معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست کشور گفت: محیط زیست یکی از موضوعات مهم فرهنگی، اجتماعی و دینی کشور است و این کشور جزو معدود کشورهایی است که در قانون آن، محیط زیست به شدت قابل احترام و مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه اصفهان، امروز سهشنبه محمد مجابی در نخستین همایش کشوری صنعت قراضه آهن، در اتاق بازرگانی اصفهان، اظهارکرد: در قانون پنجم توسعه، اصل 50 قانون اساسی، سند چشم انداز و دیگر اسناد بالادستی، قانونگذار جایگاه محیط زیست را کاملا تعریف کرده است؛ اما متاسفانه درعمل و اجرا موضوع محیط زیست ناگهان ناپدید میشود.
وی با بیان اینکه نبود نگرش سیستمی به محیط زیست علت ادامه این مشکل بزرگ کشور است، افزود: اگر نگرش تمام مسؤولان کشور به محیط زیست سیستمی شود و توسعه پایدار به درستی به دستگاهها ارائه و اجرا شود، مشکلات محیط زیست برطرف میشود.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست با بیان اینکه اقتصاد یکی از مهمترین مباحثی است که باید در حوزه محیطزیست جدی گرفته شود، تصریح کرد: عوامل تولید شامل زمین، نیرو، کار و سرمایه است، اما جایگاه محیطزیست در تولید در نظر گرفته نشده و این در حالی است که محیطزیست تامین کننده منابع و از بین برنده آلودگیها است.
مجابی با بیان اینکه امروز جایی در کشور دور از دسترس نیست که بخواهیم مواد زاید را در آن بریزیم، تاکید کرد: در حال حاضر بهرهوری در کشور تنها به دو معنی کاهش منابع و افزایش تولید است در حالی که باید بهرهوریها را سبز و میزان آلودگیها را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون مسوولان به تولید نگاهی مستقیم دارند، اظهار کرد: اگر نگاه خود به تولید را به نگاهی چرخهای تغییر دهیم بسیاری از مسائل و موضوعات با محیطزیست سازگاری پیدا میکند و به صورت خود به خود چرخه تولید سیستم محیطزیست را نیز در نظر میگیرد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست گفت: قانون مدیریت پسماندها طی دو فوریت در مجلس ششم تصویب شد، اما اصلا اجرایی شد، این موضوع نشان میدهد در محیطزیست مشکل قانونی نداریم،؛ بلکه مشکل اجرایی داریم.
مجابی به بحث صندوق حمایتی صنایع در محیطزیست اشاره کرد و افزود: صندوق ملی محیطزیست در دولت یازدهم شروع به کار کرد و امروز در مرحله راهاندازی قرار دارد تا بتواند مشکلات صنایع و محیطزیست را رفع کند. این صندوق صنایعی که مسائل زیست محیطی را رعایت میکنند تحت نظر قرار میدهد.
وی تاکید کرد: گردش مالی در صنعت بازیافت بسیار بالا است و 10 درصد تولیدات فولاد کشور نیز از قراضه آهن تامین میشود.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست با بیان اینکه چرا بورس اختصاصی بازیافت نداریم، افزود: به دلیل این موضوع بازار سیاه توانسته مانند یک غول بر سر این بازار سایه بیافکند و تنها بورس است که میتواند مشکل بازار سیاه را بر طرف کند.
مجابی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه در بسیاری از صنایع از قراضه آهن به صورت سنتی استفاده میکنند و قراضه آهن را آتش میزنند.
انتهای پیام
نظرات