مسئول کمیته محافل نمایشگاه قرآن با اشاره به حضور سه قاری ممتاز، برنامه اذانگاهی و اجرای تواشیح در هر شب نمایشگاه گفت: همانند سالهای گذشته برنامه محافل با قوت برگزار میشود و برنامه اذانگاهی مثل سال گذشته انجام میشود.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مسعود وادیپور درباره برنامههای کمیته محافل نمایشگاه قرآن گفت: تنها تفاوتی که نسبت به سال گذشته داشته این است که امسال تلاش داریم که به هیچ عنوان از قاریان تکراری استفاده نکنیم.
وی ادامه داد: ما تقریبا 20 شب برنامه داریم و هرشب در خدمت 3 قاری هستیم. سعیمان بر این است که در این 60 قاری تکرار نداشته باشیم و از اکثر دوستانی که در حوزه قرائت و تلاوت ممتاز هستند استفاده کنیم تا تنوعی در برنامههای محافل نمایشگاه باشد.
وادیپور با اشاره به نکات مثبت برنامه محافل در سال گذشته بیان کرد: در سال گذشته این برنامهها در مسجد خرمشهر برگزار میشد که قداست مسجد بر برنامهها بسیار اثرگذار بود. فاصله مسجد تا مترو که محل رفت و آمد بازدیدکنندگان بود در محل تردد عزیزان واقع شده بود. امکانات خوبی از موارد جزئی تا امکانات اصلی مانند قرآن، رحل، سیستم صوتی و همه چیز در مسجد برای ما فراهم بود و افراد امکان اقامه نماز داشتند. همین تردد و آمد و رفت باعث شده بود که سال گذشته جمعیت نسبتا خوبی از بازدیدکنندگان را داشته باشیم.
وی افزود: البته نباید از این نکته غافل شویم که محافلی که در این طور نمایشگاهها برگزار میشود، آن چنان مخاطبی ندارد؛ چراکه افرادی که در نمایشگاه حضور پیدا میکنند به جهت شرکت در محفل انس با قرآن نمیآیند و برای خرید و بازدید میآیند. بنابراین این یک برنامه حاشیهای است که همیشه افراد مخاطبان چند دقیقهای ما هستند و این مشکل اصلی این محافل است.
مدیر ارتباطات سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه «یکی از مشکلات ما در برگزاری محافل مشخص نبودن تاریخ دقیق افتتاح نمایشگاه بود» تصریح کرد: ما امکانات و تجهیزات مورد نیاز خود را نداشتیم. توافق شده بود که سولهای در فضای باز ایجاد شود و ما بتوانیم در آن محفل را با شکوهتر از سال قبل برگزار کنیم اما متاسفانه تجهیزات و امکانات مورد نیاز تا آخرین دقایق هم آماده نبود و ما با پیگیریهای مکرر موفق شدیم این محیط را با یک روز تاخیر نسبت به افتتاح نمایشگاه آماده کنیم.
وی با اشاره به محل برگزاری محافل گفت: این محلی که برای اجرای محافل در نظر گرفته شده نیز در جایی نسبتا پرت قرار دارد و خیلی محل تردد نیست؛ میتوان گفت که بخشی از نمایشگاه که به شمال باغ موزه منتهی میشود مقدار بیشتری از مخاطبین حضور دارند اما این نیمه پایین که محافل هم در آنجا واقع است رفت و آمد آنچنانی ندارد و شاید حتی مردم از این برنامه اطلاعی هم نداشته باشند. البته دوستان وعدههایی دادهاند و تلاشهایی در حال انجام است تا غرفههای ادامهدار راهاندازی شود و کار تبلیغاتی و اطلاعرسانی بهتری صورت بگیرد. ما امیدواریم در یکی دو روز آینده مقداری از مشکلات مرتفع شود و ما شاهد رشد و تقویت این برنامه باشیم.
وادیپور با اشاره به سابقه 23 ساله این نمایشگاه بیان کرد: ما از مسئولان و بهویژه دوستانی که در وزارت ارشاد برای این نمایشگاه زحمت میکشند، تشکر میکنیم اما با سابقه حدود 23 سالهای که از این نمایشگاه میگذرد و عنوان نمایشگاه بینالمللی که برای آن به کار میرود شاید این ناهماهنگیهای جزئی به کل کار کیفیت آن لطمه میزند.
مدیر ارتباطات سازمان دارالقرآن الکریم در ارتباط با سردرگمی مخاطبین گفت: نکته مهم دیگر این است که ما هم سال گذشته و هم امسال شاهد دو نمایشگاه در تهران هستیم یکی نمایشگاهی که در مصلا برگزار میشود و یکی هم همین نمایشگاهی که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار میشود. تا 2 سال پیش ما نمایشگاه بینالمللی قرآن را در مصلا برگزار میکردیم و تمام مخاطبین هم از آن اطلاع داشتند و حضور پیدا میکردند. اما با وجود این 2 نمایشگاه همچنان که سال گذشته هم شاهد بودیم و امسال هم مشاهده میکنیم مردم قدری سردرگم هستند و نمیدانند که کدام نمایشگاه در مورد چه چیزی است.
وی یادآور شد: زیاد مناسب نیست که با هزینه بیت المال دو نمایشگاه در فاصلههای زمانی نزدیک به هم با دو متولی متفاوت برگزار شود. شاید اگر وحدیت رویهای در این زمینه وجود داشته باشد بتوانیم شاهد تقویت و نمود بیشتر برنامههای قرآنی باشیم.
انتهای پیام
نظرات