یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مبلغان مذهبی باید خود را پدر همه جریانهای سیاسی بدانند و از تحریف احتمالی خط رهبری دور شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، آیتالله محمدی ریشهری در مجمع بزرگ مبلغان رمضان المبارک، سنگرنشینان تبلیغ را زمینه سازان ایجاد حکومت جهانی اسلام به رهبری حضرت مهدی (عج) دانست و اظهار کرد: خدمت در مسیر قرآن و اهل بیت جداً توفیق بزرگی برای مبلغان مذهبی است و زمینه لازم را برای بهرهگیری بهتر و افزونتر مردم و دوستان اهل بیت از محفل نورانی رمضان فراهم میکند.
وی با اعتقاد به اینکه «تبلیغ مذهبی عرصه مناسبی برای سازندگی است» با استناد به روایتی از رسول اکرم (ص)، افزود: در روز قیامت متن سخنرانی خطبا و هدف و انگیزش آنها از انجام سخنرانی مورد بازخواست قرار میگیرد؛ مطلب القایی سخنرانان مذهبی باید درست و کاربردی باشد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه «مبلغ مذهبی ضامن وقت مستمع است» گفت: واعظی که به دنبال خودنمایی، کسب پول و شهرت و امکانات دنیوی است، در روز قیامت مورد مجازات خداوند قرار میگیرد. همچنین توجه به صحت سند روایات مذهبی و دوری از قرائت روضههای مبتنی بر دروغ و اشکال از دیگر وظایفی است که باید مورد توجه مبلغان مذهبی قرار گیرد.
ریشهری اضافه کرد: مهمترین رسالت یک مبلغ، به جز توجه به مسائل روز سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تأکید بر اثربخشی کلام و برآورده کردن نیاز مخاطب در این راستا است، به طوری که میتوان گفت نزدیک شدن به خدا، نورانی شدن قلب مخاطب و تقویت معنویت او از جمله مهمترین وظایف مبلغان مذهبی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه «برنامههای تبلیغی نیازمند چاشنی محبت هستند» ادامه داد: تمام سخنان یک مبلغ مذهبی حتی در مسائل مربوط به سیاست، اجتماع و فرهنگ باید سمت و سوی خدایی داشته باشد و بر مبنای ایجاد محبت و خدادوستی شکل بگیرد، چرا که محبت اهل بیت زیرساخت و اساس دین مبین اسلام است.
نگارنده کتاب میزان الحکمه با انتقاد از واعظینی که سخنان آنها سمت و سوی خدایی ندارد، اظهار کرد: گاه در برخی مراسم مبلغان مذهبی به گونهای اهل بیت را توصیف میکنند که انگار خداوند نیز برای امور خود باید به این اهل بیت التماس کند، غافل از اینکه محبت و دوستی اهل بیت مقدمهای برای افزایش ارتباط بشر با خدا است.
ریشهری با ابراز این عقیده که حجاب و عفاف با زور و فشار اصلاح نمیشود، گفت: در بسیاری موارد برخی از فشارها نتیجه عکسی را به همراه داشته است. لازمه روی آوری جوانان به دین، خدا و اهل بیت و برچیده شدن منکرات ایجاد علاقه نسل جوان به آنهاست.
وی با اشاره به سخنان امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه، گفت: بیدار کردن دل برای یاد خدا و اطاعت تمام و کمال او در تمام فرصتها و زمانها آن چیزی است که امام سجاد (ع) به عنوان دستمایه روایات و سخنان خود در صحیفه سجادیه از آنها یاد کرده است.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه «محبت خدا باید نتیجه قطعی تبلیغ مبلغان مذهبی باشد» تصریح کرد: منبر یک مبلغ باید برای مردم عاشق ساز و محبت ساز بوده و آنها را به خدا علاقمند کند.
ریشهری با اشاره به شعار امسال رهبری یعنی "دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی"، اضافه کرد: همدلی و همزبانی تنها با وجود محبت خدا محقق میشود؛ باید عوامل و موانع الفت را شناخت و از شعار دادن صرف برای رسیدن به مقاصد کلان نظام خودداری کرد.
وی انصاف را یکی از مهمترین لوازم رسیدن به همدلی و همزبانی دانست و گفت: اینکه هرکدام از جناحهای سیاسی به فراخور شرایط و موقعیت، کلامی بگویند یا در برابر یکدیگر بایستند نه تنها به نفع شرایط کشور نیست، بلکه الفت و محبت را نیز در میان اقشار جامعه از بین خواهد برد.
ریشهری جامعه روحانیت و مبلغان مذهبی را مخاطب قرار داد و درباره میزان حضور آنها در مباحث و مسائل سیاسی، گفت: روحانیت باید فوق جریانهای سیاسی حرکت کند. باید در تبلیغات و سخنرانیها از حرکت در یک قالب مشخص ثابت خودداری کرد. مبلغان مذهبی باید خود را پدر همه جریانهای سیاسی بدانند تا از تأثیرپذیری کلام آنها در میان آحاد جامعه کم نشود.
وی با بیان اینکه «خط سیاسی روحانیت باید مطابق با خط رهبری باشد» خاطرنشان کرد: رویکرد و روش مقام معظم رهبری را مورد توجه و تأکید خود قرار دهید و بدانید که نادمترین مردم در زمان مرگ، بی عملترین آنها است.
انتهای پیام
نظرات