• شنبه / ۱۱ آذر ۱۳۹۱ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 91091104952

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد:

برداشت نفت از پارس جنوبی از نیمه اول سال92/ پیشرفت 94 درصدی سکوی لایه نفتی

برداشت نفت از پارس جنوبی از نیمه اول سال92/ پیشرفت 94 درصدی سکوی لایه نفتی

با تکمیل حفاری چاه‌های طرح برداشت نفت از میدان پارس جنوبی تا پایان امسال، تولید از این لایه نفتی در نیمه اول سال 1392 محقق می‌شود.

با تکمیل حفاری چاه‌های طرح برداشت نفت از میدان پارس جنوبی تا پایان امسال، تولید از این لایه نفتی در نیمه اول سال 1392 محقق می‌شود.

مدیرعامل شرکت توسعه‌ای ایران‌پترو در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان‌ ایران (ایسنا)، با اعلام این که هم اکنون یک دکل در لایه نفتی میدان پارس‌جنوبی مستقر شده‌است گفت: حفر اولین چاه این طرح به پایان رسیده است.

به گفته سعید حافظی بیرگانی، شش حلقه چاه باقی‌مانده لایه نفتی میدان پارس‌جنوبی تا پایان اسفند ماه امسال حفر می‌شود.

وی با اشاره به این که ساخت روسازه (تاپ‌ساید) طرح برداشت نفت از میدان پارس‌جنوبی 94 درصد پیشرفت دارد، اعلام کرد: دی یا بهمن ماه سازه‌های این پروژه تکمیل می‌شود.

به گفته‌ی مدیرعامل شرکت توسعه‌ای ایران‌پترو، هم‌اکنون سکوی مخصوص استخراج نفت از لایه نفتی پارس جنوبی در بندرعباس در حال ساخت است.

به گزارش ایسنا، در دی ماه 1390 قرارداد چاه‌های توصیفی لایه‌های نفتی به پیمانکاران داخلی واگذار شده است. بر اساس این قرارداد حفاری دو حلقه چاه توصیفی در لایه‌های مشترک نفتی پارس جنوبی با هزینه 180 میلیون دلار به شرکت گلوبال پتروتک واگذار شد و این شرکت موظف شد در مدت 470 روز نسبت به تکمیل چاه‌های توصیفی و شناخت بیشتر مخزن، تعیین ذخایر نفت خام این میدان مشترک و تدوین طرح جامع توسعه (ام.دی.پی) لایه نفتی پارس جنوبی اقدام کند.

طرح‌ توسعه‌ لایه‌ نفتی‌ میدان‌ گازی‌ پارس‌ جنوبی‌ در اسفند 1383 به‌ شرکت پترو ایران‌ واگذار شده است و تاکنون حدود 500 میلیون دلار برای توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی سرمایه‌گذاری شده است.

حجم نفت تولیدی از لایه نفتی پارس جنوبی که "A2" نامیده می‌شود، روزانه حدود 25هزار بشکه برآورد کرده‌اند. ذخایر لایه نفتی پارس جنوبی را 7.5 میلیارد بشکه برآورد شده است و در صورتی که 10 درصد حجم برآورد شده برداشت شود، 750 میلیون بشکه نفت از این لایه نفتی برداشت خواهد شد.

به گزارش ایسنا، اگر چه تاکنون به طور قطعی مشخص نشده است که لایه نفتی A2 میدان پارس جنوبی مشترک است یا غیرمشترک اما پیش از مطرح شدن این موضوع از این لایه به عنوان یک لایه غیرمشترک نام برده می‌شد.

در حالی برداشت از لایه‌نفتی پارس جنوبی به زودی صورت می‌گیرد که قطر روزانه 450 هزاربشکه از لایه‌های مشترک این میدان برداشت می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha