سازندهی فیلم «سووز» (شوش) که بخشی از آن دربارهی ژان پرو - باستانشناس فرانسوی - است، گفت: ژان پرو کسی بود که موزهی کنونی شوش را راهاندازی کرد.
فرشاد اکتسابی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خوزستان، اظهار کرد: ژان پرو از باستانشناسانی بود که در زمان ناصرالدینشاه از فرانسه به ایران آمد.
او گفت: ژان پرو یکی از افرادی است که باستانشناسی را بهصورت علمی در شوش انجام داد و توانست نقشهی کاخ داریوش را بهدست آورد، چون باستانشناسان دیگری مانند ژاک دمورگان، گیرشمن و دومنکم بهدنبال نقشهی کاخ داریوش بودند؛ اما ژان پرو توانست این نقشه را بهدست آورد.
کارگردان مستند «سووز» ادامه داد: ژان پرو علاوه بر نقشهی کاخ داریوش، مجسمهی داریوش را هم پیدا کرد. او تنها کسی بود که چیزی از ایران به فرانسه با خود نبرد، با اینکه 10 سال در ایران به کاوش باستانشناسی پرداخت. پرو ساختمانی را که محل اقامتگاه باستانشناسان فرانسوی در شوش بود، تخلیه و آن را به موزه تبدیل کرد و با آثاری که کشف کرده بود، موزهی کنونی شوش را راهاندازی کرد که تعداد بازدیدکنندگان آن در همان زمان از تعداد بازدیدکنندگان موزهی ملی ایران بیشتر بود.
او با بیان اینکه بسیاری از باستانشناسان فرانسوی اشیایی را از شوش به کشور خود بردند، گفت: وقتی در فیلم «سووز» از ژان پرو پرسیدم که چرا شما از ایران چیزی با خود نبردید و کشفیات خود را در ایران گذاشتید، گفت: بهترین چیزی که از ایران بردم، همسرم است! همسر او بانویی ایرانی است.
وی افزود: توصیفی که پرو از ایران داشت، این بود که گفت، ایران سرزمین نور و روشنایی است و آبی آسمان ایران هرگز از ذهنم بیرون نمیرود. این، نگاه زیبای او را به ایران نشان میدهد.
انتهای پیام
نظرات