین ویژگی هم این است که به آن چیزی که به آن امر یا از آن نهی می‌کند دانا باشد.

معاون سازمان‌های اجریی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به وظیفه مردم درامر به معروف و نهی از منکر به صورت گفتاری افزود:‌ همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند وظیفه مردم تنها امر به معروف گفتاری است و توسل به زور فقط با حکومت است. رهبر انقلاب در عبارت دیگری فرمودند، یک کلمه بگو و برو. دوتا فحش هم به شما دادند به خاطر خدا تحمل کن. منظور رهبر انقلاب از این عبارت هم این بود که اگر فردی را امر به معروف یا نهی از منکر کردید و به شما ناسزا گفت شما بروید نه اینکه بایستید و به او بیشتر ناسزا بگویی.

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح با اشاره به ایجاد دفاتر حمایت قضایی از آمرین به معروف وناهیان از منکر در دفاتر دادگستری کل استان‌ها گفت: این یک کار احتیاطی است که انجام شده اما معنایش این نیست که کسانی که می‌خواهند امر به معروف و نهی از منکر کنند حتما باید درگیر شوند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از تعدادی از خانواده‌های شهدا و اعضای ستاد احیای امر به معروف ونهی ازمنکر دادگستری کل استان تهران تقدیر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha