• دوشنبه / ۲۴ آذر ۱۳۹۳ / ۰۰:۱۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93092413832
  • خبرنگار : 71021

گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به عراق

توصیه‌ به زائرانی که بدون گذرنامه به عراق رفتند

توصیه‌ به زائرانی که بدون گذرنامه به عراق رفتند

مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت اعلام کرد: زائرانی که بدون گذرنامه، ویزا و یا کارت شناسایی برای شرکت در مراسم اربعین به عراق رفته‌اند، تا پایان ماه صفر فرصت دارند به کشور برگردند.

مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت اعلام کرد: زائرانی که بدون گذرنامه، ویزا و یا کارت شناسایی برای شرکت در مراسم اربعین به عراق رفته‌اند، تا پایان ماه صفر فرصت دارند به کشور برگردند.

معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور نیز روز شنبه اعلام کرده بود، زائران عراق از روز یکشنبه (23 آذر) به مدت 10 روز فرصت دارند به کشور بازگردند.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به عراق، وزارت کشور عراق پیش از آغاز مراسم اربعین اعلام کرد برای ورود به این کشور ویزای یک دلاری صادر می‌کند؛ ویزایی که به گفته مسوولان سازمان حج و زیارت همان مُهر خروج این کشور است.

این اقدام دولت عراق باعث شد جمعیت زیادی از ایران مشتاقانه خود را به این کشور برسانند. پس از آن، ازدحام جمعیت در مرزهای ایران و عراق باعث شد دولت عراق بدون صدور ویزا اجازه ورود به زائران ایرانی بدهد. به گفته زائرانی که به این شکل وارد عراق شده‌اند، در مرزهای این کشور پیش از ورود به خاک عراق، فقط گذرنامه‌های آنها چک و مُهر ورود زده می‌شد.

تسهیلات پی در پی دولت عراق برای ورود زائران به این کشور باعث شد شایع شود زائران بدون گذرنامه هم امکان سفر به عراق را دارند، آن هم صرفا با گرو گذاشتن و یا حتا نشان دادن کارت شناسایی! هم اکنون جمعیتی از زائران که در عراق به سر می‌برند، این‌گونه وارد این کشور شده‌اند.

پیش از آغاز مراسم اربعین و سفر زائران به عراق، مسوولان ایرانی بارها درباره مشکلات سفر بدون ویزا و گذرنامه به عراق هشدار داده و گفته بودند سفر بدون ویزا به عراق تا شش ماه زندانی دارد. البته انتظار می‌رود دولت عراق وقتی چنین تسهلاتی را برای سفر آسان زائران به عراق فراهم آورده در ادامه هم برخورد متناسبی داشته باشد تا این زائران که با تشویق‌های آن‌ها این سفر را انجام داده‌اند دچار مشکل نشوند.

«محسن نظافتی»، مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت درباره مهلت بازگشت این گروه از زائران به ایران به ایسنا گفت: این زائران تا پایان ماه صفر مهلت دارند به کشور بازگردند.

این روزها خبرهایی هم از منابع مختلف نقل می‌شود که ورود زائران بدون گذرنامه که شناسنامه و یا کارت شناسایی در مرز گرو گذاشته‌اند، از مرز مهران وجود ندارد که «نظافتی» در پاسخ به این خبرها هم اظهار کرد: آنها بهتر است از مرز چزابه وارد ایران شوند، و الّا ورود از سه مرز مهران، شلمچه و چزابه برای این افراد مشکلی ایجاد نمی‌کند.

همچنین شایع شده زنانی که بدون ویزا به عراق آمده‌اند برای ورود از مرز مهران مشکل دارند که این مقام مسوول در سازمان حج و زیارت در این‌باره هم پاسخ داد: گفته شده این گروه از زائران هم بهتر است از چزابه وارد شوند، وگرنه آنها هم از هر سه مرز می‌توانند وارد شوند و هیچ محدودیت و الزامی تعیین نشده است.

اما مساله‌ای که بهتر است زائران هنگام عبور از مرزهای ایران و عراق به آن توجه کنند درج مُهر خروج از عراق روی گذرنامه آنها است، چرا که در چند روز گذشته ازدحام جمعیت در مرزها بویژه در مرز مهران باعث شده مرزبان‌ها نه تنها گذرنامه‌ها را مثل زمان ورود کنترل نکنند، بلکه مُهر خروج را هم روی برخی گذرنامه‌ها درج نکنند. یقینا این اتفاق در ادامه مشکلات و طی مراحل تشریفات اداری بعدی را برای صاحب گذرنامه به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha