• چهارشنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 94022313683
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

سلامتکده طب سنتی در مشهد ایجاد می‌شود

سلامتکده طب سنتی در مشهد ایجاد می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سه ماهه اول سال جاری اولین سلامتکده تخصصی طب سنتی در مشهد ایجاد می‌شود.

رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سه ماهه اول سال جاری اولین سلامتکده تخصصی طب سنتی در مشهد ایجاد می‌شود.

دکتر جلیل توکل افشاری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، با بیان اینکه جایگاه طب سنتی در کشور ما با فرهنگ و تاریخ جامعه ارتباط دارد،‌ اظهار کرد: اخیرا وزارت بهداشت بر ایجاد سلامتکده‌های طب سنتی تاکید کرده است، در واقع سلامتکده طب سنتی همان درمانگاه‌های تخصصی است که در راستای طب سنتی ارائه خدمات می‌کنند.

وی اظهار کرد: مشهد مجوز ایجاد سلامتکده را از وزارت بهداشت دریافت کرده است و در سه ماهه اول سال جاری اولین سلامتکده تخصصی طب سنتی در مشهد افتتاح می‌شود، در حال حاضر اساسنامه و تمام موارد قانونی ایجاد این سلامتکده طی شده و تنها نیاز به یک فضای مناسب برای ایجاد آن است.

توکل افشاری اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به مسائل و اولویت‌هایی که دارد، هنوز نتوانسته فضایی را متناسب با فعالیت‌های این مرکز در اختیار بگذارد، در حال حاضر نیز با خیران در این خصوص وارد بحث شده‌ایم.

رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ترجیح این است که این سلامتکده داخل مشهد ایجاد شود، اظهار کرد: تمام دانشکده‌های طب سنتی کشور ماموریت دارند که حداقل یک سلامتکده راه‌اندازی کنند.

وی در خصوص اقداماتی که در سلامتکده انجام می‌شود، عنوان کرد: در این سلامتکده‌ها مراجعه‌کنندگان توسط متخصص معاینه می‌شوند و در صورتی که بیمار نیازمند اقدامات درمانی لازم از جمله حجامت، فسخ، درمان ماساژترابی و … باشد در این مراکز انجام می‌شود، همچنین داروخانه‌هایی در این سلامتکده‌ها وجود دارد که داروهای معتبر و استاندارد را به بیماران عرضه می‌کنند.

توکل افشاری گفت: در سال‌های 86 و 87 طب سنتی به عنوان یک شاخه آکادمیک و دانشگاهی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور شکل گرفته است.

وی افزود: در قدم اول وزارت بهداشت اقدام به تاسیس دانشکده‌های طب سنتی در کشور کرد و بعضی از دانشگاه‌های مادر مانند تهران، فردوسی مشهد، شیراز و … دانشکده‌های طب سنتی را ایجاد و اقدام به جذب دستیاران تخصصی طب سنتی کرده‌اند.

توکل افشاری با اشاره به اینکه دانشجویان به شرطی در رشته طب سنتی پذیرش می‌شوند که دارای مدرک پزشکی باشند، افزود: این دانشکده‌ها فعالیت‌های خود را در چارچوب‌های علمی و آموزشی با برنامه‌های مدون انجام داده‌اند.

رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باید تکنیک‌های طب سنتی با مستندات علمی روز ارائه شود، دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1386 مجوز تاسیس دانشکده طب سنتی را از وزارت بهداشت دریافت کرده است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای 54 دستیار تخصصی است که در حال تحصیل هستند، همچنین 13 عضو هیات علمی در این دانشکده فعالیت می‌کنند.

توکل افشاری افزود: در حال حاضر خدمات طب سنتی از طریق بیمارستان قائم، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشکده طب سنتی و درمانگاه ایثار که وابسته به کلینیک ویژه امام رضا(ع) است، ارائه می‌شود.

وی داروهای عطاری‌ها در حوزه طب سنتی استانداردهای لازم را ندارد، بنابراین برای درمان بیماری‌ها ممکن است نه تنها کمک‌دهنده، بلکه آسیب‌زننده باشد.

رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مخاطب سلامتکده‌ها عموم مردم هستند، اضافه کرد: در حال حاضر مراجعات بیماران به مراکز درمانی طب سنتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها از طریق نوبت‌دهی اینترنت صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر استقبال از اقدامات درمانی طب سنتی در مشهد زیاد است، عنوان کرد: تاکنون در مشهد فارغ‌التحصیل در رشته طب سنتی نداشته‌ایم، به دلیل اینکه این علم یک طب نوین و جدید است، اما باید در انتهای سال جاری فارغ‌التحصیلان متخصص طب سنتی در مشهد در اختیار داشته باشیم، بیشتر متخصصان طب سنتی فارغ‌التحصیل چین هستند.

توکل افشاری با بیان اینکه بعضی از افراد در جامعه در حوزه طب سنتی فعالیت می‌کنند، در صورتی که پزشک نیستند، عنوان کرد: کسانی که در مطب‌های خصوصی اقدام به انجام فعالیت‌های درمانی طب سنتی می‌کنند، متخصص این طب نیستند.

رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بسیاری از بیماری‌ها با استفاده از طب سنتی درمان می‌شوند، اما شاید در برخی از موارد و بعضی از بیماری‌ها طب سنتی نتواند برای درمان مداخله‌ای انجام دهد اما رویکرد طب سنتی مبتنی بر علوم و درمان ارزان است.

طب سنتی مبتنی بر پیشگیری است

توکل افشاری با بیان اینکه نباید به طب سنتی تنها نگاه درمانی داشت، بلکه این طب مبتنی بر پیشگیری نیز هست، افزود: در طب سنتی از سبک زندگی صحبت شده، طب سنتی یک طب جامع است و به تمام ابعاد زندگی یک انسان می‌نگرد، مسائلی که شاید در طب کلاسیک دیده نشود.

رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه طب سنتی ممکن است از بعضی از ابعاد با طب کلاسیک متفاوت باشد، عنوان کرد: برای بعضی از بیماری‌ها در طب کلاسیک درمانی وجود ندارد، در صورتی که طب سنتی راهکارهای درمان آن را ارائه داده است.

وی در خصوص نظارت بر مطب‌های خصوصی طب سنتی عنوان کرد: وظیفه نظارت بر عملکرد ارائه خدمات طب سنتی در سطح شهر بر عهده معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نظام ‌پزشکی است که به ترتیب واحدهای دانشگاهی و صنفی را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha