• پنجشنبه / ۱۱ دی ۱۳۹۳ / ۱۵:۵۲
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 93101105940
  • خبرنگار : 71356

نشست نقش روحانیت در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

واعظ‌ زاده:همکاری حوزه و دانشگاه برای تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت یک کار عظیم ملی است

واعظ‌ زاده:همکاری حوزه و دانشگاه برای تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت یک کار عظیم ملی است

رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به سابقه همکاری حوزه و دانشگاه طی دهه‌های گذشته، گفت: همکاری حوزه و دانشگاه در زمینه تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به جهت این‌که یک کار عظیم ملی است مهمترین همکاری این دو مرکز علمی محسوب می‌شود.

رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به سابقه همکاری حوزه و دانشگاه طی دهه‌های گذشته، گفت: همکاری حوزه و دانشگاه در زمینه تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به جهت این‌که یک کار عظیم ملی است مهمترین همکاری این دو مرکز علمی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر صادق واعظ‌زاده طی سخنانی در طی سخنانی در نشست هم‌اندیشی نقش روحانیت در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که در مدرسه علمیه امام خمینی (ره) قم برگزار شد، اظهار کرد: ارتقای دستاوردهای ایران اسلامی و شکوفایی قابلیت‌های عظیم ملی و حل مشکلات اساسی کشور در گرو طراحی و اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به عنوان سند بالادستی اسناد برنامه‌ای کشور است.

وی که در جمع مدیران حوزه‌های علمیه سراسر کشور سخن می‌گفت، ادامه داد: همکاری حوزوی و دانشگاهی برای تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت شروع شده که بحث‌های عمیق، جدی و محترمانه درباره مبانی پیشرفت از مصادیق آن است.

وی افزود: همکاری بیشتر حوزه و دانشگاه در این زمینه ضروری است و تمهیدات آن فراهم شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: انقلاب اسلامی با هزینه سنگینی به این مرحله رسیده و در عوض دستاوردهای ارزشمندی حاصل شده است که این دستاوردها باید حفظ شود و ارتقا یابد.

وی ادامه داد: استقلال سیاسی و امنیت که در کشور ما علیرغم ناامنی در دنیا وجود دارد کم‌نظیر است. وحدت و انسجام ملی در کشور در حد خوبی است زیرا اکثریت مردم ما به دین مبین اسلام اعتقاد دارند و اقلیت‌های دینی هم به شعائر اجتماعی اسلامی احترام می‌گذارند. از دیگر دستاوردهای بزرگ پس از انقلاب علاقه‌مندی شدید نیروی انسانی به آموزش در سطوح عالی است که باید به درستی هدایت شود.

وی گفت: توسعه حوزه‌های علمی در سی‌وچند سالی که از انقلاب می‌گذرد قابل مقایسه با تاریخ هزارساله حوزه های علمیه است و این شاید یک شروع باشد. در دنیا شهرهای دانشگاهی زیادی شکل گرفته است اما کسانی که از خارج از کشور به قم می‌آیند از توسعه یک شهر علوم دینی در ایران حیرت می‌کنند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: حفظ و ارتقای این دستاوردها خود به خود و بدون تدبیر انجام نمی‌شود و یک کار اساسی است که باید برای آن برنامه‌ریزی شود.

وی با بیان این‌که «عمده قابلیت‌های کشور ظرفیت‌های بالقوه است»، افزود: مهمترین ظرفیت بالقوه ما سرمایه معنوی و فرهنگی غنی است که هنوز به درستی شناخته و معرفی و بهره‌برداری نشده است. موقعیت سوق‌الجیشی ایران نیز کم نظیر است؛ چه در گذشته‌های دور که قسمت عمده جاده ابریشم از ایران عبور می‌کرد، چه الان که با وجود تحریم‌ها پروازهای بیشماری از آسمان ایران عبور می‌کنند و در زمانی غربی‌ها به ایران پل پیروزی لقب داده بودند.

وی با بیان این‌که «ایران در مجاورت و نزدیکی مهمترین آب های دنیا قرار دارد.» ادامه داد: ارزشمندتر از همه این‌ها این است که ما در منطقه‌ای از جهان قرار گرفته‌ایم که محل نزول وحی الهی و بعثت همه پیامبران بوده است و اکثریت مسلمانان دنیا که در شبه قاره، چین و خاور دور سکونت دارند به طریقی از مسیر ایران و به واسطه همت علما و بازرگانان و مردم این سرزمین به دین مبین اسلام پیوسته‌اند. البته این باعث غرور ویژه ما نیست بلکه مسئولیتی بوده است که طبق مشیت الهی و به برکت اعتقاد به معارف قرآنی و رسول اکرم(ص) و اهل بیت ایشان علیهما سلام انجام شده است.

واعظ‌زاده گفت: ایران از نظر منابع شناخته شده نفت و گاز یکی از دو کشور اول دنیاست و از نظر منابع و ذخایر طبیعی نسبت به جمعیت در جایگاه دومین کشور دنیاست همچنین جزء 5 کشور اول از نظر تنوع گیاهی و داشتن قابلیت برای محصولات باغی و تولید میوه است. در کویر ایران که هنوز دست نخورده است انرژی خورشیدی و احتمالاً منابع کانی عظیم‌تر از منابع شناخته شده نفت و گاز کشور نهفته است که قابلیت‌های مادی و معنوی هنوز عمدتاً شکوفا نشده و مورد بهره‌برداری قرار نگرفته‌اند.

وی با اشاره به مشکلاتی نظیر نرخ زیاد بیکاری، تورم مزمن، واردات مصرف بالا و خام فروشی منابع ملی غیرتجدید پذیر و غفلت از مهارت‌ها و فناوری‌های بومی، گفت: ما سه هدف مهم ارتقای دستاوردهای انقلاب اسلامی، بالفعل کردن قابلیت‌های عظیم کشور و حل مشکلات اساسی را داریم که باید به آن‌ها به جد بپردازیم.

رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت افزود: تحقق این سه امر در افق بلندمدت جدا از هم نیست و احتیاج به یک سند جامع و بالادستی نسبت به اسناد برنامه‌ای کشور دارد و این چیزی است که با تدبر مقام معظم رهبری در قالب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ان‌شاألله شکل خواهد گرفت.

وی افزود: الگوی پیشرفت از نوع برنامه‌های توسعه‌ای کشور، دولت و مجلس شورای اسلامی یا سیاست‌های پیشنهادی مجمع تشخیص مصلحت نیست و جایگزین آن‌ها نمی‌شود بلکه چارچوب انسجام‌بخش آن‌هاست.

وی با تأکید بر فراهم بودن مقدمات همکاری موثر و گسترده‌تر حوزه و دانشگاه برای تدوین الگو، گفت: اول از همه این الگو باید اسلامی باشد و بدون مشارکت حوزه‌های علمیه تأمین این ویژگی امکان‌پذیر نیست.

رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در پایان افزود: اساساً نوآوری الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در مقابل مدل‌های توسعه حاضر عمدتاً از مبانی اسلامی الگو ناشی می‌شود و علاوه بر این یک ملاک مهم برای استفاده از دستاوردهای دیگران در تولید الگو که امری ضروری نیز مبانی اسلامی الگو است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha