رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به لزوم رویکرد جدید به موضوع وقف در جامعه گفت: وقف یکی از موضوعات مهمی است که میتواند در تحقق اقتصاد مقاومتی تاثیرگذار باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی در حاشیه سفر به استان کرمان با اشاره به بعد تاریخی وقف و آثار بهجای مانده از این سنت حسنه در جامعه گفت: با توجه به سابقه طولانی وقف در گذشته ملاحظه میشود موقوفات قدیمی زیادی در کشور وجود دارد که یکی از موضوعات مهم آنها نیاتی چون کمک به بیماران و ازدواج جوانان است.
محمدی افزود: به استناد کتب و نسخ قدیمی وقفی در عصر قاجار بیشترین حملات و بدبینی توسط رضاخان به وقف زده شد به گونهای که تیشه به ریشه این پشتوانه مردمی با هدف قرار گرفتن و فشار به روحانیت همراه بوده است.
وی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر رونق گرفتن فعالیتهای دانش بنیان در جامعه گفت: باید جهتگیری جامعه را به سمت و سوی وقف با رویکردهای اجتماعی و نوین هدایت کنیم تا موقوفاتی شکل گیرد که به تولید علم و محتوا در جامعه کمک کند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور دو شاخصه عام المنفعه بودن و باور عمومی در وقف را یکی از مؤلفههای مهمی دانست که میتواند در تحقق اقتصاد مقاومتی نقش مهمی ایفا کند.
وی اظهار کرد: موقوفه باغ فتح آباد کرمان به عنوان نمونه بارز یک اقتصاد شکوفا در استان است ضمن آنکه موقوفهای که چهره کهنگی و مردگی برآن سایه انداخته بود در یک جهت گیری مناسب امروز توانسته است به یکی از قابلیتهای گردشگری استان تبدیل شود.
وی گفت: متاسفانه امروزه به بعد اقتصادی وقف کم اهمیت داده میشود این در حالی است که زمانی موقوفات میتواند از نظر اقتصادی به جامعه خدمات بشتری بدهند که متناسب با نیاز جامعه باشد که در اولین قدم ما باید بدانیم نیاز جامعه امروز چیست تا در این راستا بتوانیم گام برداریم.
انتهای پیام
نظرات